trikkeligaen

KFUM slapp inn tre mål på ni minutter – gikk på sitt tredje strake tap

(Åsane – KFUM Oslo 3-0) Som mot HamKam forrige helg ble det tre kjappe mål og vekk med KFUM, da Åsane scoret tre mål på ni minutter i et ufyselig regnvær i Bergen søndag.

Med tre kamper uten seier på bortebane, og to strake tap, var det et revansjelystent KFUM-lag som dro på besøk til Bergen for å møte Åsane. Kåffa burde få med seg alle tre poengene hjem, og i starten av kampen var det også Jørgen Isnes menn som styrte oppgjøret i det bergenske pissværet mot et voldsomt lavtliggende Åsane-lag de første ti minuttene.

Selv om Kåffa hadde det meste av ballen det første kvarteret var det ikke et fyrverkeri vi fikk servert. Til det var både regnet for kraftig, og spillet for dårlig, men KFUM hadde to avslutninger som kunne blitt noe, men begge avslutningene ble blokkert. Åsane hevet seg litt idet vi passert halvspilt omgang, da Moa Mahnin sendte avgårde et skuddforsøk som gikk meteren utenfor etter innlegg fra Bilal Njie som ble stusset ut til Mahnin like utenfor 16-meteren av Alagie Sanyang.

Store Åsane-sjanser

Ti minutter før pause fikk Håkon Lorentzen kampens desidert største sjanse, da KFUM-forsvaret ble tatt på senga av en lang ball. Lillebroren til den olympiske mesteren Håvard Holmefjord Lorentzen kom alene med keeper Emil Ødegaard med Aron Kiil Olsen halsende etter, og sammen fikk de forstyrret Lorentzen nok til at han satte ballen utenfor til en corner som ikke ble noe av.

Fem minutter senere fikk Åsane nok en stor mulighet, da Viking-utlånte Sondre Auklend stormet gjennom midtbaneleddet. Lorentzen dro med seg KFUM-forsvaret med et fint løp gjennom midten, slik at Joakim Hammersland fikk store rom å boltre seg på inne i Kåffas 16-meter. Men heldigvis for gjestene var avslutning veldig dårlig, og gikk noen meter utenfor.

Like før pause var Lorentzen på farten igjen, men godt forsvarsspill fra stopperparet Kiil Olsen/Taaje gjorde at spissen aldri kom seg til avslutning. KFUM skapte fint lite de første 45 minuttene, i en omgang der Åsane tok mer og mer over og skapte de største sjansene utover i kampen.

Pangstart for Åsane etter hvilen

Regnet la seg ikke akkurat i pausen, og ut i det ufyselige været de siste 45 minuttene var det hjemmelaget Åsane som kom best i gang da vertene tok ledelsen bare tre minutter ut i omgangen. Jonas Eide Vågen plukket opp ballen like utenfor egen 16-meter for Åsane og gikk på et voldsomt raid før han slo ballen ut til Håkon Lorentzen som kom seg til kanten av 16-meteren.

I stedet for å slå ballen inn i feltet, slo han ballen på tvers til motsatt kant der Stian Nygard møtte ballen og satte den i en bue rundt Emil Ødegaard og opp i krysset. En nydelig kontring fra vertene, som også skapte de beste sjansene i den første omgangen, og sånn sett var det ikke ufortjent at Åsane tok ledelsen hjemme på Åsane Arena.

Viking-utleide Sondre Auklend viste gode takter da han fintet vekk et par KFUM-spillere og ble lagt i bakken like før 16-meteren. På det påfølgende frisparket satte Åsane opp en ekstramur ved siden av Kåffa-muren, og da Bjarte Haugsdal skjøt løp de vekk. Den ekstra muren hindret utsynet til Emil Ødegaard, som ikke klarte å reagere raskt nok på skuddet som snek seg inn under han.

To kjappe på tre minutter for Åsane

To kjappe scoringer ble til tre kjappe scoringer det første kvarteret etter pause for Åsane, da KFUM slapp inn nok et altfor billig mål. Keeper Mark Fabricus Jensen spilte ut, og like inne på KFUMs banehalvdel vant Lorentzen en hodeduell med Kiil Olsen. Jesper Taaje fulgte ikke helt med og snublet, og dermed var Joakim Hammersland alene med Ødegaard og satte den iskaldt i mål til 3-0.

KFUM slet med å skape sjanser, og Åsane la seg bevisst dypere etter 3-0-målet og satset på kontringer. Kåffa fikk ballen i nettet rundt timen spilt, da Tore Sørås fikk kranglet ballen ned i hjørnet etter at Gaye headet ballen ned til han. Spillet var imidlertid allerede avblåst da dommer mente at Sanyang var for voldsom i en duell med Åsane-stopper Sindre Austevoll.

Åsane fortsatte å skape sjanser, og igjen var det Sondre Auklend som vrikket seg rundt i KFUMs 16-meter. Midtbanetalentet ble til slutt stoppet, men da ble ballen liggende hos Lorentzen som skjøt fra ti meter, men også det skuddet ble blokkert på vei inn mot mål.

Kåffa fortsatt på kvalikplass

Drøye tjue minutter før slutt utnyttet Kåffa slurv i Åsane-forsvaret, slik at Johannes Nunez kom seg til avslutning fra 16-meteren. Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren prøver å bøye den som Nygard tidligere i omgangen, men klarer ikke å få den like langt ut slik at Åsane-keeper Fabricus Jensen kommer seg ut til siden og fikk slått den unna.

Kåffa hadde bare med seg Jørgen Hammer pluss tre unggutter til Bergen, og ti minutter før slutt gjorde Isnes et trippelbytte for å få inn de tre ungguttene etter at Hammer kom inn etter timen spilt. Det førte ikke akkurat til et stormløp mot Åsane-målet, og i stedet var det vertene som presset på for et mål til på overtid.

Det kom ikke, og dermed endte det med 3-0-tap og tap for tredje gang på rad for KFUM. Jørgen Isnes menn har heller ikke scoret på de tre kampene, og står med 0-7 i målforskjell på kampene mot HamKam, Bryne og Åsane. Kåffa er fortsatt på den siste kvalifiseringsplassen, men det er en trend som garantert bekymrer Isnes og co.

---

Obos-ligaen, 25. runde

Åsane – KFUM Oslo 3-0 (0-0)

Åsane Arena

Mål: 1-0 Stian Nygard (50.), 2-0 Bjarte Haugsdal (56.), 3-0 Joakim Hammersland (59.)

KFUM (4-3-3): Emil Ødegaard – Keivan Ghaedamini, Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Fredrik Dahl – Moa Mahnin (Vegard Holsæther fra 83.), Tore André Sørås (Marius Alm fra 83.), Johannes Hummelvoll-Nunez – Dadi Doudou Gaye (Jørgen Hammer fra 62.), Alagie Sanyang (Kristian Aarstad fra 83.), Bilal Njie.

Gule kort: Erlend Hellevik Larsen, Åsane

Dommer: Jan Morten Tennøy (Nore Neset IL)