trikkeligaen

Tavakoli om straffemissen: – Klart jeg er syndebukk

(Jerv - KFUM Oslo 1-1 e.e.o., 5-3 på straffer). Klokka 17.41 endte KFUM-eventyret. Jervs Kristian Sirum Novak satte Jervs siste straffe. Tilbake sto KFUM-spillerne med tårer i øynene. - Klart jeg føler meg som en syndebukk, sa David Tavakoli.

GRIMSTAD (Dagsavisen) Etter kampen tok det litt tid før Tavakoli kom ut fra garderoben. Så kom han, og i en fireminutters samtale med Dagsavisen, sa han:

– Jeg tok jo den første i straffekonken mot Fredrikstad sist. Da var jeg kald og scoret sikkert. Vi visste hvilke fem som skulle skyte for oss her i dag, men ikke rekkefølgen. Det er ofte viktig å få satt den første. Jeg følte meg kald og sikker, og sa at jeg kunne innlede, forteller han.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tavakoli mister ordene for en stund, og vi spør:

Hva gikk galt?

– Jeg bestemte meg for hvilket hjørne jeg skulle gå for med en gang det var klart at det ble straffekonk. Til høyre for keeper. Og dit gikk jo ballen, men jeg skøyt høyere enn planlagt. I keeperhøyde. Og selv om plasseringen var mot hjørnet, og styrken på skuddet var OK, så ble det ikke så vrient for deres keeper, som satset på riktig hjørne, sier David Tavakoli.

Godord fra Isnes

Har du bommet på straffer tidligere i karrieren?

– Jada. Det har jeg. Men denne er verst å fordøye. Jeg er jo blant de eldste gutta, og skulle gå inn og vise vei for de andre, så dette er tungt akkurat nå.

David Tavakoli satt på reservebenken helt til bare noen minutter gjensto av ekstraomgangene. Ryggens hans har vært vond i lang tid. Han skulle innpå for å score på straffespark.

Slik gikk det altså ikke.

Hjemmelaget scoret på alle sine, og da hjalp det ikke Kåffa at de scoret på sine neste etter Tavakolis bom. Marius Alm, Moa Mahnin og Bilal Njie satte sine, men den fjerde var ikke nødvendig å sette ettersom Jerv allerede hadde scoret på sin femte.

Trener Jørgen Isnes var raskt ute og forsvarte “syndebukken”.

– Det er synd for David, og selvsagt for laget. Men sånt skjer i fotball. Jeg er ikke med på at han er syndebukk. Han skal iallfall ikke føle skyld for at vårt eventyr i 2021 endte her i Grimstad, sier Kåffas trener til Dagsavisen.

– Kjempestolt av gutta

KFUM-spillerne følger straffesparkene på Levermyr stadion.

Kaptein Dodou Gaye var, som de andre KFUM-spillerne lite lystig i blikket etter kampen, men kom bort til Dagsavisen for en oppsummering:

– Dette er surt og sårt. De har en stor fordel av underlaget. Det er ikke så mange baner det er naturgress på nå for tida. Underlaget førte til at vi slo litt lengre enn vi pleier. Det ble en jevn kamp, men vi slipper dem til for mange sjanser, særlig på dødballer. Stemningen er laber i garderoben nå, men vi skal reise oss. Alt i alt har vi levert en meget god sesong, sier han.

Trener Jørgen Isnes kommer bort igjen. Han er ikke nedbrutt, han ser sliten ut, men smiler og sier han er kjempestolt av gutta.

Avviser Sarpsborg08-rykter

– Nei, jeg er sinnssykt stolt av dem, retter han. I de to siste kampene, har vi stått opp mot to lag som kom langt foran oss på tabellen. I 240 minutter har vi stått! Jeg trodde vi skulle ro det i land da vi ledet 1–0. Da tilfeldighetene var med oss i Fredrikstad, var de litt imot oss i dag. Sånn er fotballen, sier KFUMs trener.

Det ryktes at Sarpsborg 08 er interessert i å hente deg inn som trener?

– Jeg har ett år igjen av min kontrakt i KFUM, svarer Isnes.

Har du hørt fra sarpingene?

– Nei.

– Nyttig lærdom

David Tavakoli møtte Dagsavisen etter kampslutt i Grimstad.

Vi går bort til Thor-Erik Stenberg, daglig leder i KFUM Oslo. Han sier dette om saken:

– Vi har ikke fått noen henvendelse fra Sarpsborg. Dette er bare spekulasjoner i media. Glem dette nå.

Hva sier du etter denne begivenhetsfulle sesongen?

– At jeg er meget fornøyd. Vi har prestert over det alle trodde. Trenerapparatet og spillerne skal ha all ære for det de har prestert. Selvsagt synd vi ikke kom til den endelig finalekampen om opprykk, men vi skal være stolte av det vi har fått til. Vi får se på dette som nyttig lærdom, avslutter Thor-Erik Stenberg.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Kvalifisering til Eliteserien menn søndag, 3. runde:

Jerv – KFUM Oslo 1–1 (0–0) e.o. (straffer 5-3)

Mål: 0–1 Johannes Hummelvoll Nuñez (50), 1–1 John Olav Norheim (81).

Straffer: Diego Campos 1-0, David Tavakoli (reddet), 2–0 Mathias Wichmann, 2–1 Marius Alm, 3–1 Daniel Arrocha, 3–2 Moa Mahnin, 4–2 John Olav Norheim, 4–3 Bilal Njie, 5–3 Kristian Novak.

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Pibe, Mathias Wichmann, Iman Mafi, Jerv.

Jerv (3-4-3): Øystein Øvretveit – Kristian Novak, Daniel Arrocha, Erik Tobias Sandberg (Shuaibu Lalle Ibrahim fra 66.) – Torje Wichne, John Olav Norheim, Mathias Wichmann, Iman Mafi (Jørgen Solli fra 106.) – Willis Furtado, Pibe, Diego Campos.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Moa Mahnin, Remi-André Svindland (Marius Alm fra 104.), Keivan Ghaedamini (David Tavakoli fra 117.) – Alagie Sanyang, Johannes Hummelvoll Nuñez (Håkon Hoseth fra 76.), Bilal Njie.

Jerv spiller opprykksfinale mot Brann på Intility Arena kommende onsdag.

---


Mer fra Dagsavisen