Trikkeligaen

Lyn ga Brann kamp til døra: – En god prestasjon

(Lyn – Brann 0-2) Lyn kjempet heltemodig og hadde den regjerende seriemesteren i knestående, men på slutten glapp poenget.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): – Det er jo litt bittert, de scorer på en helt tilfeldig situasjon som vi kunne avklart, sier Tom Stenvoll til Dagsavisen.

Men uansett er han fornøyd med prestasjonen.

– Det er nok en godt gjennomført kamp av oss mot et bedre lag. Dette er jo det beste laget i landet og det er egentlig en sjansefattig stillingskrig hele veien, oppsummerer Stenvoll.

Kamilla Melgård imponerte i en nok en kamp, men denne gangen mer for de defensive bidragene.

– Enestående, er ordet Tom Stenvoll bruker om den unge juvelen. Hun måtte ut etter en krampe og en liten smell i beinet, men U17-EM skal ikke stå i fare. Selv var hun også fornøyd med prestasjonen.

– Vi sto veldig godt defensivt og lot dem ikke skape mange sjanser. Det var en god innsats av oss, sier Kamilla Melgård.

Og Lyn var ikke helt ufarlig fremover heller. De skapte nok sjanser til å vinne kampen. Cathinka Tandberg og Anna Aahjem hadde hver sin enorme mulighet, men et tilfeldig baklengsmål da kampen nærmet seg 90 minutter ga gullfavoritt Brann den seieren alle spådde.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tandberg nære å avslutte klasseangrep

Kampbildet ble tidlig som forventet. Lyn lå lavt med nesten hele laget, bare Anna Aahjem hadde en mindre defensiv rolle. Spissmakker Cathinka Tandberg ble også sendt ned på mange defensive oppdrag for å støtte høyresiden med Emilie Bølviken og Kamilla Melgård. I vingbackrollen klarte Melgård seg bra, aktivt coachet av Bølviken og trener Tom Stenvoll. Hun fikk også anledningen til å løpe ned langs siden og slå et godt innlegg, men farlig inne i boksen ble det ikke. Brann, med stort ballinnehav, trillet rundt i bakre rekker, Lyn sto godt organisert. Men en gang glapp det igjennom. Rakel Engesvik medtok ballen på elegant vis rett foran tåa til Maria Fink, avslutningen alene med Kirvil Odden gikk langt utenfor.

De gangene Lyn vant ballen oppsto det et dilemma. Skal man gå for kontringen lynkjapt eller holde ballen i laget og la gjestene få løpe litt. Litt for ofte ble det verken fugl eller fisk, jentene virket litt stresset og rådville. Men det var et angrep det luktet svidd av. Anna Aahjem var sterk med forsvarer i ryggen, spilte til Kristin Holmen som satt fart i mellomrommet. Hun slapp en perfekt overlap-pasning til Emilie Closs som kom i hundre langs venstresiden. Innlegget hennes var hardt og vinkelrett på tvers av feltet. Cathinka Tandberg kom millisekundet for sent til å skli inn ledelse. Det ville vært et praktmål.

Anna Nerland Aahjem fortviler etter å ha brent en stor mulighet for Lyn mot Brann.

Stillingskrig nesten helt til døra

Brann skrudde opp intensiteten etter pause og det lå et mål i lufta. Lyn slet stort med temposkifte, men stormen varte ikke så lenge. Etter ti minutter så det igjen veldig likt ut som i førsteomgang. Det var Lyn komfortable med. Overgangsmulighetene ble ikke mange, men det er smått utrolig at Anna Aahjem ikke scoret etter 70 minutter. Hun snuste på en langpasning Brann egentlig hadde kontroll på. Men Guro Bergsvand og keeper Sandra Stavenes klønet det ordentlig til, plutselig lå ballen løs for Aahjem på åpent mål fra 20 meter. Kanskje litt overrasket over den plutselige muligheten tuppet hun på instinkt. Ballen trillet like utenfor.

Inne i de siste ti minuttene virket dette til å gå veien for Lyn. Brann klarte ikke å etablere det trykket man forventet. På en tilfeldig ball i bakrom er Anna Palm litt uheldig med klarering, ballen spretter i beinet hennes og rett til Ingrid Ryland som bredsider inn målet etter 83 minutter. Lyn presset på i sluttminuttene og etterlot seg store rom. Elisabeth Terland var årvåken og løftet blikket. Fra 35 meter lempet hun ballen over Odden og sikret seieren på overtid. Lyn-jentene var tydelig frustrerte da sluttsignalet lød. De la ned en enorm innsats og ga den regjerende seriemesteren kamp til døra. Da er det surt å ikke sitte igjen med noe da kampen utviklet seg som den gjorde.

Uansett er det en god erfaring for de unge Lyn-jentene. Tom Stenvoll mener de er i stigende form og er igjen nære et resultat mot et av de fire antatt beste lagene.

– Vi var bedre enn LSK og leverer veldig bra igjen i dag, sier han. Og han er klar på hva det neste steget er. - De er disse kampene vi må vippe i vår favør, det er jo det spillet handler om, avslutter han.

---

Kampfakta

Toppserien, runde 6, grunnserie

Obos Arena Kringsjå, 256 tilskuere

Lyn - Brann 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Ingrid Ryland (83′), 0-2 (Elisabeth Terland 90′)

Lyn:

Kirvil Odden Sundsfjord - Emilie Bølviken, Maria Fink, Iselin Sandnes Olsen - Kamilla Melgård, Julie Jorde, Selma Hernes, Kristin Holmen (Miriam Mjåseth fra 86′), Emilie Closs - Cathinka Tandberg, Anna Aahjem (Monica Isaksen fra 72′)

Brann:

Sandra Stavenes - Marthine Østenstad, Guro Bergsvand, Tuva Hansen, Cecilie Kvamme (Ingrid Ryland fra 65′) - Nora Eide Lie, Signe Gaupset (Ida Holm Neset fra 86′), Marit Bratberg Lund - Lisa Naalsund, Rakel Engesvik (Therese Åsland fra 76′), Elisabeth Terland

---


Mer fra Dagsavisen