trikkeligaen

VIF snakker med trenere i inn og utland: – Kommer ikke til å forhaste oss

Strategien om å bli Nordens beste fotballag ligger støtt for Vålerengas damelag i jakten på en ny trener, som ikke skal revolusjonere klubben, men bringe den videre basert på retningslinjene som ligger i bunn for klubben.

Før sesongen gikk VIF-trener Jack Majgaard Jensen ut og sa at han var villig til å ofre resultater for progresjon mot målet som var å bli Nordens beste lag. Etter en sesong der Vålerenga leverte under pari i ligaen, men vant cupen, bestemte VIF seg for å skille lag med dansken. Noe sportslig administrator Egil Ødegaard egentlig ikke håpet de trengte å gjøre.

– For det første er det viktig å understreke at planen om å bli Nordens beste lag ikke var Jacks plan. Det er selvsagt klubben Vålerenga som kommer opp med en plan og en strategi som ligger i bunn, og ikke den enkelte treneren. Målet er fortsatt det samme, men underveis i prosessen hender det at du må stoppe opp og av og til svinge både til høyre og venstre for å komme fram til destinasjonen. Vi har vært innforstått med at dette kunne skje, selv om det ikke var sånn vi ønsket at 2021-sesongen skulle ende, sier den vikarierende sportssjefen til Dagsavisen.

Den langsiktige planen ligger fast

Ødegaard forteller at målsettingen om å bli det ledende laget i Norden fortsatt ligger i bunn for trenerjakten, og at de samtidig som de leter etter ny trener jobber med å styrke spillerstallen og klubben rundt spillerne. Blant annet starter Vålerenga med å bygge nye og forbedrede garderobefasiliteter eksklusivt for damelaget allerede til uka.

– Vålerenga er en klubb som har retningslinjer for hvordan vi som klubb ønsker å fremstå, og hvilke trenere vi ansetter. Vi kommer ikke til å hente en trener som skal revolusjonere klubben, det vil være mer snakk om en viderebringing av den kursen vi allerede er på. Den nye treneren vil få lov til å sette sitt personlige preg på planene, men du vil ikke se de ekstreme forskjellene på VIF under en ny trener, forteller Ødegaard.

Han opplyser at klubben er godt i gang med å snakke med aktuelle kandidater, både norske og utenlandske.

– Jakten på ny trener synes jeg går bra. Akkurat nå sonderer vi terrenget, og snakker med folk. Det gjelder å finne ut om vi er på bølgelengde og har samme plan for klubben, i tillegg diskuterer vi forventninger fra oss og forventninger fra kandidatene før vi eventuelt går dypere inn i forhandlinger. I den fasen er vi nå, opplyser klubbens sportslige administrator.

– Prioritet én er kvalitet

– Prioritet nummer én er å se etter kvalitet. Treneren vi ansetter må være faglig dyktig og ha gode lederegenskaper. Vi er ikke så opptatt av hva du heter, hvor du kommer fra og hvilket språk du snakker, men selvsagt skal treneren ha et navn innenfor bransjen og referanser og arbeid å vise til. Men det finnes så mange dyktige trenere i verden at vi leter bredt, sier Ødegaard.

Han forteller imidlertid at det også for han tok litt tid før han ble vant til Majgaard Jensens skånske dialekt.

– Jeg har jobbet med mange svensker og dansker, men jeg må innrømme at det tok litt tid å bli vant til hvordan Jack snakke. Med så mange danske spillere på laget i tillegg til Jack, var det nesten så vi vurderte å arrangere danskkurs for de som ikke var danske og kjøre alt på dansk, fleiper Ødegaard.

En konkret tidsramme for når en ny trener blir presentert har han ikke, men håpet er å ha den rette personen på plass så raskt som mulig.

– Vi kommer ikke til å forhaste oss. Er det noe som er interessant, og som tar en uke ekstra, så kommer vil til å bruke den ekstra uken. Vi ønsker å være så nøye vi kan før vi tar et valg, men så er det selvsagt sånn at vi har et ganske tett tidsskjema, sier Ødegaard.

Spillerlogistikken upåvirket av trenerspørsmålet

Grunnen til det er naturlig nok at planer skal legges for det kommende året, kontrakter skal reforhandles, nye spillere skal hentes inn og om ikke så altfor lenge starter også oppkjøringen til den nye sesongen.

– Jeg og Eli (Landsem) deler på ansvaret for spillerlogistikken, så det er ikke sånn at ting ikke blir gjort selv om vi ikke har en trener på plass. Vi har allerede sagt farvel til noen av våre spillere, og så er det flere vi har fornyet kontraktene med. Noen fornyelser har vi annonsert, og andre kommer i løpet av kort tid, så vi jobber godt i kulissene med spillertroppen for neste sesong, forteller Ødegaard.

Han opplyser om at de allerede året i forveien begynner å se på alternativer til spillere på utgående kontrakt, slik at nå som for eksempel Hannah Seabert og C.J Bott har forlatt klubben har de allerede flere spillere i kikkerten.

– Vi har alltid en tre-fire alternativer til spilleren på utgående kontrakt, som vi har fulgt over tid. Hvis det viser seg at kontrakten ikke blir fornyet, intensiverer vi søket til den ene spilleren som er førstevalget. Videre har vi en profil for de kvaliteten og det vi ønsker fra alle spillerne på banen, slik at vi har definert på forhånd hva vi for eksempel ønsker fra en høyreback, sier Ødegaard og fortsetter:

– På den måten er det enklere å sile ut hvilke spillere som har de kvalitetene både på og utenfor banen som vi ønsker av en Vålerenga-spiller, og så jobber vi med den listen hvis vi skal fornye oss. Det er sånn vi har jobbet over tid nå, og vi føler at vi har grei kontroll på spillermarkedet på den måten. Selvsagt kan det være at du får muligheten til å gjøre et kjempescoop, og spillere du ikke kan si nei til blir tilgjengelig, men i det store og det hele har vi en god struktur på spillerlogistikken, forteller Vålerengas sportslige administrator, Egil Ødegaard.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling



Mer fra Dagsavisen