trikkeligaen

Baneproblemene til Skeid endelig løst – får nytt kunstgress: – Flere tonn av skuldrene

I det reviderte Oslo-budsjettet som ble presentert onsdag, ligger det inne 7,5 millioner kroner til å få på plass et nytt kunstgress på hovedbanen til Skeid. Dermed ligger det endelig an til å bli en slutt på den evinnelige baneproblematikken på Nordre Åsen.

Oppdatert med egne sitater fra Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand.

Oslo kommune har brukt over 12 millioner kroner på å lappe på Skeids hjemmebane på Nordre Åsen, siden arbeidene på banen der begynte tilbake i 2019. Etter nesten tre år og flere sesonger med flytting hit og dit, blir Skeid nå værende på Nordre Åsen for godt, etter at Rødt Oslo har sørget for penger i budsjettet til å fikse banen.

– Vi er utrolig takknemlig over at Rødt Oslo og Rødt Sagene har engasjert seg for oss. De har møtt oss med stor forståelse, tatt seg tid til å sette seg inn i saken, og vi føler vi har blitt tatt på alvor fra dag én i våre samtaler med Rødt. Vi har hatt et veldig godt samarbeid, og uten Rødt hadde det ikke blitt et nytt kunstgress nå på Nordre Åsen, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen.

Flere tonn av skuldrene

Skeid-lederen sier at det er noen tonn som har blitt løftet av hans skuldre, siden han fikk vite nyheten tirsdag kveld.

– Nå har vi stanget hodet i byråkratiet som er Bymiljøetaten de siste to årene, i en sak som har tappet oss for mye krefter og ressurser hver dag de siste årene. Endelig er det noen voksne i kommunen som har skjønt at de må rydde opp i det rotet de selv har fikset, og jeg er utrolig lettet og glad for at kommunen nå faktisk tar det ansvaret, forteller Holmeide Strand.

Rent praktisk er det ikke sikkert at det nye kunstgresset blir klart til sesongstart, men klubben har fått forsikringer om at de får bruke dagens underlag på dispensasjon til det nye kunstgresset er på plass.

– Arbeidet med å fjerne, og få lagt på det nye kunstgresset, må først ut på anbud. Det må også bli plussgrader og godt vær før de kan starte på arbeidet, så det er ikke sikkert at vi får ny bane til seriestart. Det kan hende det først skjer mot sommeren neste år, men da får vi bruke kunstgresset som er her til det nye er på plass, sier Holmeide Strand.

Varsler flere pakker i Skeids julekalender

Han forteller at det er ganske god stemning internt i Skeid i dag, men at de venter med kake og champagne-feiringen til dagens kunstgress blir rullet opp og kjørt vekk.

– Det skal bli veldig godt å få det kunstgresset her vekk. Det har skapt veldig mye hodebry, og jeg kan ikke summere opp hvor mange arbeidstimer jeg har brukt på banen her. Forhåpentligvis kan vi nå slutte å snakke om baneproblemene, slik at det faktisk blir fotballen det blir skrevet om når Skeid er i mediene. Mitt eget fjes har vært mer enn nok i media i forbindelse med denne saken her, så det skal bli godt å bli ferdig med det, sier Holmeide Strand.

Dermed er Skeid klare for opprykk til Obosligaen med en ny bane, og et sterkere fundament enn klubben har hatt på lenge. Snart også bokstavelig talt.

– Fundamentet, og de mulighetene som ligger åpne for Skeid i tiden fremover, er veldig gode. Uten at jeg har vært her alltid, så kan jeg ikke tenke meg at klubben har stått så solid som vi gjør nå på denne siden av årtusenskiftet i hvert fall. Vi har et veldig godt utgangspunkt, sier Holmeide Strand som teaser om at det kommer flere gode nyheter fra Skeid-land i julekalenderen frem mot julaften.

– Desember startet på en veldig god måte, og vi har nå et anlegg som innfrir nesten alle kravene til Obosligaen. Vi har ønsker om å bygge tak på hovedbanen, og har såvidt begynt å se på hvordan vi skal få på plass et sterkere flomlys. Vi vil også drive med litt flikking og forbedring av selve anlegget, også kan jeg røpe at det kommer flere gode nyheter om Skeid i løpet av måneden, forteller Skeids daglige leder.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Mer fra Dagsavisen