trikkeligaen

Layouni mener seg utsatt for hevnaksjon: – Han burde hatt klink rødt

(Lillestrøm – Vålerenga 0-0) Vålerengas Amor Layouni mener LSKs Daniel Gustafsson skulle hatt et soleklart rødt kort på det han mener er en hevnaksjon. Svensken sier at han var redd for å bli skadet.

(ÅRÅSEN) Dagsavisen: I et derbyoppgjør der det var betraktelig mer fyr på tribunen enn det var på banen, tente det for alvor til tjue minutter før slutt. Da gjorde Amor Layouni et strålende returløp, og dytter Lillestrøm-spiller Hans Daniel Gustafsson av ballen. Gustafsson reiser seg opp og klipper ned Layouni sekunder etterpå, noe som fører til tumulter og at dommer Kristoffer Hagenes må inn for å løse opp i møljen.

– Det er et soleklart rødt kort. Etter at han ikke får frispark, er det eneste han er ute etter hevn. Det er en ren hevnaksjon, og i min bok er det klink rødt kort, forteller Amor Layouni til Dagsavisen.

– Det går en grense

Kantspilleren sier at det skal, og bør være temperatur i derbyoppgjør, men at det går en grense.

– Det er greit å ha en tøff linje og spille litt på grensen i sånne kamper, men grensen går når motstanderne prøver å skade deg. Han går inn på en måte som gjør at jeg kan bli alvorlig skadet, og nå gikk det heldigvis fint, men uansett om det var med intensjonen om å skade eller om det bare var ren hevn, så mener jeg han burde vært utvist, sier svensken.

Vålerenga skapte ikke spesielt mye i borteoppgjøret mot Lillestrøm, men med én mann mer de siste 20 minuttene mener Layouni det kunne bikket det hele Vålerengas vei.

– Jeg synes dommeren er veldig snill med han i den situasjonen, og hvis han hadde gjort det rette og vist han ut, hadde det selvsagt blitt en helt annen kamp. Da hadde vi hatt overtaket i avslutningen av kampen, og det hadde naturligvis gitt oss en større mulighet for å få med oss alle tre poengene, forteller Layouni.

Fagermo ikke like bastant

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke like standhaftig i sin evaluering av situasjonen.

– Det er jo en hevnaksjon, og det er det ingen tvil om. Så vet ikke jeg hvor mye intensjonen teller i dommerens vurdering, da jeg ikke synes selve taklingen er så stygg. Jeg har sett den i reprise, og den er ikke er så grisete at den fortjener et rødt kort. Det er vanskelig å vite spillernes intensjoner, så det må andre som har bedre greie på jussen enn meg vurdere, forteller Fagermo.

Han synes ett poeng borte mot Lillestrøm er greit nok, og at prestasjonen var ok på en vanskelig bortebane.

– Prestasjonen er solid nok den. Lillestrøm får et par bra sjanser, men vi er jevnt over solide defensivt, men må skape litt mer offensivt. På slutten har vi flere sjanser til å skape noe, men må ta bedre valg i de situasjonene for å vinne kamper. Ut fra det vi har gjort i høst, og hvor gode Lillestrøm har vært her på Åråsen, er det ikke så verst med ett poeng, sier Fagermo.

Skryter av rammene rundt kampen

Både Eskild Edh og Thomas Lehne Olsen skjøt i stolpen, mens Magnus Knudsen skjøt utenfor på en stor mulighet helt alene på bakerste stolpe i andre omgang. Edh var også nære på tidlig i kampen.

– Jeg synes egentlig spillet var ganske jevnt. De skaper noen sjanser, men vi var med på notene. Vi hadde også en del innlegg i boksen, og hvis vi hadde litt mer trykk etter, kunne vi skapt noen flere farligheter. Så det var vel en 50/50-match som vi også kunne vunnet, sier Layouni.

I Sverige er man mer vant med lignende tilstander på tribunen med blussing, og Layouni håper å se mer av det.

– Jeg synes det var fantastiske rammer, og at publikum leverte strålende. Som fotballspiller må man bare prise seg lykkelig for å delta i sånne kamper, så jeg håper det blir mer av det selv om klubbene kanskje får en bot eller to, sier Layouni.

Også Fagermo var imponert over det som foregikk på tribunen.

– Mange fotballkamper er sånn at rammene rundt er bedre enn selve kampen, men det kan jo også være motstatt. Det å ha sånne supporterkulturer er fantastisk for fotballen, da det trykket som skapes på tribunen er utrolig gøy å se. Jeg sa det til spillerne før kamp at vanligvis er det sånn at du må yte for å nyte, men i dag kan dere godt nyte før dere yter under oppvarmingen. Å oppleve en sånn ramme skaper nemlig energi, sier Fagermo som opplyser at de håper at Borchgrevink kan spille igjen mot Tromsø.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Mer fra Dagsavisen