trikkeligaen

KFUMs matchvinner fikk korona, her blir han straffehelt

(Fredrikstad - KFUM Oslo 3-3 e.e.o.,4-5 på straffer). KFUMs opprykkshåp lever videre etter en ellevill kveld i Fredrikstad.

FREDRIKSTAD STADION (Dagsavisen): Klokka 20.43 satte Johannes Nunez inn KFUMs femte straffescoring, og ble helten i en høydramatisk kamp. Før det hadde oslolaget utlignet til 3–3 på overtid av ekstraomgangene.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Nunez ble smittet med covid-19 for ti dager siden. Heldigvis for han og KFUM fikk han ingen symptomer å snakke om. Han sto over forrige kamp mot Sogndal, og han startet på benken her mot Fredrikstad.

Han kom inn i grevens tid.

Mangel på straffer

KFUM har gjennom hele sesongen fått to straffespark tildelt. Med en scoring som resultat.

Så det var ikke gitt at de skulle avgjøre denne bataljen da det hele gikk til straffekonk.

- Da det ble straffekonk, sa trener Jørgen Isnes hvilke fem som skulle skyte, og at vi skulle avgjøre rekkefølgen mellom oss. Det ble så bestemt at Bilal Njie skulle ta den siste. Men så kom han bort til meg og spurte om ikke jeg kunne ta straffe nummer fem. Jeg sa ja. Jeg var kald, sa Nunez til Dagsavisen etter den høydramatiske kampen.

KFUMs kaptein Dodou Gaye var et stort smil etter kampslutt, og sa dette til Dagsavisen:

- Klart det største jeg har opplevd på fotballbanen. Helt vilt. Denne kampen inneholdt vel alt. Vi var klart best i 1. omgang, så kjører hjemmelaget fram spillere og tar oss hardt i 2. omgang. Kampen går til ekstraomganger, og vi ligger under 2-3 da vi går inn i overtiden, sier Gaye, og blir avbrutt av Nunez, som sier:

- Norges beste hodespiller, Jesper Taaje, vinner så en hodeduell, og nikker ballen ned til Bilal Njie, og så utlikner han. Helt sjukt.

Så går de to Kåffa-spillerne ned i garderoben til det som blir beskrevet som en euforisk stemning.

Oslo-gutta holdt hodene kalde, og scoret på samtlige. Tidligere KFUM-spiller Olav Øby bommet for hjemmelaget.

Dette var en kamp hvor alle mulige klisjeer kan tas i bruk. Gjestene ledet komfortabelt 2–0 til pause, etter to tunnel-scoringer på FFK-keeperen.

Henrik Kjelsrud Johansen scoret begge FFKs mål etter pause og skaffet ekstraomganger.

FFK hadde seieren i lomma

I 2. omgang tok hjemmelaget fullstendig over, anført av kaptein Henrik Kjelsrud Johansen. Den tidligere VIF-spilleren scoret to. Kampen gikk til ekstraomganger. Der dundret hjemmelagets Antonio Nieves inn 3–2 etter 113 minutter.

Det så mer enn dystert ut for KFUM Oslo. Og på overtid av overtiden, utlignet Bilal Njie til 3-3!

Scoringer preger kamper, heter det. Og det stemte til de grader i beinkalde Fredrikstad denne mandagskvelden.

Kåffa tok god kontroll da de tok ledelsen. Fredrikstad tok full kontroll da de reduserte. Og kjørte på.

Før all dramatikken mot slutten, skjedde dette:

Det tok 15 minutter før kampens første farlighet kom, og den kom til vertene. Stian Stray Molde steg til værs og headet, men Jonas Vatne Brauti i gjestenes mål så ballen hele veien, og var nede og redet med en hånd.

Kåffa åpnet best

Midt i omgangen satte KFUM inn et press på hjemmelaget, de fikk to kjappe cornere, det ble litt furore i FFK-forsvaret, KFUMs midtstopper Jesper Taaje styrte en ball i beina på Alagie Sanyang, men derfra gikk ballen i nettveggen. Dette var kampens til nå eneste målsjanse for oslolaget.

Så skjedde det; KFUM Oslo gikk opp i ledelsen. Det var spilt i 27 minutter. KFUMs Bilal Njie og Fredrikstads forsvarer Philip Sandvik Aukland havnet i en løpsduell. Ballen var spilt bakfra, retning mål. Bilal var hakket kjappere, spillerne rev og slet litt i hverandre.

FFKs keeper Håvar Grøntvedt Jenssen kom ut. Bilals spissmakker og gode kompis Alagie Sanyang hadde lest situasjonen godt, og fulgte etter. Han snappet opp ballen, og sendte den elegant under keeper og inn i det tomme målet.

Sceneskifte

0-1, og ellevill jubel blant de 100 Kåffa-supporterne i motsatt sving.

Dette førte til at KFUM-spillerne slapp seg løs med lave skuldre. Ikke at de hadde vært så høyt oppe tidligere, men nå var det som å se Kåffa på sitt beste.

De holdt ballen i laget. De var bevegelige, og de lot ballen gjøre jobben. Derfor var det ingen overraskelse at det sto 0–2 på tavla etter 36 minutter.

Igjen var spissduoen Bilal Nije og Alagie Sanyang i fokus.

Sistnevnte spilte til Bilal Njie, som ydmykende nok for Fredrikstads keeper, plasserte kula mellom beinene på ham, og inn i nettet.

0–2 til pause. Full kontroll for Kåffa.

Jerv i neste

Så kom altså sceneskiftet etter hvilen. Fredrikstad hadde intet å tape, og kjørte alle mann i angrep. Nesten. Kåffa ble spilt lave av et voldsomt offensivt Fredrikstad.

Tidligere VIF-spiss Henrik Kjelsrud Johansen viste sine kvaliteter. Først redusering. Så utligning til 2-2 to minutter før full tid på en smart lobb.

På overtid skjøt FFK i tverrliggeren og kunne avgjort kampen da. Men de måtte vente til andre ekstraomgang da Maikel satte inn det mange trodde var vinnergoalen.

Inntil Bilal Njie dukket opp på overtid av tilleggstiden.

– Dette er en vanvittig prestasjon. Vi var gode i 1. omgang, hadde god kontroll. Så ser jeg tendenser i 2. omgang jeg ikke liker. De setter trykk på oss, og det ser ikke bra ut, sier Kåffatrener Jørgen Isnes til Dagsavisen rett etter kampslutt.

– Det er en euforisk stemning i garderoben nå.

Søndag møter KFUM Jerv i Grimstad. Vinner de den, blir det ren kvalikfinale mot laget som ender som nummer 14 i eliteserien.

Alagie Sanyang feires etter å ha scoret kveldens første mål.

– Fullstendig flatt batteri før pause, sa FFK-trener Bjørn Johansen, som ga hele den sentrale midtbanen sparken i pausen og satte inn tre nye mann.

Det så ut til å holde. Helt til det var spilt 122 minutter på Fredrikstad stadion....

---

Kvalifisering til Eliteserien, andre kamp:

Fredrikstad – KFUM Oslo 3–3 (0–2) e.e.o. 4–5 på straffer.

Fredrikstad stadion:

Mål: 0–1 Alagie Sanyang (27), 0–2 Bilal Njie (36), 1–2 Henrik Kjelsrud Johansen (64), 2–2 Henrik Kjelsrud Johansen (88), 3–2 Maikel (112), 3–3 Bilal Njie.