trikkeligaen

Oppsal vil gi Lyn er tung start: – Ville vært stas å stikke kjepper i hjula for dem

Oppsal forbereder seg på en pangstart i 3. divisjon på lørdag, og varsler at de har tenkt å skape trøbbel for storfavoritten fra Oslo vest.

Lørdag, klokka 14.00, sparker Oppsal og Lyn i gang sin første seriekamp, på Trasop. Oppsals nye trenerduo, Tom Høgåsen, og Raymond Mikkelsen ønsker å gi vestkantklubben en trang start på det mange forventer omsider skal bli opprykk.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– I utgangspunktet har jo alle mediene Lyn som soleklare favoritter, så å stikke kjepper i hjula på dem er noe som ville vært stas. Vi har jobba knallhardt for å få til det, sier en av Oppsals nye hovedtrenere, Tom Høgåsen til Dagsavisen.

Fra VIFs damelag

Den andre, Raymond Mikkelsen, har fortid fra Vålerengas damelag, som assistent under Jack Majgaard Jensen. Naturlig nok ønsker også han å gi Lyn en trøblete start på denne sesongen.

De to nye A-lagssjefene har samtidig begge en fortid fra Oppsal, og ønsker nå å være med å bidra til å sende klubben oppover på tabellen, og kanskje oppover i divisjonssystemet.

– Målet er at vi skal være med og kjempe i toppen. Så må man ta det opprykket når man er klare for det. Vi tror at det kommer til å svinge med tanke på at vi er unge, men får de selvtillit så kommer vi til å være med der, for nivået ferdighetsmessig er veldig, veldig bra, sier Høgåsen, og legger til:

– Vi tar over det her for å skape en reise for Oppsal. Det er moderklubben til både meg og Raymond, så vi ønsker å være med å ta de tilbake til 2. divisjon.

Nye, barnslige håndklær

Første test blir altså Lyn. Til oppgjøret virer det meste klappet og klart. Det aller siste daglig leder Jørgen Grydeland fikk på plass var 20 håndklær, som Lyn hadde etterspurt. Til den forespørselen dro Grydeland ut, og kjøpte 20 håndklær man helst ser barn bruker på stranda. For å blidgjøre vestkantklubben ytterligere har han også skaffet seg noen lekepenger, som han har tenkt å snike inn i håndklærne til Lyn-gutta.

– Da bør de blir fornøyde, smiler Grydeland, som føler at de nå er klare for Lyn, både på og utenfor banen. Nesten.

– Vi er klare. Nå har vi fått unna det absolutt siste vi trengte – håndklær. Vannet har fryst på, så vi har ikke vann i kiosken, så det blir trøbbel. Så har vi fått leid inn matboder. Det blir japansk og peruansk fusion-mat, i tillegg til steinovnspizza med trøffel, for fiffen, smiler han lurt.

– Jeg er skuffa over Lyn

Han håper på rundt 600 tilskuere på Trasop på lørdag, og tror det kan bli kok. Selv har Oppsal jobbet med å promotere kampen i flere måneder. Der kunne Lyn levert bedre, mener Grydeland.

– Vi har fyra opp kampen her bra med promovideoer helt fra januar, men jeg er skuffa over Lyn da. For dem så virker det som en hvilken som helst kamp, men det er jo ikke det. Det vet de også. Det er serieåpning, det er Oslo-derby, de har presset på seg. Så de burde vært mer ute og hausa opp kampen i sine kanaler også, men vi har gjort jobben vår, og leder 1-0, smiler Grydeland.

Å ødelegge for andre er ikke helt ukjent for Oppsal. Forrige sesong avslutta med at de sendte John Arne Riises Flint ned en divisjon. Nå er det Lyn som skal få kjenne på Oppsals ødeleggende kraft.

– Vi er fryktelig gode til å ødelegge for andre, ler Grydeland, og legger til:

– Lyn blir jo hausa opp, men det er ikke noe «wow», hvis du ser på resultatene i oppkjøringa. Det er ikke noe voldsomme prestasjoner de kommer med. Det er en morsom start. Fint med hjemmekamp også, det gir oss en kickstart på sesongen.

Assistenttrener Umar Malik mener også at sjansene til Oppsal er gode mot storklubben fra vestkanten.

– Vi har hatt noen treningskamper, og fått noen svar, og jeg vil ikke si at vi er noe dårligere enn Lyn. De har jo større ressurser på spillere, og apparat, og alt det der, men vi skal vel greie å slå Lyn her nå, er hans klare beskjed.

Trenere, og spillere fra Ready

Hovedtrener Tom Høgåsen er enig i det, og mener at Oppsal har et toppnivå som kan matche Lyn sitt. Utfordringa blir å opprettholde kontinuiteten.

Både han og Raymond Mikkelsen kom fra Ready før denne sesongen, og har også fått med seg noen spennende spillere på lasset fra sin gamle klubb.

– Det er naturlig at Raymond og Tom drar med seg noen fra Ready. Jeg vil jo tørre å påstå at de antatt beste ble med over hit, sier Grydeland.

– Både stopperen Kalle Roba, og toppscorer Sondre Meløe er her hos oss nå. I tillegg har vi fått inn Mathias Bråten, som egentlig er en Oppsal-gutt, og Aleksander Fredvik, legger han til.

Også Nidal Loulanti, som scora to mål i cup-kvaliken mot Lommedalen, er tilbake etter et kort opphold i Elverum. Samtidig har Oppsal klart å holde på de som var med forrige sesong, og summen tror han kan bli bra.

– Vi har ikke mista noen av betydning. Den troppen vi har, har fått spilt seg inn et år, den var ganske fersk i fjor. Positivt at vi har klart å holde på alle, og krydra det litt.

Han tror noe av grunnen til at de har klart å holde på sine spillere kommer av at de kjapt fikk på plass Høgåsen og Mikkelsen som trenere.

– Vi kunne enten bruke lang tid på å finne en mann, eller hente noen man kjenner godt fra før. Det at jeg kjenner til dem fra før, og jeg vet at de er villig til å ofre mye for klubben. Det har mye å si at man har hjerte for stedet, og klubben. Jeg var glad for å få inn et team såpass raskt. Det er klart at den perioden du står uten trener kan bli lang og det kan igjen føre til at du mister litt av spillergruppa, forklarer han.

Og noe umiddelbart press legger han heller ikke på duoen.

– Vi evaluerer etter hver sesong, men jeg er for kontinuitet. Det er ikke sånn at det blir fyken hvis det ikke blir opprykk. Skal man sette standard så tar det tid. Vi kan ikke forvente at det snur og går vår vei med en gang, sier han.

I Podkasten under kan du høre vår vurdering av årets Trikkeliga i 3. divisjon.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

---

Dagsavisens tabelltips 3. divisjon, avdeling 1:

1. Lyn

2. Nordstrand

3. Fyllingsdalen

4. Oppsal

5. Lokomotiv Oslo

6. Skeid 2. lag

7. Stabæk 2. lag

8. Os

9. Sandviken

10. Kjelsås 2. lag

11. Grorud 2. lag

12. Frøya

13. Ready

14. Grei

Første serierunde spilles slik:

LØRDAG 9. april, 13.00: Ready – Lokomotiv Oslo, Grorud2 – Fyllingsdalen, Os – Frøya. 14.00: Oppsal – Lyn, Sandviken – Grei.

TIRSDAG 12. april: 19.00: Nordstrand – Skeid2, Kjelsås2 – Stabæk2

---

Mer fra Dagsavisen