trikkeligaen

Tidligere Skeid-spiller solgt til Frankrike – lånes ut til VIF

Minuttet før overgangsfristen gikk ut ble det klart at FFK-spiller Taofeek Ismaheel blir solgt til franske Lorient. Han lånes ut til Vålerenga fram til sommeren.

Etter halvannen sesong i Skeid ble Taofeek Ismaheel solgt til FFK etter 2020-sesongen var ferdig, og til tross for en litt treg stert i Fredrikstad kom det allerede bud fra utlandet sommeren 2021. Ved midnatt ble det klart at kantspilleren går til franske Lorient, etter at agenten Mikhail Adampour bekreftet overgangen til VG og Nettavisen. FFK har også bekreftet overgangen på sine hjemmesider.

– Vi har forberedt oss lenge på at Ismaheel kunne bli solgt. Vi har jobbet iherdig over flere måneder med hvordan laget kan styrkes ved et eventuelt salg. Med midlene vi nå har tilgjengelig er ambisjonen å bytte ut en god spiller med 1-2 nye gode spillere. Så vil vi se om vi lander de riktige spillerne, forteller daglig leder Joacim Heier til FFKs hjemmeside.

– Overgangen gikk gjennom 23.59. Denne overgangen vil fungere som et symbol for alle fotballspillere i OBOS-ligaen og kommende talenter om at alt faktisk er mulig, forteller Adampour til VG.

Fredrikstad Blad erfarer at overgangssummen skal ligge på rundt sju millioner kroner, som gjør at det også blir litt penger på Ismaheels tidligere klubb, Skeid. Det bekrefter også daglig leder, Daniel Holmeide Strand.

– Vi har krav på noen prosenter i solidaritetsmidler, skriver han i en SMS til Dagsavisen.

Samtidig skriver Nettavisen at kantspilleren, som står oppført med 19 mål på 70 kamper for Skeid og FFK, blir lånt ut til Vålerenga fram til sommeren. Det bekrefter sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

– Vi er enig med klubben (Lorient) om hvordan en låneavtale skal se ut. Begge parter skal se på papirene nå. Det ser positivt ut med tanke på de siste detaljene. Det tar alltid litt tid å komme helt i mål med alle partene som er involvert i en slik prosess, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Lorient sikret seg samtidig også Ibrahima Koné fra Sarpsborg, for det Sarpsborg beskriver som klubbens største salg noensinne.

Mer fra Dagsavisen