trikkeligaen

Grorud tok knallsterkt bortepoeng mot opprykksjagende Jerv

(Jerv - Grorud 0-0) Etter en imponerende snuoperasjon mot Bryne fredag, ventet Jerv som snuser på opprykk til Eliteserien for Grorud. Her fikk de med seg rent bur og ett poeng i bunnstriden.

I år som i fjor gjestet Grorud en søkkvåt gressmatte i Grimstad borte mot Jerv. Både regnværet og vindkastene preget spilleforholdene, men bortelaget fra Oslo fikk med seg et sterkt poeng mot det opprykksjagende laget fra Sør-Norge.

Grorud fikk dermed med seg et viktig poeng i bunnstriden av OBOS-ligaen, og er fortsatt på trygg grunn på Norges nest øverste nivå ettersom Strømmen slo Ull/Kisa, og kampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink ble utsatt til ubestemt tidspunkt etter at Emil Pálsson kollapset på banen etter ti minutters spill.

Sjansefattig

Hjemmelaget åpnet oppskriftsmessig best og kom til de første målsjansene ved Diego Campos og Shuaibu Ibrahim, men ingen av Jervs angrepsspillere fikk avslutningene på mål før kvarteret var spilt. Noen minutter senere ropte vertene på straffespark da John Olav Norheim mente ballen traff hendene til Groruds Glenn Harviken innenfor 16-meteren, men dommer signaliserte at det ikke var noen straffbar hands.

Resten av omgangen var preget av den kraftige vinden og mye nedbør, og ingen av lagene klarte å sette et ordentlig trykk på hverandre før pause. Bortelaget skapte svært lite i første omgang, mens Jerv hadde noen skudd utenfor mål tidlig i omgangen.

Ampert

Seks minutter ut i andre omgang gikk vertenes midtstopper Erik Tobias Sandberg hardt inn i en sklitakling på Groruds Saadiq Elmi. Dommer Magnus Nicolai Koloy var tidlig oppe med det gule kortet, men Grorud-spillerne fortvilte og ville ha en annen farge på kortet. Sandberg burde muligens vært utvist etter taklingen på bortelagets midtbanespiller, men dommeren sto på sitt. I stedet fikk også gjestenes Hassan Yousef gult kort for å protestere etter at midtstopperen ikke fikk rødt kort.

Også den første delen av andre omgang var nokså sjansefattig, men et lite kvarter etter pause yppet vertene seg. Først strøk Campos et nytt skudd like utenfor stolpen, før Norheim var nære på etter et innlegg fra Ibrahim på venstre. Heldigvis for bortelaget var Vegard Storsve i Grorud-buret med på notene og holdt både avslutningen og gjestene inne i kampen.

Så skulle bortelaget også skape noen halvsjanser, og innbytter Sindre Osestad kom inn med uthvilte bein ved halvspilt omgang. Kanten ble spilt gjennom på høyresiden etter en lang ball i bakrom, men avslutningen ble blokkert da han nærmet seg Jerv-målet. Bare minuttet senere pådro han seg et meget unødvendig gult kort etter å ha spilt bort en ball før hjemmelaget skulle ta et frispark på egen banehalvdel.

Sto imot

Jerv begynte etter hvert som minuttene gikk å presse Grorud bakover i banen, og fikk flere dødballer i sluttminuttene. Hjemmelaget var lite effektive i uværet denne kvelden, og klarte ikke utnytte de får sjansene de fikk mot slutten av kampen. Bortelaget sto imot og headet og klarerte innleggene som kom i egen boks, og kjempet iherdig for det ene poenget som sto på spill for Grorud i bunnstriden.

Opprykksjagende Jerv slet gjennom hele kampen med å etablere gode angrep på det våte gresset, men heller på tampen av andre omgang truet de gjestenes backfemmer. Til tross for at sisteskanse Storsve slet med å håndtere motvinden med sine utspill fra mål, ble det smultring og rent bur på 19-åringen for første gang som A-lagskeeper.

Dermed endte det målløst og 0-0 på Levermyr Stadion, og Grorud tok et meget sterkt og viktig poeng i OBOS-ligaens bunnstrid.

---

Jerv – Grorud 0-0 (0-0)

956 tilskuere.

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal.

Gult kort: Erik Tobias Sandberg, Thomas Kok, Jerv, Hassan Yusuf, Sindre Osestad, Grorud.

Jerv (3-2-2-3): Øystein Øvretveit – Erik Tobias Sandberg, Daniel Arrocha, Iman Mafi – Torje Wichne, Jørgen Solli (Pibe fra 76.) – Mathias Wichmann, John Olav Norheim – Willis Furtado (Thomas Kok fra 64.), Shuaibu Lalle Ibrahim (Ikhsan Fandi fra 83.), Diego Campos.

Grorud (3-2-3-2): Vegard Storsve – Geirald Meyer, Henrik Bredeli, Glenn André Harviken – Fredrik Carson Pedersen (Fabian Østigård Ness fra 83.), Arnar Thór Gudjónsson – Vetle Skåttun (Sindre Osestad fra 64.), Hassan Yusuf, Saadiq Elmi (Preben Mankowitz fra 83.) – Nikolai Hristov, Bjørn Martin Kristensen (Oscar Aga fra 71.).

Fotball 1. divisjon menn mandag, 27. runde:

Strømmen – Ull/Kisa 2-1, HamKam – Raufoss 2-1, Jerv – Grorud 0-0, Ranheim – KFUM Oslo 1-3, Sandnes Ulf – Fredrikstad 2-1, Åsane – Bryne 2-1.

Abrutt: Sogndal – Stjørdals-Blink