trikkeligaen

Vålerenga møkk lei uavgjorte kamper

(Vålerenga - Tromsø 1-1). Med Vålerengas tolvte uavgjorte kamp handler jobben om å vippe jevne kamper i sin favør.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det er bare serieleder Bodø/Glimt og VIF som har ett eneste hjemmetap i år, og hvis VIF vinner den siste hjemmekampen mot Mjøndalen, er det i hvert fall noe positivt over denne kalde høsten. Men tolv uavgjorte kamper forteller hvorfor VIF er der de er. Ingen i ligaen har flere.

Fredrik Oldrup Jensen burde blitt matchvinner med en genial og vakker scoring tidlig i annen omgang. Men ti minutter før slutt scoret Tromsø på deres første sjanse etter hvilen.

Sesongens første scoring

- Svakt at vi ikke dreper denne kampen. Men det har vært vårt problem i år. Det er greit å score, men når vi ikke vinner er det fattig trøst, sier Fredrik Oldrup Jensen til Dagsavisen.

Det var forøvrig hans første seriescoring denne sesongen.

- Vi må avgjøre slike kamper som dette. Ja, vi er møkk lei uavgjorte kamper, sier han.

Hold varmen med Vålenga!, leste vi på en plakat inn på arenaen der det var tre plussgrader og glissent med publikum. Tromsø-supporterne (som var imponerende mange, Oslo er jo Nord-Norges største by) holdt varmen med litt bussing og fikk se et bortelag som hadde 80–20 i ballbesittelse de første minuttene. Men det gikk over.

Jakter fortsatt Europa-spill

Dette er to lag som mange oppfatter befinner seg i et vakuum. Men Vålerenga har fortsatt en tynn sjanse til litt Europaspill, mens Tromsø føler seg tryggere med noe mer enn 30 poeng.

Hva vi vil huske fra 1. omgangen? Selvfølgelig Runar Espejords stang-stang-ut sjanse før pause, det er jo ikke ofte slike pussigheter oppstår. Og her trengte vi noen ekstraordinære øyeblikk.

Dessuten Amor Layounis herlige tverrvending på motsatt side der han gjorde alt riktig, men der Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm viste en redning i verdensklasse.

Femte målløse omgang

Men første omgang endte målløst, og da talte vi femte omgang på rad uten VIF-scoring. Slik kan det jo ikke fortsette.

Speaker melder at 4822 tilskuere har kjøpt billett, og takker for at de kom. Og da smeller det.

Fredrik Oldrup Jensen, som er glad han slipper å være stoppervikar, og ønsker seg egentlig i angrep, er på rett sted til rett tid. Og måten han vender opp og sender ballenned i hjørnet, er vakkert. Det ser nesten ut som en pasning som går i mål, og sånne mål er alltid blant de vakreste. I min bok.

Der og da så dette mot en trygg hjemmeseier, men nei da. VIF skal være uavgjort-lag nummer en i år.

Banens eneste Örn scoret

Kjetil Haug leverte en god redning ti minutter før slutt, men returen var det ingen i forsvaret som fanget opp. Og da kunne innbytter Adam Örn Arnarson banke inn utligningen. Så var det altså en målscorende Örn her ute.

Vålerengas Vidar Örn Kjartansson er ute retten av sesongen etter skaden han pådro seg mot LSK.

Men uansett hva Vålerenga gjør, rokker det ikke ved deres evige 7. plass. Det er der de ligger, men nå tre poeng bak Lillestrøm. Her er det mulig å avansere på tabellen i løpet av de tre siste kampene. Ni poeng skal fortsatt deles ut.

- Skuffende, og vi vinner ikke fordi vi mangler kvalitet i avslutningene, sier trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

I de tre siste kampene venter Odd (b), Mjøndalen (h) og Kristiansund (b).

---

Eliteserien søndag, 28. serierunde:

Vålerenga – Tromsø 1–1 (0–0)

Intility Arena: 4822 tilskuere.

Mål: 1–0 Fredrik Oldrup Jensen (52), 1-1 Arnar Örn Arnarson (81).

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder I.L.

Gult kort: Christophe Psyché, Isak Helstad Amundsen, Jostein Gundersen, Tromsø.

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug – Henrik Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Leonard Zuta – Odin Thiago Holm (Christian Dahle Borchgrevink fra 81.), Fredrik Oldrup Jensen, Tobias Christensen – Osame Sahraoui, Henrik Udahl (Seedy Jatta fra 61.), Amor Layouni (Nicolaj Thomsen fra 84.).

Tromsø (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Isak Helstad Amundsen, Christophe Psyché (Casper Øyvann fra 79.), Jostein Gundersen – Niklas Vesterlund, Lasse Nilsen (Adam Örn Arnarson fra 45.) – Sakarias Opsahl (Daniel Berntsen fra 79.), Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano – Runar Espejord (Ebiye Moses fra 61.), August Mikkelsen (Zdenek Ondrásek fra 79.).

Eliteserien menn søndag, 27. runde:

Bodø/Glimt – Lillestrøm 2-0, Sandefjord – Brann 2-2, Sarpsborg – Odd 1-1, Stabæk – Kristiansund 3-0, Vålerenga – Tromsø 1-1.

Senere kampstart: Molde – Rosenborg (19.00).

Spilt lørdag: Strømsgodset – Mjøndalen 1-2 , Viking – Haugesund 1-1 .