trikkeligaen

Kjartansson måtte ta telling mot danskene: – «Crazy» smerte

Vidar Örn Kjartansson er innstilt på noen smertefulle dager etter tapet mot Midtjylland. Men Vålerenga-spissen frykter ikke at han har pådratt seg ribbeinsbrudd.

ALBUFEIRA (Dagsavisen): Vålerenga avsluttet Portugal-oppholdet med 1-3-tap mot danske Midtjylland i Atlantic Cup. Vidar Örn Kjartansson startet sin første kamp i turneringen fredag, og takket for tilliten med VIFs eneste scoring.

– Det var bra. Det er alltid godt å score. Førsteomgangen vår var veldig god, for å være ærlig, og det mot et solid lag. Du ser kvaliteten deres, spesielt når man ligger lavt. Jeg følte vi hadde bedre kontroll da vi presset dem høyt. Da fikk de ikke så mange valgmuligheter. Men det er bra å møte kvalitetsmotstand som dette. Jeg mener vi kan være stolte av førsteomgangen, sier Kjartansson til Dagsavisen.

Islendingen fikk seg imidlertid en smell i siden underveis, og i resten av omgangen virket han tydelig preget.

Vidar Örn Kjartansson i aksjon for Vålerenga mot Midtjylland i Atlantic Cup.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Reiser til Island

– Du skar grimaser resten av omgangen. Er det snakk om en slagskade i ribbeina?

– Ja, antakelig noe sånt. Jeg fikk et kne i ribbeina. Det er utrolig smertefullt. Jeg har opplevd noe lignende tidligere i karrieren, men da var det enda verre, svarer Kjartansson.

– Det kommer til å bli noen dager med smertestillende, men så er det forhåpentlig bra, tilføyer «ørnen».

– Må du undersøke skaden nærmere? Ta noen bilder?

– Jeg gjør det kanskje hvis smerten ikke avtar. Men dette kan sammenlignes litt med en kraftig lårhøne. Det er «crazy» smerte et par dager, mens med ribbeinsbrudd får man knapt puste. Så jeg tror ikke det er det. La oss håpe på det beste, sier han smilende.

– Vi starter trening igjen på tirsdag. Jeg drar til Island for å være med familien noen dager nå, og så kommer jeg forhåpentlig tilbake til Oslo som ny, legger han til.

– Jeg tror ikke det er noen brist i ribbeina hans. Fysioen sa i hvert fall at han ikke trodde det, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Dag-Eilev Fagermo på sidelinja for Vålerenga mot Midtjylland i Atlantic Cup.

Ikke skremt av danskene

Fagermo roste Midtjyllands kvaliteter etter 1-3-tapet. VIF-treneren mener forskjellen var stor.

– Jeg har møtt bedre lag enn Midtjylland. Men de har et veldig bra lag. I dagens kamp var de antakelig bedre enn oss. Men det er ikke kjempestor forskjell på oss og dem, mener jeg. Det er en forskjell, ja, og de har kvalitetsspillere på banen og benken. Men det er ikke slik at forskjellen er skremmende stor, mener Kjartansson.

– Hva er det viktigste du tar med deg fra Algarve-oppholdet?

– For egen del er det matchformen. Jeg hadde så mange problemer i fjor, jeg har knapt opplevd lignende i min karriere. Nå er jeg tilbake, og det har vært veldig gøy her på treningsleir. Vi har fått lære de nye spillerne å kjenne, vi er mer «fit» etter tre kamper. Resultatene var ikke gode nok, men vi kan ta positive ting fra alle kampene. Nå må vi jobbe veldig hardt. Sesongen starter om to måneder, sier islendingen.

Vidar Örn Kjartansson feirer scoring for Vålerenga mot Midtjylland i Atlantic Cup.

– Tidligere har du snakket om å finne en «vinnervane» i treningskampene. Hvordan påvirker det dere eventuelt at dere har tapt tre av tre kamper i Atlantic Cup?

– Det har ingenting å si. Det er bedre å vinne enn å tape, men vi har mye positivt vi kan ta med oss fra dette. Vi skal bli bedre. Og vi har flere treningskamper i fortsettelsen. Vi skal prøve å vinne dem, sier Kjartansson.

Vidar Örn Kjartansson for Vålerenga mot Midtjylland i Atlantic Cup.

Mer fra Dagsavisen