trikkeligaen

Fjerde strake tap for Lyn, nå er de nest sist

(Lyn - LSK Kvinner 1-2). En runde før slutt sank Lyn ned til kvalifiseringsplass i Toppserien. - Vi skal nullstille oss og klare dette, sier Emma Stølen Godø.

KRINGSJÅ KUNSGRESS (Dagsavisen): Lyn viste igjen gode tendenser i en ny jevn kamp i Toppserien, men nå gjelder det å få de poengene som trengs. Etter at Stabæk overrasket med å slå Vålerenga på Intility er Lyn nå forbigått av laget fra Nadderud.

Avaldsnes og Lyn står begge med 12 poeng, men førstnevnte har bedre målforskjell. Lyn faller derfor ned til 9. plass som betyr kvalifisering mot et lag fra 1. divisjon. Det blir enten Åsane eller Øvrevoll Hosle. Men først skal den siste runden spilles og Lyn må ta turen til Trondheim.

– Det blir tøft mot Rosenborg, men alt er mulig. Vi nullstiller oss og drar dit for å vinne. Og hvis det ender med å bli kvalik på oss så skal vi gi absolutt alt for å holde plassen også i år. Det er det eneste som er godt nok, sier Emma Stølen Godø med alvor i blikket.

Fjerde ettmålstap

Tre uker etter forrige serierunde var det endelig kamp på Kringsjå igjen. For Lyns del handler det om å få de nødvendige poengene, noe som har vært en utfordring hele sesongen. Det har ikke blitt poeng siden hjemmeseieren mot Avaldsnes for to måneder siden. Etter det har det blitt tre ettmålstap i jevne kamper, alle sammen. Slik ble det også søndag.

Gjestene fra Lillestrøm har bronsemedaljen å spille for. De tok tidlig ledelsen. Sophie Romàn Haug stupheadet ballen i mål etter et flott angrep. Lyn var tålmodige med ballen, men fant ikke helt ut av det offensive, i tillegg spilte de på seg noen farlige brudd. En gammel kjenning, Mimmi Löfwenius Veum, som spilte forrige sesong i Lyn, snappet ballen fra Julie Jorde og fyrte løs fra 35 meter. Ballen så ut til å dale over Kirvil Odden, men hun fikk reddet den så vidt. Litt hjelp var det også i den lette brisen fra Nordmarka som bremset farten på ballen.

Hjemmelaget, med Emma Stølen Godå og Julie Jorde på midtbanen, tok mer over banespillet. Monica Isaksen var jagende på alt som kom i bakrom, men disse ballene kom litt for sjelden da Lyn som vanlig ønsket å bygge seg oppover i banen med ballen på bakken. Da de kom seg opp på siste tredel oppsto det halvsjanser som med bedre avleveringer kunne blitt til noe mer, men Godå syns bortelaget ledet fortjent til pause.

– Vi var ikke helt med i starten og kampen gikk inn i deres spor. Fra halvveis i omgangen synes jeg vi blir bedre og det utvikler seg fram mot pause, sier midtbanespilleren fra Midsund.

Lyn best etter pause

Etter hvilen var Lyn det førende laget. LSK mistet noe av den organisering de hadde i førsteomgang, noe som ga hjemmelaget mye rom, spesielt mellom deres forsvar og midtbane.

Cecilie Fiskerstrand i bortelagets mål ble ikke testet for ofte, men måtte ut i full strekk da Godø skjøt i stolpen på et langskudd. Anna Palm og Emilie Closs fikk også sjanser, men avslutningene gikk utenfor mål. Da kampuret rundet 70 minutter fikk bortelaget hjørnespark. Thea Kyvåg fikk en lang touch, men kom seg til dødlinja. Kirvil Odden var sikker på at ballen var ute før vingen slo innlegget.

– For meg ser det ut som den er ute, og det er ikke første gangen det skjer i denne kampen eller denne sesongen, sier kapteinen.

Innlegget fra Kyvåg endte i corner og på denne doblet bortelaget ledelsen. Ine Gausdal vant duellen foran mål.

For å prøve å mobilisere en sluttspurt gjorde Lyn fire bytter i samme slengen. Inn kom blant annet Anna Nerland Aahjem og Runa Lillegård. De bidro til å skape et trykk mot bortelaget. Samtidig ble det kontringsrom for LSK. Kirvil Odden reddet glimrende da Romàn Haug avsluttet et innlegg.

Lyn pøste på fremover og fikk redusert med et minutt igjen av ordinær tid. Innbytter Nerland Aahjem banket ballen i mål på hel volley. I de tre overtidsminuttene jaktet de en utligning, men tiden rant ut.

Nytt tap, fall på tabellen

Lyn-keeper og kaptein Kirvil Odden (t.h.) måtte igjen se laget sitt tape hjemme.

Det er null poeng igjen da, det er liksom det vi sitter igjen med, sier Kirvil Odden etter kampen.

– Dessverre klarte vi ikke å utnytte det rommet i fikk i andreomgang. Det overrasket meg at LSK tillot oss å spille rundt dem. Vi er det beste laget etter pause og skapte muligheter, men vi tok dem ikke ofte nok, er keeperens oppsummering.

Emma Stølen Godø er også skuffet over at de ikke fikk mer ut av den gode andreomgangen:

– Vi gjør veldig mye bra. Sjansene blir skapt og jeg har stang ut på skuddet mitt. Et godt tegn før den siste kampen er at vi klarer å skape et trykk på slutten. Vi kjører på for en utligning og den følelsen tar vi med til Trondheim, sier hun.

Siste serierunde spilles kommende lørdag klokka 13.00.

---

Toppserien, runde 17 søndag:

Lyn – LSK Kvinner 1–2 (0–1)

Kringsjå kunstgress.

Mål: 0–1 Sophie Romàn Haug (11), 0–2 Ina Gausdal (71), 1–2 Anna Nerland Aahjem (89).

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade

Gult kort: Julie Jorde

Lyn: Kirvil Odden – Maja Nordal (Anna Nerland Aahjem 80), Emilie Bølviken, Joanna Bækkelund, Kamilla Melgård – Emilie Raaum Closs, Anna Palm (Kristin Haugstad 80), Emma Stølen Godø, Julie Jorde (Selma Hernes 61), Sofie Tunes (Runa Lillegård 80), Kamilla Melgård – Monica Isaksen (Maria Fink 80)

LSK Kvinner: Cecilie Fiskerstrand – Ina Gausdal, Emilie Woldvik, Mia Authen, Casandra Luthcke (Isabell Bachor (66) Nora Eide Lie, Malin Brenn, Emilie Haavi, Thea Kyvåg – Mimmi Löfwenius Veum, Sophie Romàn Haug

Øvrige resultater: Avaldsnes – Arna-Bjørnar 1-3, Kolbotn – Rosenborg 1-2, Sandviken – Klepp 8-0, Vålerenga – Stabæk 0–1.

Dermed er medaljene fordelt før siste serierunde: Gull: Sandviken, sølv: Rosenborg, bronse: LSK Kvinner. Nedrykk: Klepp. Stabæk, Avaldsnes og Lyn kan alle havne nest sist, på kvalifisering. Stabæk møter Avaldnes hjemme i siste runde, mens Lyn møter Rosenborg borte.