trikkeligaen

Sahraoui blir brukt «overalt»: – Jeg presterer bra uansett hvor

Vålerenga-juvel Osame Sahraoui var avgjørende for VIF under søndagens seier med scoring og assist. I løpet av 89 minutter var teknikeren på tre ulike posisjoner, men det trives han godt med.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Osame Sahraoui (20) tok Eliteserien med storm i fjorårssesongen som 19-åring. I 2020 imponerte den dribleglade spilleren norske fotballfans, og ble blant annet kåret til årets VIF-gjennombrudd av Dagsavisen ved sesongslutt i fjor.

Forrige sesong endte teknikeren med fem mål. I år har han kun scoret to med sju kamper igjen å spille, men mot Haugesund søndag kveld leverte Vålerenga-juvelen en strålende andre omgang med både scoring og assist. Det førte til at VIF snudde fra å ligge under til å vinne sin andre hjemmekamp på rad.

– Scoringen og assisten var viktig for min del, men seieren var selvfølgelig også viktig for laget spesielt når vi er på hjemmebane. Vi ligger under fra tidlig av, men vi står sammen og vinner til slutt, sier Sahraoui etter kampslutt.

Tre posisjoner

Mot Haugesund og som i flere tidligere kamper denne sesongen har Sahraoui blitt brukt i flere posisjoner, og ofte i samme kamp. Søndag spilte VIF-juvelen både indreløper, høyre- og venstrekant.

– Jeg blir jo flytta litt overalt i løpet av en kamp eller omgang, men sånn er det. Jeg må bare takle det, og føler egentlig jeg løser det bra.

Hvor på banen han spiller er ikke så nøye, ifølge 20-åringen selv.

– I dag kom jo både scoringen og assisten fra posisjonen på venstrekanten, men jeg trives egentlig overalt uansett så lenge jeg spiller høyt i banen. Lagkameratene rundt meg spiller meg god, og jeg spiller dem gode hvor enn jeg er på banen.

Osame Sahraoui med innlegget som serverte Nicolaj Thomsen på åpent mål like før slutt. Sahraoui står nå med syv målpoeng denne sesongen.

Før Dag-Eilev Fagermos tid i VIF var Sahraoui fra ung alder og på gutte- og juniorlag mest sentral offensiv midtbanespiller i den såkalte “tierrollen”. Der får han ikke spilt nå, med indreløpere i Vålerenga-trenerens 4-3-3 kontra en offensiv på midten.

– Du var jo tier før. Er det der du egentlig er aller best?

– Ikke svar ja på det spørsmålet, Osame. Du er ikke noen tier, du, bryter Fagermo fleipende inn før Sahraoui svarer:

– Jeg spilte jo der hele perioden før jeg kom på A-laget her, men du hørte jo Dag-Eilev nå. Jeg er venstre- og høyrekant, indreløper og til og med spiss om jeg må. Jeg stiller opp der treneren vil ha meg, og jeg føler jeg presterer bra uansett hvor.

VIF-treneren synes også han leverer i flere roller, men trekker fram én posisjon som litt bedre.

– Osame er god i alle tre posisjoner. Hilsen diplomaten, smiler Fagermo før han konstaterer:

– Han er nok best som venstrekant.

Fagermo: – Enorm utvikling

Så langt denne sesongen står VIF-stjernen med sju målpoeng, hvor fem av dem er målgivende pasninger. I 2020 endte han med ni målpoeng, hvor fem av dem var mål og fire var assists. Sahraoui mener han har fått dårlig uttelling på målpoengene i år med tanke på hvordan han har prestert.

– Jeg føler jeg har vært på toppnivå hele tiden denne sesongen, men problemet har vært at jeg ikke har scoret nok og gitt nok assists. Hvis man ser på kampene, synes jeg prestasjonene mine har vært enda bedre enn i fjor. Jeg føler meg bra, og i dag får jeg jo to målpoeng også. Hvis jeg fortsetter sånn, blir det farlig.

Vålerenga-treneren skryter av sin anvendelige spiller, som var best på Dagsavisens VIF-børs etter seieren over Haugesund.

– Da jeg kom hit på vinteren i fjor var jo ikke Osame i A-stallen engang. Så han har hatt en enorm utvikling på kort tid. Spesielt i andre omgang i dag når han blir flytta ut på venstrekanten og Haugesund begynner å bli slitne, får han virkelig fram kvalitetene sine, sier Fagermo.

Innbytter Nicolaj Thomsen var spilleren som var sist på ballen på den avgjørende 2-1-scoringen tre minutter før fulltid, assistert av Sahraoui. Dansken lar seg også imponere av 20-åringen.

– Han er en fantastisk spiller. På målet mitt er det jo han som setter meg opp på åpent mål, og jeg kunne bare pirke ballen enkelt inn. Mye av æren er hans for at vi vinner, sier Thomsen.

Nicolaj Thomsen takker Osame Sahraoui for den avgjørende scoringen mot Haugesund tre minutter før fulltid.

Neste oppgave for Vålerenga er Sarpsborg 08 på bortebane torsdag. Hvilken posisjon kommer Sahraoui til å starte i?

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Fakta om Osame Sahraoui:

Alder: 20

Posisjon: Midtbane/angrep

Kamper/mål for Vålerenga: 51/7

Landskamper for Norge U21: 2

Kontrakt med VIF til: 31.12.2023

---






Mer fra Dagsavisen