trikkeligaen

Grei fryder seg over opprykket: – Det ble noen omfavnelser

(Oslojuvelene – Grei 2-4). Grei lå under to ganger mot Oslojuvelene, men en sterk snuoperasjon sikret opprykket til 3. divisjon. Dét smakte ekstra godt.

– Det var glede. Stor glede. Det ble noen omfavnelser da dommer blåste av. Det var kanskje ikke så koronavennlig. Det ble klemmer og lagbilde, sier Grei-trener Petter Severeide til Dagsavisen.

Borteseier mot Oslojuvelene tirsdag ville sikre topplasseringen i 4. divisjon, avdeling 1, men det var vertene som tok føringen ved Farankeh Yaya Colley etter 20 minutters spill på Haugerud kunstgress. Eirik Holt Løw utlignet bare minuttet etter, men Nikolai Ustad Bjurholt sørget for at hjemmelaget gikk til pause med 2-1.

Petter Jacobsen Severeide tok over som hovedtrener for Grei før sesongen, etter to sesonger som spiller i klubben. I sin aller første trenerjobb kan tirsdag kveld lede laget til opprykk på direkten.

– Det var to divisjoner forskjell på det vi presterte i første og andre omgang. I første var det årsverste. Da var vi ikke «på» i det hele tatt. Det var litt høye skuldre hos enkelte, sier Severeide.

Etter hvilen la Grei om stilen, noe som betalte seg på direkten. Thomas Sivertsen utlignet til 2-2 i det 47. minutt, før Martin Wilhelmsen Trøen og Simen Sundborg Olsen sørget for at opprykket ble sikret med 3-2 og 4-2.

– Det var en utfordrende bane å spille på, med snø på matta. Så vi flyttet opp Sivertsen fra tierrolle til ren spiss i andre omgang. Vi ble mye mer direkte, og det fungerte. Vi «spiste dem opp». I andre omgang viste vi hvorfor vi er laget som rykker opp fra avdelingen, sier Grei-treneren.

Den største feiringen drøyes til siste serierunde mot Ready (h) neste uke, men allerede nå har han rukket å kaste blikket mot 2022 og spill på nivået over.

– Nivåforskjellen blir merkbar. Men vi har en hel vinter på å bli bedre fysisk på. Jeg vil beholde stammen vi har her nå. Og så skal vi ha litt påfyll av noen nye spillere. Da har vi to kriterier: De nye må være gode miljøspillere – altså spillere som passer godt inn, og i tillegg må de selvfølgelig være gode fotballspillere, poengterer Severeide.

Se tabellen i avdelingen hos fotball.no her.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Oslojuvelene – Grei 2-4 (2-1)

4. divisjon, avdeling 1. Haugerud kunstgress

Mål: 1-0 Farankeh Yaya Colley (20), 1-1 Eirik Holt Løw (21), 2-1 Nikolai Ustad Bjurholt (24), 2-2 Thomas Sivertsen (47), 2-3 Martin Wilhelmsen Trøen (59), 2-4 Simen Sundborg Olsen (78)

Gult kort: Egzon Sadriu, Eirik Elling Andersen, Ole Petter Bømark, Peter Hørte Lunde, Lars Christian Kise, Oslojuvelene. William Tijan Jah Frøskeland, Erik Eck Jørgensen, Grei.

Dommer: Torje Andreassen, Bossekop UL

---

Mer fra Dagsavisen