trikkeligaen

Vålerenga-rekruttene risikerer fortsatt å rykke ned etter nytt stortap

(Hødd - Vålerenga 2 7-1) Vålerengas rekruttlag kan fortsatt rykke ned til tredjedivisjon etter å ha blitt feid av banen mot Hødd på fremmed gress.

Ikke én spiller i mandagens Vålerenga 2-tropp har til nå debutert for A-laget, og VIF stilte dermed med et svært ungt lag på bortebane i Ulsteinvik. Hjemmelaget Hødd kjemper om en playoff-plass i toppen av avdelingen i andredivisjon, mens VIF 2 ligger rett over nedrykksstreken på ellevteplass.

Det lå med andre ord an til å bli en tøff kveld for Vålerengas unggutter, noe det også ble. Rekruttlaget kan fortsatt rykke ned til tredjedivisjon, med Fløya åtte poeng bak og tre kamper igjen å spille i avdelingen.

Grusom start

Vålerenga-rekruttene fikk en marerittstart på kampen, da Mjøndalen-utleide Alfred Scriven presset fram en feil i VIF-forsvaret og sendte ballen videre til Oskar Løken innenfor 16-meteren. Hjemmelagets toppscorer gjorde ingen feil med sin avslutning, og sendte Hødd i ledelsen med sitt trettende mål for sesongen.

Vondt skulle bli til verre, og før det var spilt seks minutter sto det 2-0 til hjemmelaget på tavla. Vertene fikk hjørnespark, og på første stolpe raget midtstopper Magnus Bruun-Hansen høyest. Med sitt hodestøt scoret han sitt andre for sesongen, og Hødds andre for kvelden.

Ved halvspilt omgang oppsto nok en feil i bortelagets backrekke, og etter et innlegg havnet ballen på bakerste stolpe. Der sto Eirik Saunes umarkert, og kunne nokså enkelt sette inn 3-0 for vertene. Dette målet kom etter en litt bedre VIF-periode, uten at bortelaget hadde skapt noen målsjanser.

Det var heller ingen god kveld for Vålerengas keeper Storm Strand-Kolbjørnsen, som under hardt press i en skulder-mot-skulder-duell med Scriven havnet i bakken etter et dårlig touch. Etter å ha lagt sisteskansen i bakken kunne spissen enkelt sette inn Hødds fjerde mål i første omgang. Pausen kunne ikke kommet tidligere for VIF-rekruttenes del på dette tidspunktet, som fikk til lite offensivt i styrtregnet i Ulsteinvik.

Trøstemål og keeperbytte

Bortelaget fikk en langt bedre start etter hvilen enn måten de åpnet kampen på i første omgang. Yasir Sa’Ad slo en litt for lang stikker igjennom mot Andreas Stensrud, og keeper Arnold Origi så ut til å ha full kontroll på pasningen som kom langs bakken. Idet den tidligere Lillestrøm-burvokteren skulle ta opp ballen mistet han grepet, og den gikk bakover mellom beina på sisteskansen. Stensrud var våken og utnyttet feilen, og reduserte for Vålerenga med det som må være ungguttens enkleste scoring på seniornivå.

VIF-rekruttene fikk virkelig et løft etter reduseringen, og hadde langt mer ballbesittelse enn før pause. Dessverre for bortelaget var ikke avslutningene gode nok til å redusere igjen, og det ble med den ene scoringen for Vålerenga denne kvelden.

Hødd var nære å legge på til 5-1 flere ganger etter VIF-trykket. Blant annet leverte Robin Hjelmeseth et godt skudd utenfor 16-meteren i tverrliggeren, før innbytter Håkon Bjørdal Leine dro seg fri fra motsatt side utenfor feltet og curlet inn Hødds femte for kvelden. Ballen gikk i mål i samme spilleminutt som han ble byttet inn, og samme mann la like godt på til 6-1 under to minutter senere. Da var han mer heldig med sitt skudd via en VIF-forsvarer innenfor feltet før ballen gikk mellom beina på Strand-Kolbjørnsen og i mål.

Strand-Kolbjørnsen fikk en langt bedre omgang etter hvilen, med flere viktige inngripener og redninger som forhindret et enda styggere resultat for VIFs del. Annet enn Scrivens scoring før pause, kunne ikke burvokteren gjøre stort med resten av baklengsmålene.

For å gi en annen talentfull keeper debuten i andredivisjon, gikk Strand-Kolbjørnsen av med fem minutter igjen å spille. Da kom 16 år gamle Fredrik Hildrum inn, og fikk ingen drømmestart på sin karriere på seniornivå. Med under ett minutt på banen ble en Hødd-angriper spilt alene igjennom med Hildrum, og den unge keeperen kom akkurat for sent ut til å nå ballen og traff mann i stedet. Dermed straffespark til vertene, og Løken var sikker fra elleve meter.

Flere mål ble det ikke, og Vålerenga-rekruttene gikk på nok et stortap. VIF 2 trenger fortsatt to poeng for å sikre plassen og ny kontrakt i andredivisjon dersom Fløya skulle vinne sine tre resterende kamper mot henholdsvis Eidsvold, Florø og Alta. Vålerenga har igjen kamper mot Alta, Bærum og Moss.

---

PostNord-ligaen avdeling 1, runde 23

Hødd - Vålerenga 2 7-1 (4-0)

Mål: 1-0 Oskar Løken (3.), Magnus Bruun-Hansen (6.), 3-0 Eirik Saunes (23.) 4-0 Alfred Scriven (35.), 4-1 Andreas Stensrud (50.), 5-1 Håkon Bjørdal Leine (62.), 6-1 Leine (64.), 7-1 Løken (87. str)

Gule kort: Jann Julin Benjaminsen (20.), Hødd.

Vålerenga 2 (4-3-3): Storm Strand-Kolbjørnsen (Fredrik Hildrum fra 85.)- Ousmane Diallo Toure (Noah Navarro Guanio Risberg fra 67.), Aleksander Hammer Kjeldsen (Mikkel Nordengen Knudsen fra 46.), Miran Kuci, Berger Busara Kisaruko - Edonis Mulaj, Ayman Elhammichi, Sander Fredheim Barbosa - Yasir Abdiqadir Sa’Ad, Andreas Stensrud (Sayed Elham Hosainy fra 80.), Matheo Minh-Khang Hoang