trikkeligaen

Holm ser mye positivt tross to strake tap: – Styrer egentlig hele kampen

Nordstrand startet forrige sesong fryktelig, og har fått en tung start igjen denne sesongen med to strake tap i innledningen. Likevel ser Nordstrand-trener Thomas Holm mye som gjør han optimistisk foran den resterende delen av sesongen.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): I serieåpningen hjemme mot Skeid 2 ble det 3-2-tap etter at laget havnet under 3-0. Mot Lyn mandag havnet laget under med 2-0, og klarte bare nesten å komme tilbake denne gangen også. Men til tross for nok et tap, er ikke Nordstrand-trener Thomas Holm for lei seg.

– Jeg er egentlig fornøyd med mye av det vi gjør underveis, selv om vi må skape flere sjanser gitt at vi har så mye ball. Vi styrer egentlig hele kampen synes jeg, mens Lyn kontrer og er gode på dødballer. Vi var forberedt på det, men skaper likevel litt det de får til. Vi gir vekk både det 1-0 og 3-1-målet, og klarer ikke å utnytte det momentumet vi har på 2-1, da Lyn er litt i kjelleren, forteller Holm til Dagsavisen.

– Kapable til å slå Lyn

Nordstrand-treneren gir Lyn kreditt for å være solide i begge bokser og sterke på faste situasjoner, men ergrer seg likevel over tapet.

– De er absolutt et solid lag, men vi viser i dag at vi er kapable til å slå Lyn. Det er positivt å se, og så må vi lære av de enkle feilene vi gjør i denne kampen. Vi har ballen nesten hele tiden, og i andre omgang spiller vi nesten powerplay i enkelte deler av omgangen. Det vanskeligste i fotballen er å skape sjanser, og vi prøver å spille utviklende fotball, så det er tendenser hos oss, men vi har en del å gå på i begge boksene, mener han.

Nordstrand-spillerne kjempet godt kampen gjennom, men måtte strekke våpen mot et Lyn-lag som var bedre i de avgjørende situasjonene i kampen.

Han beskriver prestasjonene i kampen som ok, men synes det var fremgang fra 3-2-tapet mot Skeid 2 i serieåpningen, selv om det endte med samme resultat og et nytt tap.

– Vi har en del spillere ute med skader, og har en del nye spillere i troppen, men vi ser absolutt fremgang i spillet vårt. Alle kampene er tøffe i denne divisjonen, men nå har vi møtt Skeid 2 og Lyn som er blant de beste i divisjonen. Med all respekt for de andre lagene i divisjonen har de et høyere toppnivå enn de fleste lagene, så hvis vi presterer sånn fremover kommer seierne, forteller Holm og fortsetter:

– Jeg liker ikke å se for langt fram, men det er klart at vi må begynne å vinne kamper. Det viktigste er likevel at vi utvikler spillet vårt, og det synes jeg vi klarer. Jeg ser veldig mye igjen av det vi trener på, og så har vi som sagt litt å gå på når det kommer til å omgjøre spillet vårt til enda flere sjanser. Lyn gjør det vanskelig for oss siden de ligger lavt og kontrer, og da burde vi kanskje brukt siderommene mer, avslutter Holm.

---

Kampfakta:

3. divisjon avd. 1, runde 2

Lyn – Nordstrand 3-1 (2-0)

Nordre Åsen, 752 tilskuere

Mål: 1-0 David Tavokoli (12.), 2-0 Ole Breistøl (31.), 2-1 Oliver Midtgård (67.), 3-1 Daniel Schneider (85.)

Gule kort: Ola Hognerud, Nordstrand.

Dommer: Morten Andersen-Gott (Øvrevoll Hosle IL)

Lagene:

Lyn (4-3-3): Alexander Hurlen Pedersen – Magnus Aleksander Tvedte, William Sælid Sell, Eirik Haugstad, Christopher Lindquist – Martin Bakken (Kristijan Musovic Coric fra 75.), Herman Solberg Nilsen, Noah Hermansen (Daniel Schneider fra 61.) – Anders Olsen, David Tavakoli, Ole Breistøl (Henrik Elvelvold fra 75.)

Nordstrand (4-4-2): Christoffer Bugge – Mohammed Hopsdal Abbas (Markus Mork Rydal fra 89.), Dan-Roger Roland (Edvard Vestby fra 46.), Erik Ernest Gore Stafford Germundsson, Ola Richard Miljan Hognerud – Sverre Hakami Sandal, Andreas Madsen Holm (Fredrik Graham Hansen fra 58.), Thomas Helgheim (Mubarak Adan fra 80.), Reda Chikh (Luka Fajfric fra 46.) – Oliver Aaser Midtgård, Christian Guillermo Njøten.

---

Mer fra Dagsavisen