trikkeligaen

VIF-motstander i Algarve trakk seg på grunn av koronafrykt – turneringen endres

Vålerenga reiser til Portugal for å spille tre kamper i Atlantic Cup i starten av februar. På grunn av smittesituasjonen har AIK valgt å trekke seg fra turneringen, som nå har blitt omgjort til serie uten sluttspill.

Oppdatert 25. januar med at cupspillet har blitt gjort om til liga, og ny VIF-motstander

Gruppe A besto opprinnelig av AIK, FC Midtjylland og Breidablikk fra Island, pluss Zenit St. Petersburg som ble bekreftet som det fjerde laget. I ettertid har AIK blitt tatt ut av spilleplanen, som gjør arrangørene nå bare har seks lag igjen i turneringen og dermed har gjort Atlantic Cup om til et seriespill. I gruppe B var Vålerenga, Halmstad og Brøndby satt opp.

Vålerenga spiller uansett sin første kamp for turneringen fredag 4. februar klokken 15.00, mot Brøndby. Oppgjøret mot tidligere Lillestrøm-spiller Magnus Haglunds Halmstad går av stabelen tirsdag 8. februar klokken 19.30.

I tillegg har Vålerenga nå fått sin motstander på den siste spilledagen 11. februar, da finalen i sluttspillet egentlig skulle vært. Vålerenga møter nå FC Midtjylland klokken 18.30, og spiller med det turneringens siste kamp. Det laget som da har flest poeng etter sine tre kamper, der ikke alle lagene møter hverandre, vil da bli kåret til mester i Atlantic Cup 2022.

AIK trakk seg grunnet smittefaren

Gruppe A besto opprinnelig av AIK, FC Midtjylland og Breidablikk fra Island, pluss Zenit St. Petersburg som ble bekreftet som det fjerde laget. I ettertid har AIK trukket seg som følge av koronapandemien og usikkerhet rundt smittesituasjonen i Portugal, som gjør at arrangørene nå altså bare har seks lag igjen i turneringen.

– I dagens situasjon kan vi ikke sikre den målsettingen og ambisjonen vi som klubb hadde med den planlagte treningsleiren, og derfor velger vi denne gangen å ikke reise til Portugal, men vil heller se på andre alternativer og treningskamper innenfor landets grenser. Vi kommer tilbake med informasjon så snart som mulig angående dette, sier herrelagets sportssjef Henrik Jurelius til klubbens hjemmesider.

Dermed har arrangøren valgt å gjøre Atlantic Cup om til et seriespill. I gruppe B var Vålerenga, Halmstad og Brøndby satt opp.

Vålerenga deltok i 2020-utgaven, der de slo svenske Häcken 2-1 og tapte 3-1 for Slavia Praha. I sluttspillet slo de Norrköping, og står dermed med Norges to eneste seire i turneringen. Rosenborg var nemlig med i 2019-utgaven, men tapte begge sine kamper.

David Nielsen, og nå tidligere VIF-assistent Kenneth Dokkens AGF Aarhus, er regjerende mestere i turneringen etter å ha slått FC København i finalen i 2020. Turneringen ble ikke holdt i 2021.

---

Revidert spilleplan for Atlantic Cup:

3. februar klokken 15.00: Zenit St. Petersburg – Midtjylland, Estadio Algarve

3. februar klokken 19.30: AIK (har trukket seg) – Breidablikk, Estadio Algarve

4. februar klokken 15.30: Brøndby – Vålerenga

5. februar klokken 15.00: Halmstad – ukjent motstander

6. februar klokken 19.30: Midtjylland – Breidablikk, Estadio Algarve

8. februar klokken 15.00: TBC – Brøndby, Estadio Algarve

8. februar klokken 19.30: Vålerenga – Halmstad, Estadio Algarve

10. februar klokken 15.00: Ukjent motstander – Zenit St. Petersburg, Estadio Algarve

11. februar klokken 11.00: Halmstad – ukjent motstander

11. februar klokken 13.00: Brøndby – Zenit St. Petersburg, Estadio Algarve

11. februar klokken 16.00: Breidablikk – ukjent motstander

11. februar klokken 18.30: Midtjylland – Vålerenga

---

Mer fra Dagsavisen