trikkeligaen

Nå blir det KFUM-fest i Fredrikstad

(KFUM Oslo - Sogndal 1-0). Første hinder på veien mot eliteseriespill ble sendt hjem til saftbygda med tap. Hinder nummer to er Fredrikstad. Mandag møtes FFK og Kåffa. Det kan bli opp mot 10 000 tilskuere i den fotballgale byen ved Glomma. Kåffa-spillerne kaller det en fest, og de gleder seg.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det skulle nesten ikke være mulig for kameratgjengen på Ekebergsletta å nå så langt. Vi har skrevet om det tidligere, men gjentar; de tre kanskje beste spillerne er borte underveis i sesongen.

Kaptein Stian Sortevik la opp. Jørgen Hammer og Robin Rasch er skadet og ute resten av sesongen.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Så ble Johannes Nunez smittet med korona. Og i siste kamp mot Jerv, fikk Tore Andre Sørås to gule og dermed rødt kort, og var dered uaktuell før onsdagens dyst.

– Men, vi henter bare opp erstattere, som bretter opp ermene på drakta, går inn på banen og leverer. Jeg er så imponert, sa trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter at hele Kåffa-gjengen hadde sunget, danset og hygget seg med supporterne på VIFs iskalde stadion.

Stolt målscorer

Kåffa ville ha støtte på tribunen, og inviterte til gratis adgang. Rett i underkant av 900 personer møtte fram, og stemningen var langt høyere enn KFUM-spillerne er vant til.

En jury kårer dagens Kåffa-gutt, og for andre kamp på rad falt valget på Bilal Njie. Målscoreren, som sørget for at det blir tur til det som altså omtales som en fest i Fredrikstad.

Etter kampen slo han av en prat med Dagsavisen.

– Jeg er virkelig veldig, veldig glad. Og stolt. Denne gjengen her. Her er det ingen, gjentar, ingen spillere som har en eneste nykke. Ingen tror de er mer betydningsfulle enn laget. Vi er på en bølge nå, og den bølgen kan nå langt. Jeg gleder meg enormt til festen i Fredrikstad.

– Hadde rullebanen for meg selv

Bilal Njie har løpt seg fri og setter ballen opp i nettaket.

Beskriv scoringen?

– Sogndals keeper bomma jo med utspillet, som gikk rett i beina på Moa Mahnin. Moa spilte en perfekt ball til meg, og plutselig hadde jeg hele rullebanen på Gardermoen for meg selv. Jeg fosset framover, og da jeg så opp, så jeg keeper, og bak ham nettmaskene. Skuddet mitt var perfekt.

Så løp du nesten hele banen rundt da du feiret …

– Ja. Det var fint, hæ, smiler han.

Njie har slitt med skade i kneet, og stått over flere av kampene. Nå er han så glad for å være med igjen, og det lyser spilleglede av ham.

– Vet du, før dagens kamp, sa jeg til meg selv at tap ikke var et tema. Vi skulle vinne. Det var feil tidspunkt og avslutte sesongen på. Før festen, liksom.

– Bilal har spilleglede

Trener Isnes sier dette om Bilal Njie:

– Han jobber iherdig, og er et stadig uromoment. Det er herlig å se spillegleden hans.

Spillerne gleder seg til det de kaller fest i Fredrikstad kommende mandag. Hva med deg?

– Klart det blir artig. Å spille for så mange tilskuere er jo en fest for oss, som er vant til noe færre folk på tribunen, smilte Isnes.

Kaptein Dodou Gaye smilte også fra øre til øre:

– 1. omgang var kanskje litt rar. Begge lagene følte på hverandre. Begge lag kom ut med samme formasjoner. så går vi høyere i presset etter hvert, og da tar vi over. Vi lykkes med det. I 2. omgang føler jeg vi har enda bedre kontroll, og vi vinner fullt fortjent. Det er også alltid fint å holde nullen.

Bilal er på hugget nå, hva har det å si?

– Mye, selvsagt. Han er i toppform nå. Men, dette er en lagseier. Vi har et samhold og en go i laget nå som jeg knapt har opplevd.

Det blir fest i Fredrikstad på mandag, hører jeg?

– Det blir det uansett. Med en slik ramme er det ikke et mer dekkende ord enn fest. Vi får håpe det ikke er like kaldt som i dag, avsluttet KFUMs suksessfulle kaptein.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Kvalifisering til Eliteserien menn onsdag, 1. runde:

KFUM Oslo – Sogndal 1–0 (0–0)

Intility Arena: 864 tilskuere.

Mål: 1–0 Bilal Njie (51).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Mathias Blårud, Axel Kryger, Sogndal.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Remi-André Svindland, Moa Mahnin, Keivan Ghaedamini – Håkon Hoseth (Christopher Lindquist fra 76.), Alagie Sanyang, Bilal Njie (David Tavakoli fra 90.).

Sogndal (3-5-2): Renze Fij – Daniel Eid, Mansour Gueye (Johan Bakke fra 64.), Martin Ove Roseth – Amin Nouri (Kristoffer Hoven fra 64.), Andreas Hoven (Steffen Lie Skålevik fra 63.), Axel Kryger, Mathias Blårud (Ronan Darcy fra 89.), Per-Egil Flo – Akor Jerome Adams, Kristoffer Nessø.


Nyeste fra Dagsavisen.no: