trikkeligaen

Bjørdal om backvikariatet: – Ikke happy

Christian Borchgrevink er fortsatt ute fra Vålerenga-troppen. Dermed fortsetter Henrik Bjørdal som høyreback, i en rolle han aldri har hatt tidligere.

VALLE (Dagsavisen): I søndagens 2-2-kamp mot Rosenborg startet midtbanespiller Henrik Bjørdal som høyreback. Det er en posisjon Vålerenga har store utfordringer på, og svært få alternativer når førstevalg Christian Borchgrevink nå er ute med en kneskade.

– Det er uheldig at Henrik må spille der, og det er resultatet av at vi ikke fikk til det overgangsvinduet som var slik vi hadde ønsket. Det blir vi straffet for nå, og vi visste at en slik situasjon skulle oppstå.

Det sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen. På spørsmål om hvorfor Nicolaj Thomsen ikke er prioritert foran Bjørdal på posisjonen, er svaret kort og konsist.

– Fordi vi prøvde det ut mot Tromsø i august, og Nicolaj var veldig ukomfortabel med å spille der, sier VIF-treneren.

Lite fornøyd i posisjonen

Bjørdal, som igjen starter som høyreback mot Haugesund på søndag, er heller ikke fornøyd med å måtte spille der.

– Jeg er ikke happy med det, nei. Selvfølgelig vil jeg være på midtbanen hvor det er mest bruk for meg, men det er jo sjefen som bestemmer hvor jeg skal spille, sier Henrik Bjørdal.

– Du takket rett og slett ja til oppgaven da sjefen spurte?

– Ja, eller altså, hva skal man si? Jeg hadde vel egentlig ikke så mye valg, men må man, så må man, sier Bjørdal humrende.

Henrik Bjørdal på torsdagens VIF-trening i høstværet.

Da sunnmøringen spilte back mot Rosenborg, var det for første gang.

– Jeg har aldri vært noen høyreback, og ikke spilt i posisjonen tidligere. Det var litt annerledes og uvant, og jeg måtte være oppmerksom på ting jeg ikke pleier å tenke på banen. Så det var rett og slett slitsomt mentalt, men jeg følte jeg løste det greit, forteller han.

Fagermo var også fornøyd med det han fikk se av VIF-profilen i ny posisjon.

– Han spilte jo der bare en times tid mot Rosenborg, men det var veldig bra, det, skryter Vålerenga-treneren.

– Skal klatre på tabellen

Søndagens VIF-motstander er Haugesund, som forrige runde slo Mjøndalen hele 7-0. Vålerenga er ubeseiret de siste to kampene, og Bjørdal mener VIF er i god form.

– Vi blir ikke skremt av det resultatet, og vi skal nok klare å håndtere dem bedre enn det Mjøndalen gjorde. Vi slet jo mot dem i bortekampen der borte (1-3-tap, journ.anm.), men de er gode på hjemmebane og på naturgress. Det er et godt kontringslag, men om vi klarer å stoppe overgangene deres skal vi klare å vinne den kampen ganske komfortabelt, sier en selvsikker Bjørdal.

Backvikaren har stor tro på at Vålerenga skal klare å klatre oppover på tabellen fra nåværende sjuendeplass i løpet av høsten.

– Medaljeplass er kanskje litt langt unna, men det er en fjerdeplass der som kanskje er innenfor rekkevidde. Med en godt høstsesong nå, så har jeg tro på at vi skal klatre på tabellen. Vi var gode her mot Strømsgodset, og egentlig solide mot Rosenborg sist også. Fremover nå har vi noen kamper som absolutt burde være tre poeng, påpeker han.

Fagermo mener poengdelingen mot Rosenborg var ødeleggende for en eventuell medaljekamp utover høsten.

– Hvis vi hadde hatt VAR på Lerkendal, hadde vi vunnet 3-1 og vært med i kampen om medalje igjen, sier Fagermo og sikter til de kontroversielle dommeravgjørelsene under kampen mot Rosenborg.

Dag-Eilev Fagermo på torsdagens Vålerenga-trening.

Treneren påpeker at laget også har hevet seg prestasjonsmessig.

– Vi har heldigvis løftet oss igjen, og var veldig gode mot Godset og i lengre perioder mot Rosenborg. Vi må fortsette der, og da er vi gode nok til å vinne mange av de kampene som er igjen av sesongen, avslutter Fagermo.

Vålerenga tar imot Haugesund 17.00 søndag.

PS. Kaptein Jonatan Tollås Nation og Vidar Örn Kjartansson trente ikke sammen med resten av laget torsdag formiddag, men trente sammen på ettermiddagen. Begge har vært syke tidligere i uka, men skal bli klare til søndagens tropp.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen