trikkeligaen

Viktig kontinuitetsbærer med videre for Kåffa: – Har blitt en lederskikkelse

Etter å ha vurdert andre tilbud, har KFUM og Dadi Dodou Gaye blitt enige om å fortsette samarbeidet i to nye år. Til trener Isnes’ store glede, som har sett en stadig utvikling hos den solide forsvarsspilleren.

Gaye kom til KFUM før 2017-sesongen, og gyver nå løs på sin femte sesong i KFUM. En spiller trener Jørgen Isnes mener er viktig for det prosjektet Kåffa holder på med på Ekeberg.

– Å ha med Dodou videre, gjør at vi har en ny kontinuitetsbærer med oss. Det er viktig for oss som klubb og lag. Dodou har blitt en lederskikkelse i garderoben og i år kviknet han veldig til, spesielt på slutten av sesongen. Han er ofte stabil i prestasjonene og i 2021 leverte han også målpoeng. Det tror jeg det kan bli mer av i 2022, sier Isnes til klubbens hjemmesider.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Publikumsfavoritt og landslagsspiller

I løpet av de årene 26-åringen har løpt opp og ned på backen, har han etablert seg til å bli en bunnsolid brikke i den bakre fireren til Kåffa og en publikumshelt både hos Profetene og den yngre garde på Akademiet. Det spilte inn, også hos Gaye.

– Det er et veldig spennende prosjekt her, og denne høsten har helt klart gitt mersmak, selv om det ikke holdt helt inn. Jeg har blitt veldig glad i Kåffa, sier spilleren selv.

Backen sier at han hadde flere alternativer, men at han ønsker å hjelpe KFUM å ta det ekstra steget laget akkurat ikke klarte forrige sesong.

– Det kjentes ut som vi var nærme denne gangen, nærmere enn i 2019. Laget var i storform. Samtidig har vi nå fått veldig god erfaring fra denne type kamper, både spillere og trenere, forteller Gaye som også har fått sin landslagsdebut for Gambia gjennom prestasjonene han har levert for KFUM de siste fire sesongene.

Mer fra Dagsavisen