trikkeligaen

Start brøt Groruds sterke seiersrekke

(Start - Grorud 3-0) Etter tre strake trepoengere i OBOS-ligaen, måtte Grorud innse at seiersrekken ble brutt da Start slo Johan Gjønnes Nilsens menn overbevisende onsdag kveld.

Med tre strake seiere var Grorud fulle av selvtillit før oppgjøret mot også nedrykkstruede Start. Kristiansandslaget sto på sin side med to kamper uten seier, og var desperate etter seier på hjemmebane.

Det ble ingen forlengelse i Grorud-trener Johannes Gjønnes Nilsens seiersrekke, som ble klart utspilt i sin tidligere hjemby.

Jevne åpningsminutter

Det tok noe tid før noen av lagene klarte å sette særlig preg på kampen, men det var hjemmelaget som åpnet best og tok ledelsen like før halvspilt første omgang. Start slo en lang ball på spiss Martin Ramsland, som mottok med fin kontroll og sendte videre til Eirik Schulze foran mål. Midtbanespilleren gjorde ingen feil, og sendte hjemmelaget i ledelsen i det åpne buret.

Grorud var ikke veldig mye dårligere enn hjemmelaget i åpningen, og kunne fort ha utlignet kort tid etter, da Bjørn Martin Kristensen ble spilt igjennom fra skrått hold få minutter etter kampens første scoring. En litt for lang berøring på vei mot mål ødela for spissen, som igjen fikk en god sjanse etter en offensiv dødball på volley. Denne gangen traff han dårlig, og utligningen var et stykke unna for Grorud.

I stedet tok hjemmelaget overtaket i kampen igjen, og var dødelig effektive. Nok en gang ble en lang ball spilt på Starts angrepsspillere, og Eman Markovic endte opp med ballen i beina. Kantspilleren dro seg inn fra venstre og hamret løs fra distanse. Et godt treff utenfor 16-meteren, og Start gikk opp til 2-0 med en nydelig scoring fra Markovic.

Start-spillerne feirer Markovics scoring foran Groruds Oscar Aga.

Start styrte og kjørte kampen ut omgangen, men på overtid var Groruds Arnar Gudjonsson nære redusering med et hodestøt etter en corner fra kaptein Preben Mankowitz, men klarte ikke presse headingen på mål. Hjemmelaget gikk dermed til pause med tomålsledelse.

Ned på kvalikplass

Etter hvilen fikk Grorud mer ball i starten av omgangen, og mønstret tidlig et glimrende angrep. Oscar Aga endte med ballen fra skrått hold på høyre, og OBOS-ligaens toppscorer prøvde seg med et overraskende og frekt skudd ved nærmeste stolpe. Kun en våken Amund Wichne i Start-buret hindret Grorud-redusering bare fem minutter ut i andre omgang.

Så endret kampbildet seg igjen, og Start tok mer og mer over. Først misbrukte hjemmelaget en trippelsjanse, før Ramsland slo en fin stikker til Peter Reinhardsen på et offensivt løp på en overgang. Innenfor feltet gjorde høyrebacken ingen feil, og la på til 3-0 etter en times spill.

Starts Peter Renhardsen (t.h.) punkterte kampen tidlig i andre omgang, og Arnar Gudjonsson og resten av Grorud-spillerne fortvilte.

Grorud maktet ikke skape mye etter å ha sluppet inn det tredje målet, og hjemmelaget kunne komfortabelt kontrollere inn seieren fra halvspilt andre omgang. Dermed endte det 3-0, og Grorud havnet på kvalikplass igjen. I likhet med Grorud har både Ull/Kisa og Stjørdals-Blink 24 poeng, men sistnevnte er på nest sisteplass på tabellen med dårligst målforskjell. Grorud er etter tapet for Start på 14. plass, som ved endt sesong fører til kvalikkamp mot et lag fra andredivisjon.

Søndag er det allerede ny runde i OBOS-ligaen, og Grorud tar imot opprykksjagende Fredrikstad på hjemmebane.

---

1. divisjon fotball menn onsdag, 24. runde:

Start – Grorud 3-0 (2-0)

1466 tilskuere.

Mål: 1-0 Eirik Schulze (21), 2-0 Eman Markovic (31), 3-0 Peter Reinhardsen (60).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Jon-Helge Tveita, Henrik Robstad, Start, Vetle Skåttun, Fabian Østigård Ness, Grorud.

Start (4-3-3): Amund Wichne – Peter Reinhardsen, Luc Mares, Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen – Eirik Schulze (Mikael Ugland fra 82.), Kristoffer Valsvik, Matias Belli Moldskred (Levi Eftevaag fra 87.) – Jon-Helge Tveita (Sander Sjøkvist fra 74.), Martin Ramsland (Cameron Cresswell fra 74.), Eman Markovic (Basilio Ndong fra 82.).

Grorud (4-4-2): Mats Viken – Arnar Thór Gudjónsson, Glenn André Harviken (Fredrik Carson Pedersen fra 67.), Geirald Meyer, Fabian Østigård Ness – Sindre Osestad (Kevin Mankowitz fra 67.), Christos Zafeiris, Preben Mankowitz (Henrik Bredeli fra 86.), Ridouan Essaeh (Nikolai Hristov fra 68.) – Bjørn Martin Kristensen (Vetle Skåttun fra 77.), Oscar Aga.

Øvrige resultater, 1. divisjon fotball menn onsdag, 24. runde:

KFUM Oslo – Bryne 0-1, Fredrikstad – Strømmen 3-1, Raufoss – Stjørdals-Blink 5-2, Sandnes Ulf – Åsane 3-2, Sogndal – HamKam 1-1, Start – Grorud 3-0, Ull/Kisa – Jerv 0-0.

Senere kampstart: Ranheim – Aalesund (20.00).