trikkeligaen

Lyn-treneren vil diskutere med ledelsen: - Flaut

Lyns trener Bent Inge Johnsen gikk på årets største tap og må se naboen Frigg styre mot det opprykket Lyn drømte om. Leder han Lyn videre?

TØRTEBERG (Dagsavisen): Etter at den femte ballen har landet i nettet bak Lyn-keeper Fredrik Pedersen, er ydmykelsen et faktum denne solfylte lørdagen.

Lyn taper 0–5 og viser hvor fjernt det målet de har langt der framme: Opprykk etter opprykk. Og at stortapet kommer akkurat mot Frigg, svir ekstra.

Klubben må ta et veivalg

Lyns trener Bent Inge Johnsen fikk se laget sitt sprekke mot hovedrivalen.

– Ja, dette var flaut. Vi spiller en jevn første omgang der de scorer på de tre sjansene sine. Etter pause klarer vi ikke stå opp og det blir bare tragisk, sier Bent Ingen Johnsen til Dagsavisen i det han forlater kunstgresset ved Majorstua, sju T-banestopp fra Lyns hjemmebane.

Bastionen stilte opp med bluss og sang og var eneste Lyn-enhet som vant denne lørdagen. Men på slutten kom de kritiske ropene også mot Lyn-treneren: “Sacked in the morning”.

Så dramatisk er ikke situasjonen i 3. divisjon, men Johnsen skjønner frustrasjonen.

– Hvis klubben ønsker en endring, skal ikke jeg stå i veien for det. Nå skal jeg diskutere med ledelsen i klubben veien videre. Kanskje står klubben foran et strategivalg, å satse videre på egenutviklede spillere, som jeg har stor tro på, eller skifte kurs. Utålmodigheten er stor rundt oss, sier Johnsen, som har ett år igjen av kontrakten med Lyn, en avtale som bare utgjør en 50 prosent stilling.

Har ressurser til noe mer

Tor Ole Skullerud er sportslig leder, men bare i 20 prosent stilling, og er ikke til stede på kampene fordi de kolliderer med jobben hans i Eurosport.

– Blir det en vurdering for deg å få en hindre prosent stilling i klubben?

– Det er slike ting vi må diskutere. Vi har ikke lykkes med å kjempe i toppen, vi fikk for mange poengtap i begynnelsen av sesongen. Og mot Frigg fikk vi sett hvor lista ligger. Vi fikk se hvorfor de leder ligaen, de har med få unntak hatt kontinuitet i spillerstallen.

Etter sommerens emisjon fikk Lyn inn nesten ti millioner kroner i friske midler, dette er foreløpig investert i noen nye spillere og Skullerud inn i den sportslige ledelsen.

Lyn-trener Bent Inge Johnsen prøvde å ta noen grep underveis.

Men mot Frigg vi se et Lyn-lag som ikke klarte å skape sjanser, den eneste store kom på overtid da innbytter Henrik Lehne Olsen kom fri, men da viste Frigg-keeper Egil Evensen at de ikke bare har matchvinnere fremme i banen.

En serierunde gjenstår, Lyn kan i beste fall bli nummer fire i denne avdelingen. De avslutter hjemme mot Fyllingsdalen lørdag om en uke.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen





Mer fra Dagsavisen