trikkeligaen

Horn Myhre dro fra VIF for å ikke spille back: – Går åpenbart ikke så bra

Felix Horn Myhre (22) forlot Vålerenga i sommer for å spille mer og som midtbanespiller der han selv mener han er best. Slik har det ikke gått.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Noen måneder etter å ha spilt sin siste kamp i kongeblått var Felix Horn Myhre tilbake på sin gamle hjemmebane for rivalen Brann søndag. Han byttet ut Vålerenga for å ikke spille verken høyre- eller venstreback, men har kun fått én kamp i en annen posisjon for bergenserne.

Mot VIF tapte Brann nok en gang, og står med fem kamper uten seier i bunnstriden av Eliteserien.

– Det var kjedelig å komme tilbake hit. Jeg skulle gjerne hatt med noe hjem til Bergen, men det var spesielt å spille her og se igjen gamle venner, sier Horn Myhre til Dagsavisen etter kampslutt.

– Går åpenbart ikke så bra

22-åringen, som kom til Vålerenga fra Ullern i 2017, dro videre til Brann i sommer for å få mer spilletid. Under Dag-Eilev Fagermos ledelse i VIF ble han hovedsakelig brukt som backvikar på både høyre- og venstresiden, da Christian Borchgrevink og Sam Adekugbe var utilgjengelige. I Bergen så han for seg å spille midtbanespiller igjen, men der har Oslo-gutten kun fått én kamp i Brann-drakt.

– Det å ikke spille back går åpenbart ikke så bra, men jeg dro jo først og fremst for å spille fotball fast. Noe jeg også har gjort, så det kan jeg ikke klage på i det hele tatt, sier Horn Myhre ærlig.

I sommer dro han fra tetstrid i Vålerenga til bunnstrid i Brann, og har siden sin første kamp i august kjempet med nebb og klør for å få med seg viktige poeng i bunnen av Eliteserien.

– Jeg tror ikke dette er riktig tidspunkt å klage på verken posisjon på banen eller noe annet. Vi er i en litt tøff situasjon, og må stå sammen som et lag nå, sier han.

Angrer ikke

Selv om det kan bli nedrykk på Horn Myhre og Brann, angrer ikke den opprinnelige midtbanespilleren på at han skiftet ut Oslo med Bergen.

– Jeg angrer absolutt ikke. Nå er vi åpenbart i en vanskelig periode, men vi er ikke bedre enn vi er. Hvis vi ikke klarer å holde oss er det fordi vi har fortjent det, og da må vi bare ned og jobbe derfra. Sånn er det bare, men jeg angrer ikke på valget, slår Horn Myhre fast og legger til:

– Hovedessensen er at jeg får spille, og det er veldig mye morsommere å være fotballspiller når man får spille kamper. I Vålerenga gikk det mange år uten noen form for fast spill for min del, selv om jeg fikk noen innhopp og kamper ble det veldig få 90-minuttere. Det har jeg fått i Brann, og det er viktig for utviklingen min.

Fagermo skulle gjerne beholdt Horn Myhre i VIF, noe han også var klar på i sommer.

– Felix vet godt at jeg ville hatt ham her, men han ville ikke selv. Vi kan jo ikke tvinge folk til å være her, men han er en veldig god spiller og en fin gutt. Jeg skulle gjerne hatt ham igjen her, roser Vålerenga-treneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo ville beholde Felix Horn Myhre i klubben, og hadde hatt god bruk for sin tidligere backvikar denne høsten.

– Men er han bedre som back enn midtbanespiller?

– Det virker jo som om Brann-trener Eirik Horneland og jeg er enige om det, i hvert fall, svarer Fagermo med et lurt smil.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Fakta om Felix Horn Myhre:

Alder: 22

Posisjon: Midtbane/forsvar

Kamper/mål for Vålerenga: 75/3

Aldersbestemte landskamper for Norge: 30

Kontrakt med Brann til: 31.12.2024

---






Mer fra Dagsavisen