trikkeligaen

Prøvespilleren får nei av VIF: – Kan ikke ha inn folk uten tempo

Midtbanemannen Emmanuel Kpatay er ikke med på flyet når Vålerenga reiser på treningsleir til Spania tirsdag. Han klarte ikke å imponere Dag-Eilev Fagermo tilstrekkelig, og får dermed ikke kontraktstilbud på Valle.

EKEBERG (Dagsavisen): Den 2002-fødte togoleseren ikledde seg Vålerenga-tøy for første gang tidlig i forrige uke, etter å ha fått mange lovord fra klubbens speider Fredrik Wisur Hansen. Men prøvespilleren får ikke kontrakt.

– Nei. Han er ikke god nok, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mangler tempo

VIF-treneren tok beslutningen etter mandagens trening.

– Vi har sett etter en som også kan spille venstreback. Men Emmauel mangler tempo, rett og slett. Og jeg kan ikke ha folk inn uten tempo nå, forklarer Fagermo om beslutningen.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på mandagens trening på Ekeberg.

– Vil det påvirke spillerjakten deres at det ikke ble noe med prøvespilleren nå?

– Nei. Vi har 35 plasser. 26 spillere, ni ledere. Vi er fylt opp. Dessuten er juniorlaget vårt i Marbella nå, så jeg kan låne et par mann der underveis ved behov, svarer Vålerenga-treneren.

Tirsdag ettermiddag reiser nemlig VIF på treningsleir til spanske Marbella. 3. februar fortsetter ferden til portugisiske Algarve, der Vålerenga skal delta i turneringen Atlantic Cup. I Marbella blir det én treningskamp mot russiske Krasnodar (søndag), mens det i Portugal blir tre kamper, deriblant mot danske Brøndby og svenske Halmstad.

– Nå får vi fire kamper, og de kampene blir «all right». Både med tanke på å se litt av de nye spillerne – vi skal få kjørt dem inn – og samtidig så håper jeg at de fleste andre har tatt nytt et steg siden forrige sesong, sier Fagermo om planen for Spania- og Portugal-oppholdet.

Terper angrepsspill

Fagermo ser fram til å komme i gang med treningsoppholdet.

– Det blir viktig. Så får vi trent litt, i hvert fall fram til den første treningskampen. Da blir det først og fremst å jobbe videre med angrepsspillet. Vi skapte for lite på bortebane i fjor, så vi har gjort en grundig analyse av det. Nå jobber vi godt med det framover.

– Vi får trent litt i Portugal også. Men i Portugal blir det mye lagtaktisk. Så vi får jobbet litt mer individuelt i Spania, fortsetter han.

Fagermo tar med seg en fulltallig tropp, inkludert nykommerne Petter Strand, Vegar Eggen Hedenstad og Brynjar Bjarnason. Jonatan Tollås Nation var ikke med på mandagens trening på grunn av en smell, men han er klar til avreise. Christian Dahle Borchgrevink blir lenge ute på grunn av en kneskade, men Fagermo opplyser at backen likevel tar turen til Marbella og Algarve med resten av laget.

Mer fra Dagsavisen