trikkeligaen

Fagermo: – Vålerenga må justere strategien

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo mener klubben må ta noen strategiske grep for å ta steget inn i tetstriden i Eliteserien.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter årets siste hjemmekamp og tre nye poeng, kan sesongen ende noe lysere enn det så ut før helgen.

Vålerenga kan i teorien ta 4.-plassen som gir mulig Europa-spill, men må da ha hjelp av andre lag.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Dag-Eilev Fagermo er i gang med planleggingen av 2022-sesongen. Mandag kveld er det styremøte i VIF Fotball og hovedtreneren vil bidra med sine tanker.

Lokale talenter ikke nok

– Jeg har vært enig i den strategien som er lagt med å utvikle talenter fra Osloområdet og ha en lokal forankring. Men det kreves noe mer hvis klubben skal ta det siste steget opp, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen etter å ha fått igjen varmen etter søndagens iskalde avslutning, men der VIFs 2. omgang varmet.

Nå ligger laget på 6. plass og kan som nevnt i teorien avansere to plasser med seier i den siste kampen. borte mot Kristiansund.

– I så fall gjør vi Vålerengas nest beste sesong de siste ti årene. Men vi har høyere ambisjoner, og vi har ressurser til å forsterke laget. Og det ønsker jeg å gjøre i alle lagdeler, sier han.

– Den lokale forankringen er viktig, men ikke nok. Det vet jeg etter mange år i Odd der vi fulgte samme strategi, sier han.

Deila hadde ti millioner mer

Og legger til:

– Ronny Deila hadde ti millioner kroner mer til disposisjon enn det vi har nå. Men nå har vi foretatt store spillersalg og vi har flere gode salgsobjekter. Da må styret diskutere hvordan vi skal løfte oss sportslig til det vi ønsker Vålerenga skal være.

I Fagermos foreløpige analyse av sesongen er en av konklusjonene at de har misset i overgangsvinduene. De fikk en uforutsett skade på toppscorer Vidar Örn Kjartansson og de fikk problemer på backplass.

– Jeg får regne på hvor mange poeng vi mistet på at vi måtte sette Henrik Bjørdal ned på backplass. Men vi er altså to poeng fra fjerdeplassen, sier han.

Vålerenga har bare ett tap på hjemmebane i serien i år, i fjor var de ubeseiret. Bare Bodø/Glimt har vært like solide hjemme. Men antall uavgjorte kamper (12) har vært for mange.

Positivt for Oslo-fotballen

Vålerenga er langt inne i planleggingen for neste sesong. Treningskamper og treningsleirer er bestilt. Nå skal troppen analyseres. Hvem skal ut, hvem skal inn?

Den jobben starter i fotballstyret i kveld.

– KFUM Oslo er fortsatt i posisjon til opprykk til Eliteserien. Ønsker du selskap? (KFUM møter Fredrikstad i andre kvalikkamp mandag kveld)

– Tradisjonelt er det jo Lillestrøm og Lyn som er Vålerengas største rivaler. KFUM har ikke det samme publikumstekke, men de gjør en veldig god jobb. Det som er veldig positivt for Oslo-fotballen er at vi får Skeid opp i OBOS-ligaen, at Grorud holdt seg og at Frigg og Ullern har kommet opp i 2. divisjon. Det blir et høyere nivå på lagene rundt oss, og det er veldig positivt, avslutter Dag-Eilev Fagermo.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen