trikkeligaen

«Alle» skal vurderes i Lyn: – Vi er like skuffet som fansen

Lyn-framtiden er ikke avklart for verken trener Bent Inge Johnsen eller sportslig leder Tor Ole Skullerud etter den skuffende 2021-sesongen. Nå skal alle steiner snus i evalueringsarbeidet før jul.

Lyn avslutter sesongen i 3. divisjon, avdeling 4 mot Fyllingsdalen lørdag, og kan maks bli nummer fire. Etter det tunge 0-5-tapet mot Frigg sist helg, sa Lyn-trener Bent Inge Johnsen følgende til Dagsavisen om sin fremtid:

– Hvis klubben ønsker en endring, skal ikke jeg stå i veien for det. Nå skal jeg diskutere med ledelsen i klubben videre.

Tor Ole Skullerud, sportslig leder i Lyn og fotballekspert hos Discovery, vil ikke gå inn på innholdet i diskusjonene med Lyn-treneren.

– Det kan jeg ikke si noe om. For det første er det en styresak. Nå er det veldig mange som er fryktelig skuffet, for det var et fælt resultat vi fikk mot Frigg. Da blir det litt sånn. Før det hadde vi vært inne i en mye bedre periode, som folk kanskje glemmer litt, sier Skullerud til Dagsavisen.

– Det med Bent Inge, det får han svare for selv, legger Skullerud til.

Se hva Lyns styreleder sier om Johnsen og Skullerud lenger ned i saken.

Sportslig nedtur

Lyns sportslige leder er klar på at 2021-sesongen i 3. divisjon har vært altfor svak.

– Det er veldig skuffende at vi ikke har fått til mer enn det vi har. Det er vi enige i, alle mann. Vi har ikke vært gode nok. Femteplass, som det ser ut til at vi ender på, er langt under det vi ønsket da vi la i vei med dette. Men det er lag som har vært bedre enn oss. Det må man ta inn over seg, og gjøre noe med det, sier Skullerud.

– Hvordan skal man gjøre noe med det?

– Det er å komme seg ut på feltet, det. Jobbe. Nå er vi ferdig med sesongen etter helgen. Da skal vi evaluere og se på hvordan vi kan bli bedre neste år. For det har vi alle intensjoner om å bli i Lyn, svarer Skullerud.

Vital Curtis Kaba skapte mye trøbbel for Lyn-forsvaret lørdag.

– Hvorfor har ikke ting gått som dere ønsket denne sesongen?

– Jeg har mange tanker om det. Men det er et sammensatt bilde. Å peke på enkeltfaktorer, det skal jeg holde meg unna. Det tar jeg i så fall med dem som bestemmer i Lyn.

Skullerud har lagt ned mange arbeidstimer i Lyn, men har kun en stilling på 20 prosent. Dét byr på utfordringer.

– Lyn er en klubb med et veldig stort potensial, og med veldig stor interesse. Det er vi jo veldig glad for. Det forteller om at hvis vi jobber riktig, så kan vi «vekke» Lyn. Men det er en stor utfordring. Og det krever mer enn en 20 prosent stilling, som jeg har. Men vi har begynt på noe, sier Lyn-lederen.

Kabal som må gå opp

Den nåværende avtalen med klubben utløper etter inneværende sesong. Dermed er det spørsmålstegn rundt framtiden til både trener Johnsen og Skullerud.

– Kommer du til å fortsette?

– Jeg har jobb i Discovery i ett år til, minst. Slikt sett er det ikke så enkelt. Men vi snakker sammen. Lyn-jobben er givende og interessant, så det er ikke lysten det står på. Langt derifra. Hvis hjertet og lysten hadde bestemt, hadde vi duret i vei. Men skal vi gjøre dette her, må det gjøres skikkelig. For det er mye jobb, slik det er i alle fotballmiljøer. Det er også derfor jeg trekkes mot det. Det er det morsomste som finnes, sier han.

Lyn-supporterne vant tribunekampen p Tørteberg lørdag, men de lengter etter større arenaer.

Etter sommerens emisjon fikk Lyn inn nesten ti millioner kroner i friske midler, dette er foreløpig investert i noen nye spillere og Skullerud inn i den sportslige ledelsen. Hvor mye vil eventuelt brukes inn mot 2022-sesongen?

– Det er et supert utgangspunkt for å ta Lyn videre. Men det skal være edruelig pengebruk. Og det er ikke bare å få penger. Økonomi er viktig, men man må forvalte pengene og bruke dem på en ordentlig måte. Det er et bikkjeslagsmål å rykke opp fra 3. divisjon. Mange bruker mer penger enn Lyn, men så er det selvfølgelig også klubber som bruker mindre. Men skal man henge med i 3. divisjon, så koster det noen kroner. Og mange timer jobb, ikke minst. Det holder ikke å prate om potensialet i Lyn, hvis man ikke bruker tid på det, sier Skullerud.

Styrelederen svarer

Styreleder i klubben, Petter Sætherbakken, sier følgende til Dagsavisen om diskusjonene rundt Johnsens og Skulleruds Lyn-framtid:

– Vi gjør en evaluering av hele klubben etter serieavslutningen. Da går vi gjennom både sportslig ledelse, administrasjonen og styret.

Rundt Skullerud konkret, og hans stilling på 20 prosent, bekrefter styrelederen at det er dialog mellom partene.

– Tor Ole har gjort en veldig god jobb. Vi har en langsiktighet i dette. På sikt ønsker vi helt klart å utvide stilling. Men vi har lagt en plan som løper over fire år. Vi må bygge dette opp steg for steg. Det tar litt tid.

– Hvis man risikerer å miste Skullerud på grunn av at stillingsprosenten er for liten, vil man da vurdere å fremskynde prosessen for å beholde ham?

– Dette har ikke vært noe tema nå. Vi har et veldig godt samarbeid med Tor Ole. Vi tenker langsiktig, svarer styrelederen.

Trenerspørsmålet

– Bent Inge Johnsen sier han ikke vil stå i veien hvis klubben ønsker å gjøre en endring på trenersiden. Hva tenker dere rundt trenersituasjonen?

– Vi gjør en totalvurdering av hele klubben, inklusive alle sentrale roller. Vi har en god dialog med Bent Inge. Så gjør vi en evaluering. Den prosessen skal vi gjøre grundig og ordentlig. Det kan godt hende at den varer fram til jul.

– Hva vil du si til Lyn-fansen, som hadde håp om opprykk i år?

– Vi er like skuffet som dem. Det er ikke noe hyggelig. Samtidig er det hyggelig at oslofotballen gjør det bra. Men vi deler selvfølgelig Lyn-fansens skuffelse, svarer han.

– Men vi har lagt et løp for fire år, og vi står sammen. Vi kommer til å utvikle klubben i årene framover. Vi skal være offensive. Vi bretter opp ermene for å lykkes.

Sætherbakken kan foreløpig ikke si noe om pengebruken for 2022, og om den eventuelt vil påvirkes av at det ikke blir opprykk til 2. divisjon.

– Det er ting vi vil evaluere. Men pengene vi har fått inn er en viktig del av grunnfundamentet for videre satsing, påpeker han.

Daglig leder i Lyn, Bjørn Gohn Jønsberg, har foreløpig ikke besvart Dagsavisens henvendelse i saken.

Sjekk tabellen i avdeling 4 her.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen