trikkeligaen

Udahl og Ismaheel snudde kampen for Vålerenga 2: – Voksen kamp av et ungt lag

(Vålerenga 2 - Asker 2-1) A-lagsspillerne Henrik Udahl og Taofeek Ismaheel fiksa drømmestart for Vålerenga 2 i sesongåpninga mot Asker.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Et meget offensivt og sterkt Vålerenga-andrelag sesongåpna hjemme mot Asker mandag kveld.

Med hjelp fra blant andre Seedy Jatta, Henrik Udahl og Taofeek Ismaheel, tok rekruttene en svært sterk seier i seriepremieren. Sistnevnte avgjorde kampen mot slutten av andre omgang, og hovedtrener Øystein Sanden var godt fornøyd med årets første test i 2. divisjon.

– Det er en voksent gjennomført kamp av et ungt lag. Det skal vi ta med oss. De som er med fra A-laget i år er profilerte, men fortsatt unge. Samtlige opptrer voksent, og Ismaheel er klasse i dag. Det var nydelig å se, konkluderer rekruttsjefen etter kampslutt.

Vålerenga 2-trener Øystein Sanden på sidelinja under serieåpningen mot Asker.

Sanden tror Vålerengas andrelag får mer kontinuitet og blir mer stabile denne sesongen enn i fjor.

– Vi kommer til å få et jevnere lag oftere, i og med at det ikke kommer til å bli like mange doble serierunder i Eliteserien som det var i fjor. Når kampene kommer tett i mai blir nok laget enda yngre enn i dag, men vi skal klamre oss til 30 poeng for å holde oss i divisjonen også i år, sier VIF-treneren.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Keepertabbe

Gjestene kom best i gang på Intility, og skapte et par farligheter de første ti minuttene av kampen. Så tok VIF over en liten periode, før Asker etablerte et godt angrep like før halvspilt omgang.

Bortelaget spilte seg fint til høyrekanten, og Filip Fredholm fikk slått inn langs bakken. Vålerenga klarte ikke å klarere i feltet, og Sindre Mauritz-Randen sendte dermed Asker i ledelsen etter 17 minutters spill.

VIF-rekruttene slet med å skape de store sjansene i første omgang, men Taofeek Ismaheel var nære utligning ved en halvtimes spill. Høyrevingen traff ikke rent innenfor 16-meteren, og skuddet gikk med det utenfor stolpen.

Vertene skulle også få sin utligning etter å ha utnytta en stor feil i Askers bakre ledd. Etter å ha pressa høyt kom Magnus Bech Riisnæs seg først på ballen innafor 16-meteren, og Seedy Jatta fikk til slutt avslutta. Bortelagets keeper, Gard Thomas, ga en livsfarlig retur, og på rett sted til rett tid sto Henrik Udahl. Spissen fikk en enkel jobb da han bredsidet inn 1-1 mot slutten av omgangen, og lagene gikk til pause like langt.

– Jeg vet egentlig ikke helt hva som skjer der, men plutselig fikk jeg ballen på åpent mål. Jeg traff jo tverrliggeren i går, så det var deilig å se den der gå inn i dag, gliser Udahl.

Henrik Udahl feirer utligning sammen med Aleksander Hammer Kjeldsen.

Første Ismaheel-scoring

Begge lag slet med å få overtaket i kampen etter hvilen, men tidligere Vålerenga-spiller Fitim Kastrati kunne sendt Asker i ledelsen både en og to ganger et kvarter ut i andre omgang. Først dribla han seg fri på venstrekanten og avslutta i stolpen, før han fikk et perfekt innlegg på bakerste. Kastrati fikk ikke nok kraft i headingen, og Magnus Sjøeng redda mesterlig.

Vålerenga fikk flere kontringsmuligheter etter hvert utover omgangen, men verken Jatta eller Ismaheel klarte å utnytte det store bakrommet. I tillegg måtte kaptein Brage Skaret ut med skade mot slutten av kampen, til fordel for debutant Jones El-Abdellaoui.

Like etter ordna Jatta frispark på venstrekanten, og Riisnæs gjorde seg klar til å slå. Litt mot spillets gang gikk VIF i ledelsen etter et nydelig hodestøt fra Ismaheel sju minutter før fulltid, som scoret sitt første offisielle Vålerenga-mål.

– Vi spiller en god kamp og kjemper til siste slutt, og så var det en ære å både vinne og score det avgjørende målet, forteller en fornøyd Ismaheel etter kampslutt.

Taofeek Ismaheel ble matchvinner for Vålerenga 2 mandag kveld.

Kort tid senere skulle Vålerenga også hatt straffe etter at Jatta ble tatt innenfor gjestenes 16-meter, men dommeren blåste ikke.

Dermed endte det 2-1 til VIF-rekruttene, som fikk en meget lovende start på sesongen.