trikkeligaen

Bjørdal avgjorde tilbake på midtbanen: – Endelig i mitt ess igjen

(Odd – Vålerenga 1-2) Henrik Bjørdal sier at det har vært en tung tid på backen, men gleder seg over å være tilbake i sitt ess på midtbanen. Kvarteret før slutt sikret han VIFs første borteseier på fem måneder, men innrømmer at straffeformen har vært så som så på trening.

Da Christian Borchgrevink ble skadet tidlig i oktober har det vært Henrik Bjørdal som var vært backvikar. En jobb han har gjort uten å mukke, men som han ikke har satt videre pris på. Lørdag var han endelig tilbake på midtbanen etter nesten to måneder på backen, og det endte med at han ble matchvinner i Vålerengas første borteseier på fem måneder.

–Det var på tide at vi vant borte igjen, så det er fantastisk å bidra til at seieren endelig kom. Det var en stygg kamp, men det gjør det ekstra deilig at vi klarer å kjempe inn de tre poengene, sier Bjørdal til Discovery etter kampen.

Utfordrende tid på backen

Kvarteret før slutt trer midtbanekollega Fredrik Oldrup Jensen en ball igjennom til innbytter Henrik Udahl, som går i bakken i duell med Steffen Hagen. Bjørdal gjorde seg klar til å ta straffe i Vidar Örn Kjartanssons skadefravær, og sendte keeper feil vei og Vålerenga tilbake i ledelsen. Den holdt hele veien inn til tre poeng, men det var langt fra en sikker straffeeksekutør.

– Jeg må jo si at det var en kald og sikker straffe, men sannheten er at jeg har bommet noen straffer på trening i det siste, så det var godt at jeg beholdt roen og satt den sikkert i mål når det gjaldt i kamp, sa Bjørdal og trakk på smilebåndet.

Det gjorde han også over å være tilbake på midtbanen. Det var en tydelig spillesugen Bjørdal som stadig gikk på løp i bakrom, og som bidro til en bakromstrussel Vålerenga har manglet de siste kampene.

– Det er veldig godt å være tilbake på midtbanen. Det har vært seks utfordrende kamper på backen, og nå er jeg endelig tilbake i mitt ess på midten, fortalte Bjørdal.

– Hjelper oss ikke fryktelig mye

Om han ikke var helt hundre prosent sikker, så var lagkameratene Jonatan Tollås Nation og Christian Borchgrevink sikker på scoring da lagkompisen sto klar ved straffemerket.

– Han har scoret på alle straffesparkene han har tatt for oss, så når han går fram der pleier det som regel å bli mål. Det er ikke for mange ganger vi har vunnet her i Skien, så det å ta med seieren her og endelig vinne en bortekamp igjen er på tide, sa kaptein Jonatan Tollås Nation til Discovery etter kampslutt.

VIFs høyreback gledet seg over å være tilbake på banen med seier, men sier at det har vært tungt å være ute.

– Det var fryktelig deilig å komme tilbake på banen. Det har vært mange tunge uker på sidelinjen, og veldig kjedelig å sitte på tribunen. Det var godt å få en trepoenger i samme slengen, men det hjelper oss ikke fryktelig mye sånn situasjonen er nå. Det er alltid kjekt å vinne, men vi må likevel si at det har vært en skuffende sesong, sier Borchgrevink.

Uenig i at VIF ikke er fremoverrettet nok

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo brukte mye av sitt intervju på å krangle med Discovery-ekspert Bengt Eriksen om hvorfor de har vært så lite fremoverlente de siste kampene. VIF-sjefen prøvde å forklare det med Borchgrevinks skade, og mangelen på backer i VIF-laget. Det var ikke Eriksen spesielt interessert i å høre på.

– Jeg prøver å bygge Vålerenga i et litt lengre perspektiv, så det er viktig at vi er villige til å bruke tid på å utvikle laget. I det siste har Bjørdal vært nødt til å spille på backen, fordi vi ikke har nok gode spillere på det området, og det går utover resten av laget. Det at vi ikke klarer å være nok fremoverrettet henger også sammen med kvaliteten på resten av laget, svarte Fagermo da Eriksen beskyldte VIF-sjefen for ikke å være flink nok til å trene sine offensive spillere.

– I fjor hadde vi den beste sesongen i Vålerenga på lenge, og også i år har det vært en god sesong. Den største mangelen i årets sesong har ikke vært at vi ikke har vært fremoverrettet nok, men at vi ikke har vært effektive nok. Så har vi de siste seks-sju kampene ikke skapt nok sjanser, og det var litt sånn i dag også, sier Fagermo og fortsetter:

– Det smaker godt med en borteseier, da det er lenge siden sist. Mot RBK og Sarpsborg hadde vi fortjent bedre, selv om vi fikk som fortjent mot Lillestrøm. Vi skaper ikke all verden i dag heller, i en kamp som blir litt en stillingskrig, men så er det bra at vi får med oss disse tre poengene, sier VIF-sjefen som ikke var like sikker som sine spillere før Bjørdals straffe.

– Såvidt jeg vet har han aldri tatt straffe for oss før, så jeg vet ikke hvorfor Kenneth (Dokken) har gitt han det ansvaret, sa Fagermo til Discovery.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 28

Odd – Vålerenga 1-2 (1-1)

Skagerak Arena, 3685 tilskuere

Mål: 0-1 Odin Thiago Holm (4.), 1-1 Tobias Lauritsen (34.), 1-2 Henrik Bjørdal str. (75.)

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug (Mathias Dyngeland fra 54.) – Christian Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Odin Thiago Holm (Tobias Christensen fra 54.) – Osame Sahraoui, Seedy Jatta (Henrik Udahl fra 71.), Amor Layouni.

Gule kort: Joshua Kitolano, Syver Aas, Odd. Odin Thiago Holm, Osame Sahraoui, Vålerenga.

Dommer: Tom Harald Hagen (Brandval IL)

---


Mer fra Dagsavisen