trikkeligaen

Skrev under like før avreise – nå har Haug forlenget med Vålerenga

Gladnyhet for VIF-fansen – burvokter Kjetil Haug (23) har skrevet under på en kontrakt som løper ut 2023.

Det bekrefter sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

– Kjetil rakk akkurat å sette penn på papir før laget tok bussen til Gardermoen, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Haug og Vålerenga reiser tirsdag ettermiddag til spanske Marbella på treningsleir. Derfra fortsetter ferden til portugisiske Algarve og Atlantic Cup neste uke.

– Det er viktig for oss å ha en god keeper, som vi har veldig tro på, på plass for fortsettelsen. Kjetil har i tillegg vist seg som en veldig bra fyr i sin tid her. Både han og vi er enige om at han fortsatt har ting å jobbe videre med, men i kombinasjon med trenerteamets utviklingsmål for ham gleder vi oss til at han skal ta ytterligere steg hos oss.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Ungt keeperteam

Tromsø ønsket seg sisteskansen, men VIF-sportssjefen berømmer Haug og hans agent for at TIL-interessen ikke ble brukt som et pressmiddel i forhandlingene.

– Det har vært ærlige og redelige forhandlinger. Ingen press i noen retning. Det gikk ganske fort å bli enige, sier Ingebrigtsen.

Haug leder nå an keeperteamet foran talentene Magnus Sjøeng (19) og Storm Strand-Kolbjørnsen (17).

– Keeperteamet for sesongen er spikret nå. Det føles veldig bra. Jeg opplever at keepertrener Gjermund Østby er veldig fornøyd med at vi har kontinuitet på keepersiden, sier Ingebrigtsen.

Forrige uke svarte Haug følgende da Dagsavisen spurte om Vålerenga var førstevalget hans:

– Ja, det er i hvert fall et veldig godt alternativ hvis jeg kan være førstekeeper her. Vålerenga er jo en fantastisk klubb som jeg er godt kjent med. Det er en klubb jeg trives i. Så det ville vært en veldig god løsning.

Spillerjakten

VIF har hentet inn Vegar Eggen Hedenstad, Petter Strand og Brynjar Bjarnason så langt, men trener Dag-Eilev Fagermo og sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har begge åpnet for å hente inn en spiller til før seriestart. Man ønsker seg da en høyrekant som også kan fungere som spiss.

Jørgen Ingebrigtsen sier følgende om hvor spillerjakten står per nå:

– Det er ikke noe nytt, annet enn at vi jobber med forskjellige alternativer. Det er ikke snakk om noen bud foreløpig, men vi diskuterer flere muligheter. Når det internasjonale vinduet stenger om en uke, får vi noen svar på hvem som eventuelt kan være aktuelle for oss.

Mer fra Dagsavisen