trikkeligaen

Ny Lyn-trener, samme prosjekt: Å få klubben opp

Neste Lyn-trener til Kringsjå for å få laget opp og fram: Jan Halvor Halvorsen.

Onsdag ble ansettelsen offentliggjort på Lyns hjemmesider, og i Halvorsen får klubben en av de mest rutinerte trenerne fra toppfotballen.

Han tar steget ned fra Bryne i OBOS-ligaen til Lyn i 3. divisjon. Men med en klar målsetting: Å starte klatringen i seriesystemet. Lyn kan ikke leve med å være en 3. divisjonsklubb.

– Dette er et prosjekt jeg gleder meg veldig til å gå i gang, med sier Halvorsen til klubbens hjemmeside.

Han starter i jobben på Kringsjå i januar.

Trent flere klubber opp

Klubben har skrevet en treårskontrakt med Halvorsen og han får med seg Glenn Hartmann som assistent.

Hartmann var også i apparatet til Bent Inge Johnsen, men har hatt suksess med utviklingen av Lyns juniorlag. Og Lyn ønsker å prioritere å dyrke fram egne talenter.

Lyns sportssjef på deltid, Tor Ole Skullerud, er arkitekten bak avtalen med Halvorsen.

Etter sin aktive karriere som en ruvende midtstopper i blant andre Rosenborg, har Halvorsen vært trener i Bodø/Glimt, Sogndal, Start, Notodden og Bryne. Han har rykket opp med både Glimt, Notodden og Bryne.

Avsluttet i Rosenborg

Han har også hatt treneroppgaver i Tyskland og USA. Som 17-åring vant han Norway Cup med Pors.

I det hele tatt har 58-åringen fra Porsgrunn en allsidig karriere. Som spiller var han innom en rekke norske klubber før han prøvde proffkarrieren i Hertha Berlin og Århus. Han avsluttet som midtstopper i Rosenborg. Han har fem A-landskamper for Norge.

Lyn har fått en kraftig forsterket økonomi etter sommerens salg av folkeaksje, men den nye økonomien ga ikke resultater på banen. Etter en elendig start på sesongen måtte laget se at naboklubben Frigg vant avdelingen og rykket opp til 2. divisjon.

Oppsettet for neste års 3. divisjon kommer om en ukes tid.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen