trikkeligaen

Frigg knuste Lyn: Ett hinder gjenstår

(Frigg - Lyn 5-0). Det ble en overlegen seier til serielederen i solskinnet. Foran nesten 1500 tilskuere ble Lyn ydmyket. Nå ligger alt til rette for at Frigg rykker opp til 2. divisjon neste helg.

TØRTEBERG (Dagsavisen): – Magnus (Aadland) var ikke fornøyd før vi hadde scoret fire, fortalte en smørblid Per Eik Forgaard til Dagsavisen etter kampen.

Han scoret det første målet allerede etter åtte minutter. Frigg ga seg ikke før det sto 5–0 på tavla. Forgaard forteller at det var gunstig å ta ledelsen så tidlig i kampen.

– Det var viktig. Lyn virket veldig tente fra start av, men vi er det beste laget, sier Friggs nummer 9.

Hørte at treneren ropte

Etter at Frigg tok ledelsen og tiden gikk virket det som at Lyn mistet gnisten. De skapte ikke store problemer for serielederen som utover i omgangen også fikk angrepsessene Petter Nosakhare Dahl, Ulrik Ferrer og Vital Curtis Kaba i gang.

Spesielt Dahl på venstrekanten skulle etter hvert gjøre livet surt for de rød og hvite. Da halvtimen nærmet seg kom Dahl rettvendt på kanten i stormende fart. Han skar innover og ladet høyrefoten. Men Magnus Aadland skrek «gå utover» like før han skulle skyte. Det ble i stedet en skuddfinte både Noah Hermansen og Håkon Sjåtil ble satt helt ut av. Dermed hadde Dahl fritt lege til å fyre av med venstrefoten. Vinkelen var skrå, men treffet var klokkerent. Tverrligger inn!

Effektive foran mål

Frigg- og Lyn-supporterne sto side om side under lørdagens kamp. Nesten 1500 tilskuere så byderbyet i 3. divisjon.

Dahl og Kaba herjet nedover venstresiden flere ganger, men de veldig store sjansene kom ikke før på overtid da Ilir Kukleci ruvet høyest på en corner. Midtstopperens tredje mål på to kamper. Like etter blåste dommer av for pause, og Frigg kunne gå i garderoben med en komfortabel ledelse.

Hjemmelaget var effektive med sjansene sine, kanskje spesielt viktig i en kamp som dette.

– Vi løfter oss når det er press på oss, da blir vi enda bedre. Det viser vi gjennom målene, at vi er så effektive når vi får dem, sier Forgaard.

I pausen ble Frigg enige om å holde mer på ballen for å styre tempoet i andre omgang.

– Vi hadde en komfortabel ledelse til pause, men ønsket å styre matchen i større grad. Så vi ble enige om å holde mer på ballen, sier Forgaard.

Ferrer: Årets viktigste kamp

Kampbildet ble som Forgaard illustrerer. Frigg trillet fram og tilbake, mens Lyn ble irriterte og var ute av stand til å spolere festen for hjemmelaget.

Vital Kaba viste muskler både før og etter at han trykket inn sitt syttende mål for sesongen etter 73 minutter. Og ti minutter senere var ydmykelsen komplett da Ulrik Ferrer var først på en retur.

– Treneren ønsket flere mål, sier Ulrik Ferrer om andreomgangen.

Spissen scoret hat trick mot Lyn på Bislett for to år siden og forteller at dette oppgjøret betyr mye for han.

– Nesten litt for mye, sier en lattermild Ferrer etter kampen.

– Det er den første kampen jeg ser etter når terminlisten blir publisert. Jeg har gledet meg lenge. Det er alltid herlig å slå Lyn!

Må slå lag som er klare for nedrykk

Friggspillerne opplevde antagelig årets morsomste kamp så langt denne sesongen.

Men han synes kampen ble annerledes enn han hadde sett for seg. Det ble overraskende komfortabelt.

– Planen var å trille rundt dem, men de ga fra seg så mye rom. Da er det bare å bruke Kaba i bakrom. Og Petter på flanken kjørte backen deres i senk. Vi har full kontroll bakover og gjennomførte alle 90 minutter veldig godt. I pausen snakket vi om å ikke gjøre det for komplisert, forteller Ferrer etter at alt ligger til rette for at Frigg rykker opp neste helg da de reiser til Øvre Årdal.

Fana ligger fortsatt på hælene til Frigg og er stadig ett poeng bak dem når det gjenstår én runde av sesongen. Fana tar imot Fjøra, mens Frigg altså møter Årdal som lørdag ble klare for nedrykk.

– Vi må vinne mot Årdal, er Per Eik Forgaards klare budskap.

Dersom de gjør det venter 2. divisjon i 2022.

---

3. divisjon menn, avdeling 4 lørdag:

Frigg – Lyn 5–0 (3-0)

Tørteberg kunstgress: 1461 tilskuere.

Mål: 1–0 Per Eik Forgaard (8), 2–0 Petter Nosakhare Dahl (29), 3–0 Ilir Kukleci (45), 4–0 Vital Curtis Kaba (73), 5–0 Ulrik Ferrer (82).

Gule kort: Noah Hermansen, Ulrik Ferrer

Dommer: Javi Leo Mertens, ØIF Fotball

Friggs lag: Egil Borgen Evensen – Mugula Chris Safari, Ilir Kukleci, Ferdinand Clarke, Knut-Jørgen Evensen – Joakim Holmedahl, Varg Støvland, Petter Nosakhare Dahl, Per Eik Forgaard – Ulrik Ferrer, Vital Curtis Kaba.

Lyns lag: Fredrik Pedersen – Håkon Sjåtil, Jo Nymo Matland, William Sell, August Randers – Eirik Bækkelund, Henrik Elvevold, Martin Bakken, Anders Olsen – Anwar Pellegrino, Peder Nomell.

Øvrige resultater: Bjarg – Fana 1-3, Fjøra – Lysekloster 2-0, Fyllingsdalen – Sogndal 2 5-1, Os – Sandviken 1-5, Ready – Brann 2 1-0, Stord – Årdal 5–2.