Trikkeligaen

Fagermo vil gi mer spilletid til «matchvinner» Ismaheel i hektisk mai-program

Det har ikke blitt all verdens med spilletid for Taofeek Ismaheel etter han ble Vålerenga-spiller, men kantspilleren håper på flere sjanser når VIF skal spille sju kamper på 21 dager gjennom en hektisk mai måned. Etter en liten pause.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): 44 minutter fordelt på tre innhopp på slutten av kampene mot Molde, Bodø/Glimt og Jerv er beholdningen så langt for Taofeek Ismaheel, men i hans første kamp foran egne fans på Intility var han sterkt delaktig i at de endte med tre poeng.

– Jeg har ikke fått så mange sjanser til nå, men vi har mange gode spillere på laget og spesielt i min posisjon. Osame Sahraoui og Aron Dønnum er vanskelig å sette ut av laget, så for min del er det viktig å jobbe hardt, utvikle spillet mitt og ta de sjansene som byr seg slik at jeg får flere minutter, sier Taofeek Ismaheel til Dagsavisen etter at han ble en slags matchvinner for Vålerenga mot Jerv.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Gir spillerne kamptrening på rekruttlaget

Igjen var 21-åringen positiv etter at han kom inn, og bidra til å sette mer fart på Vålerenga. Det gjør at mange fans nå ønsker å se den tidligere Skeid og Fredrikstad-spilleren få flere sjanser fra start, når Eliteserien starter opp igjen etter en liten pause 7 mai.

– Det er helt klart en god følelse når du kan hjelpe laget med å ta tre poeng, som jeg gjorde mot Jerv. Det viser at jeg tar den sjansen jeg får, og kanskje setter litt press på de andre spillerne om å få starte. Som sagt er det viktigste for meg å fortsette min utvikling, og nå som vi skal spille flere kamper på kort tid håper jeg selvsagt å få litt mer spilletid da, sier Ismaheel.

Mange av A-lagsspillerne som ikke fikk spilletid mot Jerv skal delta i rekruttkampen mot Alta mandag, i tillegg til at Vålerenga har avtalt en treningskamp mot KFUM Oslo på torsdag. I tillegg til det skal spillerne forberede seg på sju kamper på 21 dager de tre siste ukene i mai.

– Vi kommer til å prioritere de to kampene, og gi kamptrening til de som ikke spilte i dag og holde de som spilte mot Jerv i kampform gjennom spillepausen. Vi skal bruke den pausen til å trene godt, før vi går inn i mai med mange kamper. Det er fortsatt sånn at vi kan løfte det laget her opp på et Haugesund-nivå gjennom 90 minutter i hver kamp. Da vil vi være gode, forteller VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Legger opp til større rullering på laget

Han mener at både spillerne og laget står godt rustet til den tøffe kampbelastningen som snart venter dem.

– Vi er godt forberedt på det kampprogrammet som kommer, men vi trenger de to ukene nå for å komme opp på vårt beste. Det handler ikke nøvendigvis om hard trening, men om riktig trening inn mot den perioden. Med så mange kamper på kort tid vil det helt klart også bli flere muligheter for spillere som Taofeek og andre som ikke har fått så mye spilletid så langt, sier Fagermo.

To spillere som ikke trenger å frykte like mye for spilletiden er Petter Strand og Osame Sahraoui, som har spilt det meste så langt. Begge gleder seg til å gå løs på et tøft kampprogram.

– Det gøyeste med fotball er å spille kamper, så det å få så mange kamper på kort tid er bare kjekt det. Samtidig blir det viktig å gjøre jobben utenfor banen også, selv om det ikke blir tid til så mye annet enn å restituere og trene lett. Det blir en tøff måned, men forhåpentligvis også en veldig gøy måned hvis man kommer inn i en god stim som gjør at vi kan plukke med oss mange poeng, forteller Strand til Dagsavisen.

Restitusjon og mentale forberedelser

Om én ukes tid er også ramadan-feiringen over, slik at Osame Sahraoui og de mange andre fotballspillerne som feirer kan begynne å spise måltider på dagen igjen.

– Ramadan er snart ferdig, så det vil ikke påvirke meg gjennom den rekken med kamper. Du kan merke nå under ramadan at energinivået er litt annerledes, men det er viljen og mentaliteten til å stå på som er det viktigste, forteller Sahraoui som sier at de får god hjelp til å gå gjennom slike faser av sesongen av Vålerengas støtteapparat.

– Vi er godt trente idrettsutøvere, og det å spille kamper er det vi trener for og som er jobben vår. Du må kjenne på kroppen selv hva som er best for deg, og hva som skal til for at du skal prestere så godt som mulig gjennom en sånn periode. I tillegg må du forberede deg mentalt på mange kamper på kort tid, men så lenge vi sørger for å få mest mulig restitusjon mellom kampene skal det gå fint, sier Sahraoui.

Vålerengas neste kamp i Eliteserien er nå da altså søndag 8. mai borte mot Sandefjord, mens neste hjemmekamp er 16. mai-runden da HamKam kommer på besøk til Intility. Før det skal altså Vålerenga 2 spille mot Alta (mandag) og borte mot Hødd (lørdag 30. april), mens A-laget møter KFUM Oslo til treningskamp førstkommende torsdag.

Mer fra Dagsavisen