trikkeligaen

Skeid vil slå nedenfra, Stabæk skal rykke opp

Skeid rykket opp, Stabæk rykket ned. Er to divisjoners forskjell utlignet?

Skeid opplever at bortefeltet på Nordre Åsen mandag er utsolgt, det vil si at Stabæk-tilhenere uten billetter må ta av seg supportereffekter for å komme inn på hovedtribunen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det betyr at det er ventet over 1000 tilskuere ti denne serieåpningen og da er det ganske fullt på Nordre Åsen.

Sykdomsrammet trener

For Skeid-trener Gard Holme blir seriestarten spesiell, han har nesten ikke fått fulgt laget den siste måneden på grunn av sykdom. Før det var han på Uefas prolisens trenerkurs.

– Jeg har vært ute med influensa i over tre uker, men heldigvis er det ikke jeg som skal spille, sier en hes Gard Holme til Dagsavisen.

Derfor er det Morten Berre og Igor Aase som har styrt treningene de siste ukene, men i helgen var Gard Holme på plass.

I troppen har både kaptein Fredrik Berglie og Johnny Buduson vært ute med sykdom, men begge skal være klar til seriestarten. Størst tvil er det rundt Felix Leenborg Anthonessen, som også har vært syk.

Bunnpunkt mot Vålerenga

Mange har tippet Skeid rett ned igjen, mens Stabæk skal rykke rett opp sammen med Brann. Nettopp disse to lagene er Skeids to første motstandere på Nordre Åsen.

– Ja, det blir en tøff åpning, men det er vi forberedt på, sier Gard Holme, som har sett et Skeid-lag variere i treningskampene.

Men det har Stabæk også, men etter 0–3 for Vålerenga på Intility har ting skjedd med både stall og resultater. I de to siste treningskampene le det seier over Sandefjord og Kongsvinger og Stabæk-trener Eirik Kjønø er fornøyd med utviklingen.

– Kampen mot Vålerenga er vel den svakeste kampen vi har spilt i vinter, siden den gang har det meste blitt bedre, sier han til Stabæks hjemmesider.

Stabæk har forsterket

For Stabæk har fått inn noen viktige signeringer. Fredrik Krogstad er kommet fra Lillestrøm, Nicolai Næss fra Sarpsborg og ikke minst Curtis Edwards fra Djurgården.

– I fjor hadde vi det yngste laget i Eliteserien, nå har vi litt mer rutine, sier Kjønø, som peker på en sentrallinje der det er mye erfaring med keeper Marcus Sandberg og stopper-kaptein Simen Wangberg som de store bautaene.

I angrep vil Oliver Edvardsen, med fortid i Vålerenga og Grorud, jage toppscorertittelen i OBOS-ligaen.

Skeid har fått tilbake Sulayman Bojang, som har vært i Sarpsborg, Kongsvinger og Haugesund siden han forlot Skeid i 2018. I forrige uke var han på landskampoppdrag for Gambia.

Skeids generalprøve endte i 0–1 tap for Kjelsås, der laget var for omstendelig mot en lavtliggende motstander.

Kampbildet i kveld kan bli ganske annerledes.

Dette er Stabæks første sesong på nest øverste nivå siden 2013.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

1. serierunde i OBOS-ligaen:

MANDAG 17.30: Skeid – Stabæk, 18.00: Fredrikstad – Stjørdals-Blink, Mjøndalen – Kongsvinger, Sogndal – Raufoss, Åsane – Start.

Spilt søndag: Ranheim – Brann 0-4, KFUM Oslo – Grorud 2–2. Spilt lørdag: Sandnes Ulf – Bryne 2–1.






Mer fra Dagsavisen