trikkeligaen

Her er prøvespilleren i gang for VIF: – Får se om han får sjokk

Midtbanemannen Emmanuel Kpatay ikledde seg Vålerenga-tøy for første gang under tirsdagens trening på Ekeberg. Klubb og agent er spent på hvordan han takler overgangen.

EKEBERG (Dagsavisen): Den 2002-fødte togoleseren er ferdig med innreisekarantene, og tirsdag løp han ut på feltet i klart, kaldt vær på Ekeberg.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er foreløpig ordknapp om den venstrebeinte prøvespilleren.

– Vi må teste ham mer før jeg svarer så mye om ham, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Men hvordan er førsteinntrykket?

– Det er vanskelig å si så mye nå. Vi må tilpasse treningen hans, så han ikke er med på alt foreløpig. Erfaringen fra tidligere er at når en spiller har vært i karantene lenge og har reist hit fra Afrika, så kan han fort pådra seg en skade hvis det blir for hardt fra start. Så Emmanuel var ikke med på alt nå, svarer VIF-treneren.

– Men han ser «all right» ut, han. Men som sagt, vi må se ham mer, tilføyer Fagermo.

Dag-Eilev Fagermo på tirsdagens Vålerenga-trening på Ekeberg. Foto:

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Agenten på plass

Kpatay-agent Atta Aneke overvar treningen fra sidelinjen på Ekeberg. Han gleder seg til å se hva togoleseren kan få til.

– Vi får se. Men det er jo derfor han er her. Vålerenga har jo vært nede og sett han, sier Aneke til Dagsavisen.

– Alt er ganske nytt for ham, da. Det er kaldt og sånn. Vi får se. Jeg vil ikke legge altfor mye press på skuldrene hans første gang han er utenfor Afrika, fortsetter agenten.

Agent Atta Aneke overvar tirsdagens Vålerenga-trening på Ekeberg. Foto:

Han sier følgende om Kpatays kvaliteter:

– Han er en spiller som jobber hardt og gjør mye av grovarbeidet. Så får vi se om han klarer å få det ut her.

Vålerenga-speider Fredrik Wisur Hansen oppdaget midtbanemannen på en turnering i Nigeria i november. Han kom med mange lovord om Kpatay da Dagsavisen snakket med ham for noen uker siden.

– Han er defensiv midtbanespiller med bra fysikk og et veldig bra venstrebein. Han spiller med stor autoritet og kontroll, først og fremst. Det er en spiller jeg ble veldig svak for der nede. Jeg har veldig stor tro på ham, sa VIF-speideren.

– Det er jo bra, det. Han er eksperten, sier en smilende Aneke om Wisur Hansens vurdering.

Kulde og tempo

– Hvordan tror du Kpatay vil takle norsk fotball – hvis det blir slik?

– Når spillere er på prøvespill, får man muligheten til å se om de takler det eller om det blir et for stort sjokk å komme til kulden og tempoet. Det er jo høyere tempo i norsk fotball enn det han er vant til, svarer Aneke.

Han gjentar at han ikke ønsker å skape for mye blest rundt klienten.

– Jeg er heller litt mer forsiktig når de kommer på prøvespill enn å bruke for store ord. Vi får bare se på treningene hvordan det går, sier agenten.

Prøvespilleren Emmanuel Kpatay fra Togo på Vålerenga-trening på Ekeberg tirsdag. Foto:

– Hva kan du si om nivået han har spilt på til nå?

– Det er et akademi. Han har vært ønsket av ganske mange klubber i den øverste ligaen i Togo. Men så har han heller spilt med akademiet på en del såkalte «scoutingturneringer», sier Aneke.

Den fransktalende togoleseren var ikke tilgjengelig for intervju tirsdag, men hilste høflig da han forlot treningsfeltet.

– Engelsken hans er så som så, men han jobber med det. Men nå er det jo hans første dag her. Det kommer seg nok, sier agent Aneke.

Mer fra Dagsavisen