trikkeligaen

Stensrud scoret seks (!) da Skeid sikret opprykket i målfest: – Helt magisk

(Skeid – Rosenborg 2 12-0) Skeid drømte om å rykke opp foran egne fans, og med hjelp fra Notodden, ble det en festaften med 800 tilskuere på tribunen og så mange mål at du trengte kuleramme for å telle dem.

Etter kampslutt har NFF bestemt seg for å endre ett av Abel Stensruds mål til selvmål, slik at Stensrud «bare» scoret seks.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Etter forrige ukes runde var oppgaven enkel for Skeid. Med seier over Rosenborg 2 kunne det bli opprykk, hvis Egersund ga fra seg poeng hjemme mot Notodden. Hjemme på Nordre Åsen, der leder for Skeid-oksene Jonny Normann Olsen delte ut prisen for årets spiller til kaptein Fredrik Berglie før kamp, kastet ikke vertene bort tid i jakten på det første målet da kampen ble satt i gang.

Til slutt endte det med 12-0, og opprykk til Obos-ligaen. Seks av de målene satte Abel Stensrud inn, og i den smått elleville kampen på Nordre Åsen lørdag skjøt han seg også øverst på toppscorerlisten før siste serierunde med 22 mål på 24 kamper i år. Etter kampslutt har NFF bestemt seg for å endre ett av Stensruds mål til selvmål, slik at det bare ble seks mål på han.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Før kampen hadde jeg kanskje håpet på tre-fire mål, og synes egentlig det var ganske hårete, men jeg hadde aldri forestilt meg å score sju mål i samme kamp. Det er veldig moro, sier Stensrud til Dagsavisen og fortsetter:

– Å rykke opp er det viktigste, men det betyr ganske mye for meg å være toppscorer i avdelingen også. Laget er det klart viktigste, men for en spiss betyr det selvsagt mye å score mål. Utover i den andre omgangen der måtte jeg utnytte meg av muligheten til å score mest mulig. Jeg koste meg gjennom samtlige 90 minutter, og det var rett og slett fantastisk, sier sjumålsscoreren.

Stensrud-dobbel ga Skeid pangstart

Skeid satte opp mange fine kombinasjoner fra start, og allerede etter fem minutter kom det første målet etter en utsøkt kontring. Keeper Lars Martin Kvarekvål spilte ballen ut til Hayder Altai, som chippet ballen opp på brystet til Abel Stensrud på midtbanen. Han dempet ballen og sendte den ut til David Hickson på kanten, som spilte Johnny Buduson i bakrom.

Skeid-spissen tok med seg ballen inn i 16-meteren og kom seg ned til dødlinja og la ballen på tvers av målet. Toppscorer Abel Stensrud hadde tatt løpet fra midtbanen, stormet inn i boksen og avsluttet angrepet etter at Skeid hadde spilt RBK-rekruttene av gressmatta i en kontring hentet rett ut fra den berømte læreboka.

RBKs unggutter brukte ikke lang tid på å plukke opp lærdom fra Skeids mønsterkontring, og leverte en selv. Ballen endte til slutt opp hos Audun Engen Vik, men Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål leverte en strålende redning da RBK-spissen plutselig var alene med han.

Minuttet senere var så Skeid på farten igjen, da Hickson nok en gang fant Buduson i bakrom. Igjen kom Buduson seg ned til dødlinja og fikk lagt den over mot Stensrud på bakerste stolpe, men inne i feltet fikk RBKs Thomas Tharalsen sklidd ballen ut til corner. Den ble det ingenting av, men hadde det ikke vært for hans klarering hadde det nok stått 2-0.

Etter 18 minutters spill var det Budusons mulighet til å doble ledelen, da han dro seg inn og fintet seg forbi en RBK-forsvarer og skjøt. RBK-keeper Sander Tangvik var med på notene og fikk slått den unna. Halvspilt omgang var passert da Abel Stensrud var frempå igjen, og doblet ledelsen til 2-0.

Enveiskjøring på Nordre Åsen

Målet kom etter ny ball i bakrom, denne gang til Marcus Melchior. Han kom seg forbi sin mann, og lobbet ballen over keeper Tangvik. På bakerste stolpe skled Abel Stensrud inn sitt andre mål for kampen, selv om ballen nok hadde sneket seg over linjen.

Skeid var langt fra ferdig med det, og idet nyhetene om Notoddens ledermål nådde Nordre Åsen scoret Skeid igjen. Denne gang fikk faktisk Marcus Melchior målet sitt, da han brystet inn et innlegg fra kanten. Like før halvtimen spilt gikk Fredrik Berglie høyest på en corner, og stanget en stor mulighet utenfor.

På Nordre Åsen fortsatte Skeid å valse over RBK 2, og like over halvtimen burde det stått 4-0. Shadi Ali spilte opp Abel Stensrud i det såkalte mellomrommet mellom RBK-forsvaret og midtbanen. Han vendte opp og sendte Hickson igjennom på kanten. Han trillet ballen over til Johnny Buduson, som var helt alene foran mål, men spissen fikk ikke stokket beina og fumlet den utenfor mål.

Ny Stensrud-dobbel etter pause

RBK2 har sluppet inn fire mål i snitt per bortekamp i årets sesong, og fem minutter før slutt kom Skeids fjerde mål for kvelden. Igjen var det mye rom på kanten der Johnny Buduson la ballen inn på bakerste stolpe til Marcus Melchior som headet inn sitt andre mål for kvelden. Samtidig la Notodden på til 2-0 borte mot Egersund.

