trikkeligaen

Vålerenga måtte bytte treningsbase i Portugal – her er spillerne på plass

Etter en lang busstur onsdag, var både spillere og trenere fornøyd med å komme seg i gang med treningsoppholdet også i Portugal.

ALGARVE (Dagsavisen): Opprinnelig skulle Vålerenga bytte ut Marbella Football Center med Browns Sports Resort i Quarteira, der de ville ha kunnet gå rett ut på treningsbanen fra hotellrommene sine, men på grunn av interne rokeringer i Atlantic Cup-oppsettet måtte Vålerenga skifte base til Lagoa. Det er en drøy halvtimes kjøretur unna der laget egentlig skulle bo.

– Det har ikke noe med oss å gjøre. Det var turneringsledelsen som ønsket å gjøre det sånn. Det har med det å gjøre at svenske AIK trakk seg, og at det dermed ble noen endringer på lagene som er med. Da går det på effektivisering av hoteller for å spare utgifter til turneringen, sier Fagermo til Dagsavisen.

Dag-Eilev Fagermo brukte store deler av starten på VIFs første økt i Portugal på detaljer, både om hvordan han vil se laget opptre i år og mot Brøndby fredag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Deler hotell med Zenit

Hans Vålerenga-lag deler blant annet hotell med det russiske storlaget Zenit St. Petersburg, og kvaliteten på motstanderne er en stor del av grunnen til at VIF valgte å ta turen fra Marbella til Algarve for å delta i Atlantic Cup. VIF skal møte Brøndby, Halmstad og Midtjylland underveis.

– Det ble en ganske lang busstur i går, selv om vi fikk sett Sør-Spania og litt av Portugal. Men vi valgte i hvert fall å komme hit for å spille i en turnering med god motstand. Så kan det diskuteres for eller imot å bli værende i Marbella, men vi har deltatt i denne turneringen før og vet at vi får den motstanden vi trenger i de kampene vi får her, forteller Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo på VIF-trening i Portugal torsdag.

Midtstopper Jonatan Tollås Nation er fornøyd med det han har sett av Portugal så langt.

– Det er veldig fint å være på plass her, og vi hadde også et veldig godt opphold i Marbella. Treningsfasilitetene i Marbella er kanskje enda bedre, men vi kan ikke klage. Her har vi en bra gressmatte, fint vær og vi bor også på et veldig fint hotell, så foreløpig er vi veldig fornøyd med det som har møtt oss, sier Tollås Nation til Dagsavisen.

Smilet satt løst hos Henrik Bjørdal og resten av VIF-spillerne på lagets første trening i Portugal torsdag.

Disse starter for VIF mot Brøndy

Kun Vegar Eggen Hedenstad og Christian Dahle Borchgrevink ble igjen i gymsalen på VIFs hotell da de andre Vålerenga-spillerne gjennomførte sin første økt i Portugal torsdag. Økta var av den lettere slaget, for å drille inn enkelte ting før morgendagens kamp mot Brøndby.

Det ble en forholdsvis lett start på treningsoppholdet i Portugal, da VIF-spillerne gikk gjennom taktikken før fredagens oppgjør mot Brøndby.

Borchgrevink (kne) er langtidsskadd, og Vålerenga har et håp om å få ham klar til seriestart, mens Eggen Hedenstad kun ble hvilt. Hvis han føler seg frisk nok starter han kampen mot Brøndby fredag. Hvis ikke blir dette Vålerengas lag i deres første kamp i turneringen:

Kjetil Haug – Magnus Bech Riisnæs, Brynjar Bjarnason, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Odin Thiago Holm, Petter Strand – Seedy Jatta, Henrik Udahl, Osame Sahraoui.

På denne banen i Lagoa skal Vålerenga nå gjennomføre alle sine treningsøkter i Portugal, etter at treningsbasen ble flyttet i siste liten.

Mer fra Dagsavisen