trikkeligaen

Har kommet hjem for å løfte VIF: – Bruker ikke en kalori på utlandet

Vegar Eggen Hedenstad (30) utelukker ikke et nytt utenlandseventyr i framtida, men nå rettes all konsentrasjon mot å bidra til en Vålerenga-opptur.

EKEBERG (Dagsavisen): Backveteranen har en rikholdig utenlandskarriere på CV-en – Freiburg, Eintracht Braunschweig, St. Pauli og sist tyrkiske Fatih Karagümrük. Men nå var tiden kommet for nok en retur til norsk fotball. Etter 2017-sesongen dro han til Rosenborg, men dro ut igjen for å spille i Tyrkia etter 2020-sesongen.

– Kontrakten min i Tyrkia ville gått ut til sommeren. Planen var å komme hjem igjen nå eller i sommer, blant annet på grunn av familiesituasjonen med eldstemann som begynner på skolen til høsten. Vi har hatt en plan om å etablere oss hjemme på Østlandet. Så åpnet sjansen seg med Vålerenga nå, sier elverumsingen Hedenstad til Dagsavisen.

Han er fornøyd med det han har sett av VIF-mannskapet på Ekeberg denne uka.

– Det har vært kjempebra. Og det er godt å være i gang. Spillergruppa er en veldig hyggelig gjeng, og apparatet rundt klubben er også veldig hyggelig, sier 30-åringen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Må klatre

– Ser du for deg å avslutte karrieren på Østlandet og i VIF?

– Det er vanskelig å si, men nå har jeg skrevet treårskontrakt her og er fornøyd med det. Kroppen føles – bank i bordet – heldigvis veldig bra. Så jeg håper å kunne spille fotball ut over de tre årene. Så får man bare se, svarer Hedenstad.

– Kan det bli et nytt utenlandseventyr?

– Jeg har erfart at man aldri skal si aldri i fotballen. Man vet ikke hva som dukker opp. Samtidig bruker jeg ikke en kalori på å tenke på det nå. Jeg konsentrerer meg fullt og helt om Vålerenga.

Vegar Eggen Hedenstad på Vålerenga-trening på Ekeberg. Foto:

Hedenstad er klar på at Vålerenga bør vende blikket oppover på tabellen etter fjorårets skuffende sjuendeplass i Eliteserien.

– Vi må håpe og tro at vi kan være med og kjempe høyere enn forrige sesong. Det tror jeg vi kan si utad også, at det må vi ha ambisjoner om. Så er det flere ting som må falle på plass for at man skal lykkes hundre prosent, men jeg tror i hvert fall vi har et bra nok lag til å klatre på tabellen fra fjoråret.

Hedenstad bruker lite energi på backduellen med Christian Dahle Borchgrevink. 30-åringens ankomst er nok spesielt kjærkommen for trener Dag-Eilev Fagermo fordi Borchgrevink ser ut til å bli lenge ute med sin kneskade.

– Det er viktig at vi har flere alternativer. Viktig at vi har konkurranse om plassene. Det er bare sunt. I løpet av en lang sesong vil det være behov for oss begge. Så får vi håpe Christian kommer seg på beina igjen kjapt. Inntil da får jeg gjøre en jobb, sier Hedenstad.

Borchgrevink vs. Hedenstad

– Hvem er førstevalg når begge er friske?

– Det får tiden vise. Det vil være muligheter for begge til å vise seg fram.

Elverumsingen ser også fram til å kunne bidra overfor de yngre spillerne i klubben.

– Etter hvert har jeg jo fått en del erfaring. Jeg ønsker å bidra inn mot de yngre. Jeg vil være med på å bygge en god treningskultur her, sier Hedenstad.

Dag-Eilev Fagermo sa nylig til Dagsavisen at det betyr mye å ha fått inn nyervervelsene Hedenstad, Petter Strand og Brynjar Bjarnason.

– Konkurransen bak og på midten er tøff nå. Vi skal ha et topplag. Så er de også i rett alder, som vi har vært ute etter. Det er gode spillere. Jeg ble imponert av Brynjar med en gang på treningen i dag (mandag). Og i Vegar Eggen Hedenstad får du kvalitet. Tre veldig gode inn i treningen, gjør jo at treningskvaliteten økes. Det er også en fordel for de yngre spillerne, som må strekke seg, sa Vålerenga-treneren.

Mer fra Dagsavisen