Trikkeligaen

John Arne Riise: – VIF med imponerende kvalitet

Vålerenga har overtatt ledelsen i Toppserien. John Arne Riise regner med at de blir der.

Da målene trillet inn mot Avaldsnes på Intility søndag, steg frustrasjonen blant de unge Avaldsnes-jentene.

– Jeg måtte trøste og bygge dem opp. Her var vi for å lære. Og Vålerenga er det klart beste laget i Toppserien, slik jeg ser det, sier John Arne Riise til Dagsavisen etter å ha svelget unna 0–6 tapet.

Perfekt timing

For Vålerenga er timingen perfekt ettersom neste motstander er laget de detroniserte til 2. plass, Brann. Begge lagene har vunnet sine sju første kamper og nå kommer den første seriefinalen.

– Vålerenga er veldig godt organisert, de er godt trent og har mange strenger å spille på. Alle motstandere blir slitne av å løpe i mellom og ikke få tak i ballen, sier Riise.

Toppseriens mest omtalte trener prøvde å holde en positiv dialog med VIF-supporterne da ropene “Riise rykker ned” kom fra motsatt side av banen. Han er vant til verre tilrop i sin lange internasjonale spillerkarriere.

Riise takket og bukket for oppmerksomheten.

Gråt og glede

Men han var mest opptatt av hans 17- og 18 år gamle spillere ikke tok tapet for tungt. Men flere av jentene satt og gråt i garderoben.

I VIF-garderoben var det bare glede og VIF-trener Nils Lexerød var stolt av det han hadde sett. VIFs nye trener har fått det som må karakteriseres som en pangstart. Sju strake seire og ett baklengsmål forteller om et lag med struktur og harmoni.

– Den siste uka har vist hva vi er bygget av. Og vi kan konkludere med at vi nå er et topplag. Vi har håndtert tre kamper på en uke og nå ser jeg fram til en hel treningsuke fram mot kampen mot Brann søndag der vi kan få gått enda mer ned i detaljene, sier Nils Lexerød til Dagsavisen.

For en gangs skyld måtte han endre litt på laget mot Avaldsnes, men det skyldtes sykdom. Agnete Nielsen og Runa Lillegård var begge redusert.

Lyn kan nå sluttspill

Sistnevnte kom som vanlig inn 20 minutter før slutt, men Lexerød hadde tenkt å gi henne mer spilletid, noe sykdom de siste dagene satte en stopper for.

Det ble overraskende resultater i toppen sist helg der både LSK Kvinner og Rosenborg gikk på tap. Plutselig er det seks poeng fra lederlagene Vålerenga og Brann ned til Rosenborg.

Lyns seier i Trondheim og LSKs åpenbare formsvikt gir faktisk Lyn muligheter om å nå sluttspillet. Kommende helg skal Lyn opp i nabooppgjør mot Røa. Men der må de klare seg uten stortalentet Kamilla Melgård, som skal spille EM-sluttspillet for U17-jentene som begynner tirsdag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen