trikkeligaen

Kjelsås avsluttet med tap i nedrykksdrama

(Kjelsås - Fløy 1-4). Kjelsås avsluttet årets seriespill med tap, og hjalp samtidig motstanderen til å berge plassen. Den helt avgjørende scoringen kom tre minutter på overtid.

Kjelsås hadde berget plassen før siste serierunde i 2. divisjon, men motstander Fløy hadde en reell mulighet til å berge plassen.

Forutsetningene var at Fløy måtte slå Kjelsås samtidig som Skeid måtte slå Fram Larvik borte. Men det måtte mere enn ettmålsseire til fordi Fløy også hadde en målforskjell å hente opp.

Etter å ha scoret fire mål etter pause, det siste langt inne i overtiden, berget Fløy plassen med minste mulig margin og sendte Fram Larvik ned en divisjon. For Kjelsås ble det en pinlig avskjed, men de var også nær ved å ødelegge festen for Fløy i sluttminuttene.

Fikk scoring imot

Sørlendingene var best på Grefsen stadion, men som bunnlag flest opplevde de mål imot da de styrte kampen.

Kjelsås lovende spiss Filip Larsen Gripsgård avsluttet et flott angrep og scoret etter assist fra Jacob Hanstad.

Sistnevnte måtte for øvrig byttes ut etter pause etter en litt ubehagelig episode. Hanstad ble liggende, tilsynelatende slått ut, etter en kollisjon inne i eget felt. Helsepersonell kom raskt til, men Hanstad reiste seg etter hvert opp og kunne gå av banen for egen maskin.

Vi vet ikke om det satte en liten støkk i Kjelssås, men i samme fase snudde Fløy kampen med tre ganske raske scoringer.

Nervekamp for Fløy

Plutselig var aggressiviteten på et nytt nivå og Emil Grønn Pedersen satte inn to mål i løpet av tre minutter.

Samtidig hadde Skeid snudd kampen i Larvik til ledelse for laget som allerede hadde rykket opp, slik at Fløy nærmet seg sikker plass. Men de måtte ha et par mål til.

Og det neste kom etter 66 minutter på Grefsen stadion da kaptein Bjørnar Hove headet inn lagets tredje scoring etter en corner. Kjelsås hadde nærmest sluttet å markere.

Men ettersom det fortsatt var “bare” 2–1 til Skeid i Larvik, trengte Fløy enda ett mål til for å passere Fram og sikre plassen.

Da ble det hektiske sluttminutter i novembermørket på Grefsen stadion, men Kjelsås-keeper Emil Fiskvik tok fram noen klasseredninger. Men den aller største sjansen fikk Kjelsås-innbytter Ahmad Adil Abbas som satte ballen over fra seks meters hold i siste spilleminutt. Der kunne de ødelagt Fløys redningsplan.

Tre minutter på overtid kom øyeblikket som blir årets høydepunkt for Fløy-spillerne. Ole Fredrik Thorsen dro seg fri på 16-meteren og banket ballen opp i nærmeste vinkel til ellevill begeistring for medspillere og en håndfull supportere. Snakk om å sette en innertier på riktig tidspunkt. Det var rett og slett en sterk, sportslig prestasjon.

Kjelsås opplevde en ny skuffende sesong og endte på 9. plass, men høstsesongen handlet om å berge plassen. Og det gjorde altså begge lagene denne søndagen.

---

2. divisjon menn avdeling 2, 26. og siste serierunde:

Kjelsås – Fløy 1–4 (1–0)

Grefsen stadion: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 1–0 Filip Larsen Gripsgård (33), 1–1 Emil Grønn Pedersen (51), 1–2 Emil Grønn Pedersen (53), 1–3 Bjørnar Hove (66), 1-4 Ole Fredrik Thorsen (90+3).

Dommer: Mathias Smehus Kringstad, Valder IL.

Gult kort: Mats Holt, Fløy.

Kjelsås lag: Emil Fiskvik – Runar Brenden (Sebastian Ottesen 63), Lars Brotangen, Sigurd Martinussen, Ola Bjørnland – Jacob Hanstad (Victor Emanuel Halvorsen 57), Jesper Solli, Mansour Sinyan – Yaw Paintsil, Filip Larsen Gripsgård (Ahmad Adil Abbas (63), Ole Erik Midtskogen.

Øvrige resultater siste runde: Arendal - Egersund 5-2, Fram Larvik - Skeid 1-2, Rosenborg 2. lag - Øygarden 1-7, Notodden - vard 3-1, Sotra - Odd 2. lag 3-0, Nardo - Levanger