Dermed så det svært lovende ut til pause for Skeid, som altså med de resultatene sikret opprykket foran egne fans på Nordre Åsen. Skeid var ikke videre interessert i gjøre det dårligere etter pause, og allerede etter 19 sekunder satt ballen i nettet igjen. Rosenborg byttet keeper i pausen, og da han ga retur på omgangens først skudd var Stensrud frempå og satte sitt tredje for dagen.

Stensrud ga seg ikke der, da han før det var spilt fem minutter av den andre omgangen både hadde fullført hattricket og scoret sitt fjerde mål for dagen. Felix Athonessen plukket opp en løs balle etter en duell på RBKs banehalvdel, og sendte Stensrud alene med keeper. Ingen problemer for Stensrud, som satte inn sitt 20. mål for sesongen, og med det også ble delt toppscorer med Notoddens tomålsscorer i Egersund.

Skeid scoret tosifet

Like over timen spilt var det Johnny Budusons tur til å få være med på scoringsmoroa. Innbytter Emil Tjøstheim ble spilt igjennom inne i 16-meteren, og med seg hadde han både Stensrud og Buduson. Sistnevnte fikk ballen på bakerste stolpe, og med en keeper som ikke klarte å komme seg over kunne Buduson enkelt sette ballen i åpent mål.

Like etter gikk han av banen, men spissmakker Abel Stensrud jaktet toppscorertittelen og ga seg ikke. Spisskometen ble spilt igjennom 25 minutter før slutt, vippet ballen over keeper og tuppet den i mål til 8-0. To minutter senere brøt innbytter Florind Lekaj gjennom, gikk ned til dødlinja og la den 45 grader ut. Der ventet Gabriel Andersen som bredsidet inn 9-0.

Minuttet senere ble Abel Stensrud nok en gang spilt igjennom, og som fem ganger tidligere denne kampen satte han ballen enkelt i mål alene med keeper. Dermed økte Stensrud til 10-0, med sitt sjette mål for kvelden, som goså gjorde han til toppscorer i avdelingen. To minutter senere fluktet han et innlegg fra kanten videre til 11-0 med sitt sjuende mål for dagen.

– Det Abel gjør i dag er helt vilt. En ting er at vi er bedre enn motstanderen og at de kanskje gir litt opp i andre omgang, men målene skal fortsatt scores. Abel er alltid på rett plass og er skikkelig god på den siste tredjedelen av banen og inne i boksen. Det er veldig gøy at han nå er toppscorer, og kjenner jeg han rett er han nok veldig ivrig etter å spille den siste kampen også, sier Skeid-trener Gard Holme og flirer.

Skeid rykket opp med glans

De ti siste minuttene roet tempoet seg noe, selv om Abel Stensrud jaktet flere mål. Med 23 mål på 24 kamper etter dagens sju mål, har Skeids spisskomet også blitt suveren toppscorer i divisjonen før mannen som senket Egersund og hjalp Skeid til opprykk med Notodden-seier.

Fire minutter før slutt pyntet Ulrich Ness på til 12-0, etter å ha blitt chippet igjennom. Han dempet ballen på brystet, og banket ballen bak Håvard Sandvik i RBK-buret. Abel Stensrud ble ikke overraskende kåret til kampens Skeid-spiller, men sjumålsscoreren fikk faktisk ikke mer enn 65 prosent av stemmene.

Det var kanskje det mest overraskende på Nordre Åsen denne lørdagen, da målene rant inn og resultatene gikk Skeids vei både her og der. Dermed kunne de drøye 800 på tribunen reise seg og klappe for opprykket.

– Før kampen visste vi at vi måtte ha hjelp av Notodden, og i pausen så jeg at de ledet 2-0 over Egersund. Alt kan skje i fotball, så vi følte oss på ingen måte sikker på at vi kunne feire opprykket i dag. Jeg fikk egentlig ikke vite det for sikkert før folk begynte å ta på seg Skeid-luer. De kan ikke begynne å ta på seg luene hvis vi ikke rykker opp her tenkte jeg, så de siste fem minuttene gikk jeg rundt og nøt øyeblikket og koste meg, forteller Stensrud.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

---

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 25

Skeid – Rosenborg 2 12-0 (4-0)

Nordre Åsen, 806 solgte billetter

Mål: 1-0 Abel Stensrud (5.), 2-0 Abel Stensrud (23.), 3-0 Marcus Melchior (26.), 4-0 Marcus Melchior (41.), 5-0 Abel Stensrud (46.), 6-0 Abel Stensrud (50.), 7-0 Johnny Buduson (62.), 8-0 Abel Stensrud (67.), 9-0 Gabriel Andersen (70.), 10-0 Abel Stensrud (71.), 11-0 Ola Arntsen sm. (73.), 12-0 Ulrich Ness (87.)

Skeid (3-5-2): Lars Martin Kvarekvål – Hayder Altai, Fredrik Berglie, Stian Pettersen – David Hickson (Emil Tjøstheim fra 54.), Felix Anthonessen (Florind Lekaj fra 69.), Shadi Ali, Marcus Melchior (Mikkel Tveiten fra 54.), Øystein Vestvatn (Ulrich Ness fra 46.) – Abel Stensrud, Johnny Buduson (Gabriel Andersen fra 64.).

Gule kort: Shadi Ali, Skeid.

Dommer: Mohammad Hafezi (Reinsvoll IF)