Grorud-rekruttene holder følge med Lyn: – Vi kan ta dem

(Grorud 2. lag – Stabæk 2. lag 1-1) De to rekruttlagene scoret hvert sitt perle av et mål i et tett oppgjør. Grorud holder nå følge med Lyn på toppen av tabellen.

GRORUD KUNSTGRESS: (Dagsavisen): Ian Barobe traff vinkelen, Arman Nouri klinket til fra distanse. Et uavgjort er nok et rettferdig resultat etter spill og sjanser. Grorud var best i første omgang og skapte flest sjanser. Mot slutten av andreomgang var det gjestene som kjørte kampen og jaktet scoring, men de kom ikke særlig nærme.

– Jeg syns vi gjør en god kamp mot en god motstander. De stiller med erfarne spillere fra enda høyere nivå enn 3. divisjon, sier Groruds nummer 9, Elias Aarflot til Dagsavisen.

Groruds Elias Aarflot i aksjon tirsdag.

Aarflot er relativt i fersk i Grorud. Han spilte 4. divisjonsfotball for Lyns rekrutter forrige sesong, og er fra Kringsjå. Før denne sesongen gikk han til Grorud for utviklingens skyld og har allerede notert seg for to scoringer på U-21-laget. Han ble matchvinner i sesongåpningen mot Fyllingsdalen. I dag kom han til flere store sjanser, men måtte gå målløs av banen.

– Man kan ikke score i hver kamp. Det har blitt mål i 12 kamper på rad så det var på tide med en pause, sier unggutten.

Truet bakrommet

De unge lagene ble aktivt coachet. Stabæk 2, under Bjørn Helge Riises ledelse, lette ofte etter de lange diagonalpasningene i bakrom. Spesielt erfarne OBOS-liga-spiller Thor Lange viste fram langpasningsfoten en rekke ganger. Han var presis, men Stabæks kanter slet med timingen og mottakene. Til Riises frustrasjon. De var likevel nære å ta ledelsen etter kvarteret. Midtstopper Filip Møller-Hansen headet rett i tverrligger på en corner. I ettermælet rotet hjemmelaget bort ballen i oppspillsfasen, kom alene med Vegard Storsve, som reddet med beina.

Groruds rekrutter så også etter bakrommet. Josias Furaha er endelig tilbake og ferdighetene hans er det lite å si på. Han var en konstant trussel i bakrom, men han kunne også sette fart rettvendt med ballen i beina. Sammen med spissmakker Elias Aarflot dannet han en dynamisk duo. Aarflot ligner mer på en targetspiss, men kan også bruke beina. Han kom til Groruds beste mulighet etter halvtimen spilt. Tråklet seg forbi tre forsvarere, inn i feltet, men avslutningen fra god posisjon ble for svak, rett på keeper. Aarflot kom til en ny sjanse fra et korridorfrispark like før pause, men også denne gangen ble avslutningen for veik.

To perler

Det tok cirka sju minutter før Ian Barobe scoret igjen. Han ble helten borte mot Lokomotiv Oslo forrige uke og har virkelig stilt inn siktet. Denne gangen vartet han opp med en avslutning fra øverste hylle. På vei ut av feltet prøve han lykken på halvvolley. Kula dundret inn i lengste kryss via stolpen.

Stabæks utligning var også av det pene slaget. Kaptein Arman Nouri klinet til fra distanse. Ballen suste inn i hjørnet, Vegard Storsve kunne gjøre lite med den. Like etter ble Elias Aarflot flikket igjennom, avslutningen på halvvolley spratt like utenfor.

De siste 20 minuttene tilhørte Stabæk. De hadde ballen stort sett hele tiden og Grorud løp seg slitne. Det gikk ut over den defensive organiseringen, de kom for sent opp i press og lagde sprekker i linjene. Men bortelaget slet med å utnytte det, til tross for stort ballinnehav. De gangene de kom seg inn i boksen ble avslutningene blokkert og Grorud rensket unna. Men én stor sjanse ble det. Igjen fra corner, ballen gikk i stolpen før hjemmelaget klarerte.

Øyner muligheten for å senke Lyn

Uansett ble det poeng på Grorud-rekruttene i dag også, de er oppe i sju poeng, det samme som opprykksfavoritt Lyn. De spilte også uavgjort i dag, 0-0 borte mot Skeid 2. Med bakgrunn i Lyn syns Elias Aarflot at det er ekstra stas å lage uro i tabelltoppen.

– Det hadde vært utrolig morsomt å ta innersvingen på Lyn. Jeg syns vi i er lidenskapelig opptatt av laget i større grad her, mens i Lyn er de individualister. Det kan vi ta dem på. Og jeg skjønner ikke hvorfor de skulle hente så mange etablerte spillere fra OBOS-ligaen og PostNord-ligaen før denne sesongen. Jeg valgte derfor å dra et annet sted, sier Aareflot som hadde flere tilbud, men valgte Grorud. Mest på grunn av klubbens satsing på utvikling av unge spillere.

Det er fortsatt drøye to måneder før Lyn og Grorud møtes på Bislett. Før det skal det spilles mange kamper. Grorud-rekruttenes neste er borte mot Frøya, førstkommende lørdag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!