trikkeligaen

Dette ser Lyn etter i jakten på ny trener: – Vi har klare krav og ønsker

Sportslig leder Tor Ole Skullerud sier at målet er å få til en heltids trenerstilling, og at de har klare krav til en ny trener. Slik oppsummerer han sesongen som endte med at de skilte lag med tidligere trener Bent Inge Johnsen.

Tor Ole Skullerud kom inn som sportslig leder på en deltidsstilling i 20 prosent ut sesongen like før sesongstart, og har vært involvert i å hente en del nye spillere til Lyn denne sesongen. Discovery-eksperten har vært med på samtalene som førte til at Bent Inge Johnsen måtte fratre som Lyn-trener, og skal også delta i jakten på hans erstatter.

– Vi har lagt et solid fundament med Lyn-modellen og har klare krav og ønsker til trenerne våre både på A-laget og nedover i systemet. I jakten på en ny trener skal vi derfor ikke finne opp noe nytt, men følge opp den modellen vi har utviklet. Målet er å få til en heltids trenerstilling, og det har vært målet en stund nå, sier Tor Ole Skullerud til Dagsavisen.

– Vi har mye jobb foran oss

Lyns sportslige leder lister opp de tingene som de nå ser etter i jakten på en ny hovedtrener.

– Det går på tydelig spillestil, ledelse og behandling av mennesker, og hvordan man opptrer og forholder seg til sine medarbeidere. Bent Inge har spilt 4-3-3 fast, og selv om formasjonen ikke er absolutt, har vi noen prinsipper vi ønsker å spille etter som vi skal ta vare på og bygge videre på, sier Skullerud og fortsetter:

– Vi har så vidt begynt på det arbeidet, og hvor lang tid det tar å få på plass en ny trener er vanskelig å svare på. Vi skal jobbe hardt for å få på plass en god trener, men også et godt team rundt og en god gjeng med spillere. Vi har mye jobb foran oss å gjøre i Lyn, forteller Skullerud som selv bare er på 20 prosents stilling.

– Dette handler ikke om min prosentstilling, og som jeg har sagt til dere før teller jeg ikke prosent eller antall timer. Det handler om at jeg har en annen jobb som gjør at det er en del begrensninger på hvor mye jeg kan jobbe. Men vi er i en fase nå i Lyn der ting må gjøres, og jobber du i fotballen må du få ting gjort. Jeg har jobbet i fotballen hele livet, og startet med å sette sammen tropper og lag i 2. divisjon. Nå er jeg litt tilbake der, og det synes jeg er kjempespennende, sier Discovery-profilen om egen fremtid i klubben.

Trekker fram ungdomssatsingen

Skullerud nevner utviklingen av unge Lyn-talenter, og en villighet til å gi dem sjansen, i en miks med mer etablerte spillere som en viktig del av Lyns vei videre.

– Vi har hentet opp mange unge spillere i år som har etablert seg på A-laget. Spillere som Daniel Schneider, August Randers, Håkon Sjåtil, Martin Bakken og Eirik Bækkelund har alle fått muligheten i år, og vi har satset bevist og hardt på å få opp egne juniorer. Det skal Bent Inge ha masse kred for, at han har gitt dem sjansen og ro til å prestere, sier Skullerud.

Han drar fram ungdomssatsingen som en av årets mer hyggelige historier.

– Vi har signert avtaler med disse guttene som skal være Lyns fremtid, og det er en viktig del av det å bygge Lyn over tid som vi er veldig fornøyd med. Samtidig skal ikke disse unge guttene dra lasset i Lyn, da vi også må ha inn eldre og mer etablerte spillere. Der er folk som William Sell en driver som skal være med på å sette standarden på trening og i kamp. Han er fortsatt ung, med masse ambisjoner, og har kommet inn som en klar og tydelig leder i de bakre rekker, sier Skullerud.

Erkjenner at de ikke har vært gode nok

Sportssjefen erkjenner at det har blitt en sesong som ikke har blitt som noen i Lyn ønsket eller håpet.

– Vi startet ikke sesongen bra, og var verken spesielt gode eller fikk de resultatene vi ville ha. Det gjorde at vi tidlig ble hengende etter, og vi var egentlig aldri i nærheten av eller gode nok til å kjempe om det opprykket alle ønsker. Vi ble bedre utover i sesongen, og har bare tapt to kamper, men spilte for mye uavgjort til å henge med i toppen. Vi presterte rett og slett ikke godt nok til å rykke opp, og det må vi erkjenne, forteller Skullerud.

Også Skullerud peker på skadesituasjonen og en manglende kontinuitet som medvirkende årsaker, og gir samtidig topplagene Fana og Frigg skryt for en imponerende stabilitet gjennom sesongen.

– Vi må legge oss paddeflate for at vi reiser bort dit og taper 5–0. Det forteller litt om at vi ikke har vært gode nok denne sesongen, og at de har vært mye bedre enn oss. Samtidig må jeg få understreke at tapet for Frigg har ingenting med saken å gjøre om Bent Inge skulle være med videre i Lyn eller ikke. Vi kan ikke drive fotballklubb på bakgrunn av enkeltresultater. Det ville vært håpløst, og har ingenting med evalueringen av sesongen å gjøre. Vi har vært et stykke unna der vi håpet, og det viser blant annet det resultatet, sier Skullerud.

Glad for folks engasjement rundt Lyn

Han sier at det også er en del misforståelser og feiloppfattelser rundt både emisjonspengene og det at «Lyn nå måtte rykke opp» på grunn av de pengene.

– Emisjonspengene skal brukes som et grunnlag for satsing de neste årene, men det høres ut som vi allerede har brukt mye penger. Det er ikke riktig. Vi skal ikke drive med noe voldsom pengegalopp, men i 3. divisjon er det mange som satser beinhardt og bruker både penger og ressurser på å rykke opp. Det må vi være med på, men samtidig skal vi forvalte de pengene på en god måte slik at laget blir bra nok til å rykke opp, sier Skullerud og fortsetter:

– Det er ikke sånn at siden vi heter Lyn, så fortjener vi eller så skal vi rykke opp. Det er som sagt mange som satser beinhardt, og vi må jobbe like knallhardt og kanskje enda hardere på grunn av de forventningene som er til oss i Lyn.

– Jeg er kjempeglad for at dere i media bryr dere og skriver så mye om en 3.-divisjonsklubb, og setter selvsagt veldig pris på at så mange gløder for at Lyn skal tilbake. Det er mye av drivkraften for det arbeidet vi også legger ned. Lyn er en ærverdig og flott klubb som skal tilbake mot toppen av norsk fotball, og det er det vi alle ønsker og jobber for å få til, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen