VIF-jentene rykker fra Lillestrøm

(LSK Kvinner - Vålerenga 0-3). Plutselig skiller det åtte poeng mellom de to rivalene i Toppserien. VIF har sluppet inn ett mål på de seks første kampene.

LSK-HALLEN (Dagsavisen): – Ja, vi er effektive, men det er smart, sier VIF-kaptein Stine Ballisager Pedersen om opplevelsen inne i LSK-hallen der hjemmelaget startet best, men der Vålerenga tok over kommandoen gjennom sitt duellspill og gode bevegelser. Hjemmelaget fikk stadig lenger vei fram til det målet der Guro Pettersen uhyre sjelden slipper inn mål.

- Vi ligner mer og mer på et bunnsolid fotballag, sier trener Nils Lexerød til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tallene viser at Vålerenga er det vanskeligste laget å score på.

Det lille ekstra

Men det klarer de sjøl gjennom gode avslutninger. For begge VIFs mål før pause kom etter prestasjoner med det lille ekstra.

Først Ingibjörg Sigurdardottirs elegante vipp fram til Olag Tvedten som avsluttet med kraft.

Så Rikke Nygards smarte stikker som åpnet terrenget for Elise Thorsnes som fikk tid til å sikte. Og da bommer Toppseriens mestscorende svært sjelden. Det velplasserte skuddet ned i hjørnet var LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand sjanseløs på.

Den andre scoringen kom tre minutter før pause og da var det ikke mange i vaffelkøen som regnet med at dette skulle ende med gule poeng.

Vaflene var tydeligvis bedre enn spillet LSK-jentene leverte.

LSK redusert

De hadde noen avslutninger, men tidligere Lyn-spiller Emma Godø var for utålmodig de to gangene hun fikk sjansen. Og da gikk ballen for høyt.

LSK har åpnet haltende og lider også av fraværet av den forrige Lyn-importen Camilla Linberg som er satt ut av en meniskoperasjon.

Etter pause ble det nesten bare spill mot ett mål. Lillestrøm la seg så lavt at hadde det ikke vært en vegg bak målet hadde de rygget helt ut på barmark.

Det ga en rekke farlige situasjoner inne i LSK-feltet og VIF kunne bare pøse på.

Da kom også åpningen for Dejana Stefanovic som med sitt flotte langskudd scoret sitt første mål for sesongen.

Kampen var punktert, VIF slappet litt av på gassen og LSK-jentene fikk sin første store sjanse etter en corner, men der var VIF-keeper Guro Pettersen våken.

VIF-trener Nils Lexerød hadde bokstavelig talt supporterne i ryggen.

De fire favorittene øverst

De fire favorittene har skilt seg ut i Toppserien, men det er strekk i feltet. Som nevnt er det åtte poeng fra Brann og VIF på toppen ned til LSK på fjerde.

VIFs neste kamp er mot Avaldsnes på Intility kommende søndag, et Avaldsnes som fikk bomtur til Kolbotn onsdag der banen ikke var spillbar, dermed kunne en frustrert John Arne Riise ta med laget sitt til LSK-hallen for å studere neste motstander.

De fikk se et robust lag som blir mer og mer samspilt og der trener Nils Lexerød gjør minimale endringer fra kamp til kamp.

For han følger en gammel oppskrift som gjelder så lenge poengene triller inn. Ikke endre et vinnende lag.

Det medfører at også innbyttene blir det samme. Derfor kom Runa Lillegård som vanlig inn drøyt 20 minutter før slutt og like etter Stine Brekken.

PS. De fire beste går til sluttspillet, men de går inn i det med 6-4-2-0 poeng. Så per i dag vil LSK Kvinner starte uten poeng.

---

Toppserien kvinner, 6. serierunde onsdag:

LSK Kvinner – Vålerenga 0–3 (0–2)

LSK-hallen: 416 tilskuere.

Mål: 0–1 Olaug Tvedten (16), 0–2 Elise Thorsnes (42), 0–3 Dejana Stefanovic (57).

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelagets SK.

Gule kort: Rikke Nygard, VIF.

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Emilie Woldvik, Malin Johnsen Brenn, Mia Authen – Andrea Willmann (Karly Røstbakken 70), Emma Stølen Godø, Laura Gashi, Ingrid Marie Spord – Signe Holt Andersen, Nina Jakobsson, The Kyvåg.

Vålerenga: Guro Pettersen – Stine Ballisager Pedersen, Malin Sunde, Ingibjörg Sigurdardottir – Janni Thomsen (Camilla Huseby 90), Rikke Nygard (Stine Brekken 76), Dejana Stefanovic, Thea Bjelde (Lina Birgittea Skiaker Klech 90), – Olaug Tvedten – Elise Thorsnes (Runa Lillegård 68), Agnete Nielsen.