trikkeligaen

Vålerenga-spissen sikter mot 200: – Det er realistisk

Elise Thorsnes har et klart mål for 2022. Nå er hun bare 16 scoringer unna.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Thorsnes kom på scoringslista da Vålerenga-damene senket Stabæk med 2-0 i seriepremieren på eget kunstgress mandag kveld.

– Det er alltid viktig å åpne med seier, særlig mot motstand som vi bør og skal slå. Vi sto og stanget i 82 minutter, og da begynner man jo å bli litt stresset. Men vi skapte sjanser hele kampen gjennom, og da er det jo bare å fortsette med det. Jeg var ganske trygg på at målene skulle komme, sier 33-åringen til Dagsavisen.

– Man vet at seriepremieren er fifty-fifty, nesten uansett hvem man møter. Det er seriestart, alle vil så mye, og så er det et Stabæk-lag som forsvarer seg veldig godt. Det var deilig å få inn målene til slutt, legger Thorsnes til.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Realistisk mål

– Du er jo en erfaren spiller, men hvor viktig er det likevel å få hull på byllen som spiss fra start av?

– Det er jo selvfølgelig viktig. Men om det går én, to eller tre kamper er det uansett greit. Blir flere enn dét, så begynner man å stresse. Det var litt sånn for meg i oppkjøringen, jeg gikk fire kamper uten å score. Da blir en veldig sånn «skal det komme mål snart?». Dét gjorde det heldigvis rett før seriestart. Da fikk jeg den tryggheten på at det kommer flere mål.

– Har du noen personlige mål for sesongen?

– Jeg har jo for så vidt det. Det nærmer seg jo 200 serie- og cupmål. Nå er det 16 mål som gjenstår. Det begynner å nærme seg, sier hun smilende.

Elise Thorsnes i pressesonen etter kampen mot Stabæk mandag.

– Så det bør være realistisk å håpe på i 2022?

– Det er realistisk. Men om det blir i år eller neste år, det vet jeg ikke. Men jeg håper selvfølgelig å score mest mulig, svarer hun.

Skarpere

Veteranen kjenner seg i god form.

– Veldig mye bedre enn på lenge. Jeg har trent veldig godt i vinter. Da vet jeg at jeg er god, når jeg får veldig mye god trening. Det har jeg fått nå. Jeg har fått tilbake selvtilliten etter en tung sesong i fjor. Jeg må bare ta vare på sjansene og vise at jeg er en god spiss, selv om jeg begynner å dra litt på årene, smiler hun.

– Hvordan er kvaliteten og formen i troppen nå, sammenlignet med samme tid i fjor?

– Vi har trent på en helt annen måte enn i fjor. Vi har lagt om stilen veldig. Vi har trent jevnt og trutt, ikke like hardt som i fjor, men vi har flere treninger og flere timer i beina. Personlig føler jeg at jeg er skarpere i år enn det jeg var i fjor, så det er en god følelse, svarer Thorsnes.

VIF-spissen og lagkameratene møter Lyn til byderby i andre serierunde.

---

Kampfakta

Toppserien fotball

Intility Arena, 457 tilskuere

Vålerenga – Stabæk 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Olaug Tvedten (82), 2-0 Elise Thorsnes (87)

Gult kort: Olaug Tvedten, Vålerenga. Thea Loenneken, Stabæk.

Dommer: Anders Bodding

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen – Malin Sunde (Camilla Huseby fra 90.), Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir – Janni Thomsen, Rikke Nygard (Stine Brekken fra 69.), Dejana Stefanovic, Olaug Tvedten, Thea Bjelde – Elise Thorsnes, Agnete Nielsen (Runa Lillegård fra 75.)

---


Mer fra Dagsavisen