trikkeligaen

Ikke bekymret tross ny spillerflukt: – Skulle gjerne beholdt våre beste spillere

Igjen har Lyn-trener Tom Stenvoll måtte se at hans beste jenter har forlatt klubben etter sesongslutt, men med flere talentfulle spillere fra egne rekker og håndplukkede erstattere utenfra er den tidligere Stabæk-spilleren likevel optimistisk foran den kommende sesongen.

De siste årene har spillere som Camilla Linberg, Linn og Camilla Huseby, Vilde Hasund og Mimmi Löfwenius Veum forlatt Lyn for klubber høyere opp i Toppserien, og også etter årets sesong har mange av klubbens beste spillere blitt plukket opp av bedre klubber. På slutten av forrige uke ble det klart at kaptein og stopperbauta Joanna Bækkelund drar til Sverige, og slår dermed følge med Sofie Tunes, Emma Godø, Laura Gashi og Runa Lillegård som de mest profilerte spillerne som har dratt videre.

– På en side viser det jo at vi har gjort en god jobb med å utvikle disse spillerne over mange år, men jeg skulle selvsagt ønske at Lyn sto bedre stilt, slik at vi kunne bevart mange av spillerne i klubben. Samtidig må vi også erkjenne at Lyn i dag er en klubb som utvikler spillere, og som gir dem sjansen til å ta det neste steget når de er klare for det, forteller Stenvoll til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Vil utvikle klubben

Lyn sitter heller ikke igjen med så voldsomt mye penger, da mange av spillerne har forlatt klubben etter at kontraktene deres gikk ut. Det er noe Stenvoll ønsker å endre på.

– Vi ønsker selvsagt ikke å slippe spillerne våre gratis, og hvis vi først skal la dem gå må vi sørge for å selge dem i stedet for å la kontrakten deres gå ut. Målet er å utvikle klubben slik at vi på sikt kan beholde våre beste spillere. Hvis vi hadde sittet med alle trumfkortene på hånda selv, hadde vi beholdt dem, men det er ikke sånn situasjonen er for øyeblikket i Lyn, sier Stenvoll.

For å oppnå målene han ønsker med Lyn hadde det selvsagt vært best å beholde spillerne, men samtidig sier han at frustrasjonen over å se spillere forlate klubben ikke er så stor når man på forhånd kjenner til realitetene.

– Jeg skulle selvsagt ønsket at de ble med oss videre, men samtidig gleder det meg også å se at de får sjansen i en bedre klubb da jeg vet hvor mye de har lagt ned for å lykkes. Hvis de blir klare til å ta det neste steget, har også vi lykkes som klubb, og det er noe jeg gleder meg over, forteller Lyn-treneren.

Fornøyd med de nye spillerne

Det er ikke bare spillere som har forlatt klubben så langt. Inn portene på Kringsjå har det også kommet sju nye spillere.

– De fleste av spillerne som har kommet inn er på mange måter håndplukket, siden vi trenger litt mer rutine og erfaring i miksen sammen med våre spennende talenter. Derfor synes jeg det er en kjempespennende gjeng å jobbe videre med. Med så mange utskiftninger kan det alltids bli litt usikkerhet med tanke på gruppedynamikken, men vi skal bruke denne uken til å sette rammene for oppkjøringen, før vi går i gang for fullt neste uke. Da har vi bare to måneder på oss til seriestart, så vi har mye jobb foran oss, forteller Stenvoll.

Målet foran forrige sesong var å komme topp seks, og utvikle spillet til å bli mer dominerende i kampene. Lyn-treneren er fornøyd med enkelte prestasjoner, men sier at det ble en sesong med mye stang ut.

– Det at vi tør å spille vårt spill, og i mange av toppkampene henger med helt inn, viser i stor grad at våre unge jenter holder et høyt nivå. Samtidig er vi ikke gode nok i de avgjørende situasjonene foran eget og motstanderens mål, slik at vi ikke klarer å vippe kampene til vår fordel. Det var noe av det som ble vår bane i fjor, og noe som spillergruppa lærer veldig mye av. Slik det ble var det viktigste at vi berget plassen, men med litt stang inn kunne vi endt på sjetteplassen, så det er mye å bygge på, sier en optimistisk Lyn-trener.

---

Lyns overganger så langt i vinter:

Inn: Kristine Gulbrandsen (AaFK Fortuna), Jenny Gjerde Sætre (Hødd), Jenny Røsholm Olsen (Avaldsnes), Cornelia Fladberg (Stabæk), Miriam Mjåseth (Medkila), Mathea Berg-Solemdal (EIK Tønsberg), Kristin Holmen (Kolbotn, lån til sommeren)

Ut: Hedda Foslie (pause), Christina Osnes-Ringen (Røa), Mari Refsnes Hasselknippe (pause), Joanna Bækkelund (Eskilstuna), Sofie Tunes (TIL 2020), Emma Godø (LSK Kvinner), Laura Gashi (LSK Kvinner), Runa Lillegård (VIF), Kristin Haugstad (kontrakt utløpt)

---

---

Lyn damer sesongoppkjøring:

Starter oppkjøringen tirsdag 11. januar, og planlegger en treningsleir i starten av mars. Har foreløpig planlagt fem treningskamper, men det jobbes med å spikre noen kamper til.

Dette er Lyn-damenes foreløpige treningskamper:

  • 4. februar: Lyn – TIL 2020, LSK-hallen
  • 12. februar: Lyn – Røa, Kringsjå
  • 26. februar: LSK Kvinner – Lyn, LSK-hallen
  • 27. februar: Lyn 2 – Grei, Kringsjå
  • 1.–8. mars: Treningsleir
  • 20. mars: LSK Kvinner 2 – Lyn 2

---

Mer fra Dagsavisen