trikkeligaen

Superspissen blir med videre på Oslos tak: – Ønsket å gi noe tilbake til klubben

Kjelsås ventet til den siste dagen før jul med å dele ut gaver, men klarte ikke å vente med å pakke ut den kanskje største av dem alle denne førjulstiden. Ole Erik Midtskogen har skrevet under på en ny toårsavtale med klubben.

Det slo ned som en ganske stor bombe i lokalfotballmiljøet at Kjelsås hentet hjem en utenlandsproff denne sommeren, da Ole Erik Midtskogen returnerte fra irske Dundalk. Hedmarkingen slo til på direkten, og scoret 11 mål på 17 kamper, og skal ha en stor del av æren for at Kjelsås nokså komfortabelt til slutt berget plassen.

26-åringen skrev under på en halvtidskontrakt i sommer, som gikk ut etter sesongen. Siden har klubben jobbet for å få den reforhandlet, og nå har partene kommet til en enighet som gjør at kraftpluggen blir værende på Grefsen stadion i to nye sesonger.

– For en julegave det er til alle oss som er glade i Kjelsås. Her har det blitt gjort en fantastisk jobb av klubben, også er det selvsagt veldig kult at Ole Erik har trua på det vi skal drive med fremover, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen.

– En signalsignering

Før årets sesong skrøt Kampen av den nye traktoren for å måke snø som Kjelsås hadde kjøpt inn i julegave til seg selv, men ett år senere har han fått en julegave han setter enda større pris på.

– Det at vi klarer å re-signere en så god spiller som det Ole Erik har vist seg å være i høst, er om mulig enda større for Kjelsås enn at vi klarte å signere han i utgangspunktet. Da var det snakk om en kortidskontrakt og en skippertaksløsning for oss begge, men nå er det en signalsignering for Kjelsås. Så god som han har vært har det vært mye interesse rundt han, så han har hatt mange klubber å velge mellom før han takket ja til oss, forteller Kampen.

Kjelsås-treneren sier det har vært god kjemi mellom dem fra start, og gleder seg til å jobbe videre med spydspissen.

– Han setter et nivå på trening og i kamp, som vil hjelpe de unge spillerne vi har til å utvikle seg og bli bedre. For å få til det må du ha noen som legger lista hver dag, og det er ingen tvil om at Ole Erik holder et skyhøyt PostNord-nivå, og på mange ting er han altfor god for denne divisjonen. Samtidig er det også ting han kan bli bedre på, og som vi ønsker å utvikle, sier Kampen.

Trigges av ansvaret

Midtskogen selv sier at det også var en del av grunnen til at han valgte å signere ny kontrakt, nemlig at han trives med det ansvaret han nå får og gjerne vil hjelpe klubben med å ta et steg oppover den kommende sesongen.

– Det er alltid kjekt med ansvar, og det blir en litt ny rolle for meg å være den som skal legge lista og bidra på den måten. Det er noe som trigger meg, og det blir moro å være en del av det prosjektet som vi har startet på Kjelsås, sier Midtskogen til Dagsavisen.

Han forteller at det var en del tilbud fra høyere nivå, men at han trives kjempegodt på Grefsen og at han ønsket å gi noe tilbake til en klubb som tok han så godt imot og ga han sjansen etter skader og utenlandsopphold.

– Jeg har brukt god tid til å tenke og vurdere hvor jeg ønsker å spille, og det har vært en del tilbud fra klubber på høyere nivå. Jeg ønsker fortsatt å spille på høyest mulig nivå, enten om det blir med Kjelsås eller i en annen klubb, men det er ikke noe jeg trenger å stresse med. Jeg trives kjempegodt i Kjelsås, og vet at her får jeg en god treningshverdag og muligheten til å vise meg fram, og det var også viktig for meg, forteller Midtskogen.

Vil utvikle deler av spillet

Kjelsås-treneren sier at det på ingen måte bare er å late seg og møte opp på match for Midtskogen, og at han er overbevist om at 26-åringen virkelig kan bli en toppspiller.

– Det er fort gjort at spillere med så god fysikk bare spiller på fysikk. Ole Erik har masse gode ferdigheter, men vi ønsker at han skal bli enda villere i boksspillet sitt. Han er allerede vill der i form av at han har en suveren fysikk, men det har kanskje gjort at han ikke har vært tvunget til å jobbet så mye med bevegelsene sine inne i feltet. Inne i den svære kroppen er det en veldig god fotballspiller, som kan score mål på alle nivåer, og jeg gleder meg til å spisse litt på de delene av spillet hans, forteller Kampen.

Midtskogen skryter veldig av spillergruppa, og mener trener Kampen og temaet hans har noe ordentlig bra på gang.

– Eivind er fotballklok og en flink trener, som allerede har hjulpet meg mye. Vi har analysert mange kamper sammen, og han hjelper meg på trening til å bli en bedre spiller. I en mer normal sesong, som vi kan håpe å få neste år, tror jeg han med den troppen kan stable på beina en veldig god sesong, sier Midtskogen.

– En veldig bra julegave

– Det må være et mål for oss å komme høyere opp på tabellen etter to litt svake sesonger. Det er litt flere faktorer for det, men nå synes jeg det meste ligger til rette for at vi får en veldig bra sesong. Kjelsås hører hjemme høyere opp på tabellen, legger Midtskogen til.

Kampen beskriver signeringen som en kjempeboost for Kjelsås inn i oppkjøringen, og sier at det muligens også kan ligge flere pakker under treet på fredag.

– Vi må ikke bli helt bortskjemte heller, for det her var en veldig bra julegave, men vi venter på noen flere re-signeringer som vi håper å få på plass ganske snart. Nå synes jeg vi begynner å få ganske mange spillere som holder et veldig høyt nivå, og som kan forbedre seg. Det er sånn vi ønsker å ha det inn i oppkjøringen, og det er kjempeinnspirerende, sier Kampen.

Kjelsås opplyste onsdag at de signerte ny kontrakt med Emil Fiskvik.


Mer fra Dagsavisen