trikkeligaen

Grorud tok farvel med Aga og Zafeiris

(Grorud - HamKam 1-2). På sesongens siste dag tok to nøkkelspillere farvel, mens trener Johan Gjønnes Nilsen feirer ny treårskontrakt. Kjetil Rekdals opprykksklare HamKam var på besøk (i Mjøndalen) og dro seirende hjem.

Grorud har i de siste årene hatt en nervepirrende siste serierunde, men gode resultater reddet plassen en runde før slutt. HamKam sikret opprykket for flere uker siden og dermed ble lørdagens møte kun et takk for sesongen. Kampen ble spilt på Consto arena i Mjøndalen på grunn av manglende lys på Grorud.

Med senkede skuldre

Begge lagene kunne senke skuldrene lørdag. Kampen er også den siste i Groruds farger for Christos Zafeiris og Oscar Aga som allerede har signert for nye klubber, henholdsvis Haugesund i Eliteserien og Elfsborg i Allsvenskan. De ble solgt i sommer, men ønsket begge å fullføre sesongen i Grorud før de tilslutter seg sin nye arbeidsgiver.

En som definitivt blir i klubben er trener Johan Gjønnes Nilsen som tok over hovedtreneransvaret midtveis i sesongen. Han har signert for tre nye år som hovedtrener i Grorud. Styreleder Rickard Pedersen sa følgende i en pressemelding: – Johan har gjort en fantastisk jobb som hovedtrener. Det er ikke alle som klarer overgangen fra assistenttrener til hovedansvarlig, men Johan har løst oppgavene fra dag én.

– Jeg er veldig stolt over å få muligheten, og stolt over det vi har gjort sammen. Jeg er glad og takknemlig over at Grorud har tro på meg. Nå skal vi ta nye steg, sa Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter å ha skrevet under på den ferske treårskontrakten. Mer om det kan du lese her.

To tidlige mål

Selv om ikke spenningen var der i dag kunne man håpe på god underholdning med fartsfylt angrepsfotball. Det ble en forrykende start på oppgjøret. Thelonius Blair ga HamKam ledelsen etter fire minutter da ballen falt i beina hans inne i Groruds felt. Men Sindre Osestad utlignet bare to minutter senere. Kantspilleren har gjennom sesongen vist at han har noen raid i seg, og dette var et av de peneste. Han førte ballen i en lang bue på høyrekanten helt inn i hjørnet av bortelagets sekstenmeter. Derfra druset han ballen rett i lengste kryss! Hans tredje mål denne sesongen.

Etter pangstarten roet det seg, men Christos Zafeiris så ut til å kose seg med mange tekniske finesser. Det blir spennende å se hva han kan få til på det øverste nivået i norsk fotball. Oscar Aga var ikke like involvert, men han fant Thomas Elsebutangen med en fin stikker.

Elsebutangen ble taklet og ropte på straffe, men dommer Steinar Hauge vinket spillet videre. HamKam skapte litt flere sjanser, Kristian Eriksen med en heading og Jonas Enkerud med et skudd like utenfor, men det sto likt ved hvilen.

Rolig etter pause

Andreomgangen går ikke inn i historiebøkene som den mest underholdende. Oscar Aga var et dårlig touch unna å legge på til 2-1, mens HamKam brukte flankene sine mye. Ellers var det mange cornere og andre stopp i spillet.

Et kvarter før slutt fikk HamKam frispark på høyrekanten. Per Rasmus Lindkvist sendte en slapp markkryper mot lengste stolpe. Emil Sildnes fikk en ørliten touch på ballen, ellers trillet den forbi klyngen foran mål. De rundt 30 supporterne fra Hamar fikk brått lønn for å ha strevet seg til Mjøndalen. I sluttminuttene var det nærmere 3–1 enn utligning.

Dermed er OBOS-ligaen 2021 over. Vi ønsker HamKam lykke til i Eliteserien. Grorud forblir som kjent på Norges nest øverste nivå, der får de selskap av Skeid og muligens KFUM. Det er bare å glede seg til neste år med flere Osloderbyer. Grorud – Skeid er det grunn til å glede seg til.

PS. Oscar Aga endte som toppscorer i åres liga med 24 mål. Aalesunds Sigurd Haugen kom nærmest med 21.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

1. divisjon lørdag, 30. og siste serierunde

Grorud – HamKam 1–2 (1–1)

Consto arena, Mjøndalen: 168 tilskuere.

Mål: 0–1 Thelonius Blair (4), 1–1 Sindre Osestad (6), 1–2 Emil Sildnes (75)

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL

Gule kort: Halvor Opsahl, Geirald Meyer, Samual Rogers

Grorud: Vegard Storsve – Arnar Thor Gudjonsson, Geirald Meyer, Henrik Bredeli (Josias Furaha fra 86), Fredrik Carson Pedersen (Ridouan Essaeh fra 73), Fabian Østigård Ness (Vetle Skåttun fra 87) – Preben Mankowitz, Christos Zafeiris, Sindre Osestad (Saadiq Elmi fra 73) – Thomas Elsebutangen (Nikolai Hristov fra 66), Oscar Aga

HamKam: Nicholas George Hagen – Samual Jarard Rogers, Halvor Opsahl, Per Rasmus Lindkvist, Aleksander Melgalvis, Hasan Kurucay – Kristian Eriksen, Kristian Lønstad Onsrud, Morten Bjørlo, Jonas Enkerud (Emil Sildnes fra 56) – Thelonius Blair

Øvrige resultater: Bryne – Strømmen 0-2, Fredrikstad – Ranheim 3-1, KFUM Oslo – Jerv 4-1, Raufoss – Åsane 1-1, Start – Sandnes Ulf 2-2, Stjørdals/Blink – Aalesund 1-0, Ullensaker/Kisa – Sogndal 2–1

Opprykk: HamKam og Aalesund

Kvalifisering til opprykk: Jerv, Fredrikstad, KFUM Oslo og Sogndal

Nedrykk: Ullensaker/Kisa og Strømmen






Mer fra Dagsavisen