trikkeligaen

VIF jakter ny speider – dette er typen Fagermo ser etter

Vålerenga skal bygge opp en ny avdeling for scouting, skriver VG. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo sier til Dagsavisen at kontaktnett og datakompetanse blir viktig.

VALLE (Dagsavisen): VIF inspireres av hvordan landslagssjef Ståle Solbakken i sin tid bygde sin speideravdeling i FC København.

Vålerenga er ifølge VG i gang med jobben rundt å finne ny speider, og Fagermo innrømmer overfor avisen at det har sammenheng med sommerens overgangsvindu. VIF-treneren sier sommervinduet var «sterkt inntektsmessig, men svakt sportslig». Aron Dønnum dro til Standard Liége i belgisk fotball, mens Kristoffer Klaesson gikk til Leeds i England, men VIF hentet ingen markante erstattere.

Moderne i stilen

Så hva ser VIF etter?

– Det er jo en speider som er moderne. Og som har kontaktnett. En som har jobbet med dette. Og som jobber i de markedene vi er interessert i, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Så har det også blitt sånn i dag at data og datakompetanse, «datascouting», er viktig. Så vi ser etter en med kompetanse på det, tilføyer han.

Og det kan komme inn mer enn et nytt fjes på Valle.

– Det kan bli to (speidere). Men det blir ikke to på fulltid. Det kan bli 1,2 årsverk, for eksempel. Vi har ikke helt bestemt oss. Men vi jobber med det.

Jobber raskt

– Når vil dere ha dette på plass?

– Vi jobber som sagt med det nå. Først må vi finne dem vi vil ha. Vi har flere kandidater. Så må vi prøve å få det i boks så raskt som mulig, svarer VIF-treneren.

– For å kunne utnytte den nye kompetansen allerede inn mot neste vindu?

– Ja.

– Ser du for deg at vedkommende har bakgrunn fra Norden?

– Ikke nødvendigvis. Men det vil nok være en fordel at én av dem har det, innrømmer Fagermo.

Da Fagermo ble ansatt som Vålerenga-trener, var Lars Tjærnås klubbens talentspeider. Men stillingen ble avviklet. Nå satses det altså på nytt.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen