trikkeligaen

Vålerenga 2 misbrukte muligheten til å sikre plassen

(Senja - Vålerenga 2 1-0) Med seier over avdelingens jumbolag hadde Vålerengas rekruttlag sikret plassen i andredivisjon 2022. Slik gikk det ikke.

Mens Senja måtte vinne for å i det hele tatt ha en teoretisk mulighet for å holde seg i andredivisjon, hadde Vålerenga 2 sikret plassen i PostNord-ligaen 2022 med seier. Hjemmelaget fra Nord-Norge, som har færrest poeng i hele divisjonen, overrasket VIF-rekruttene mandag kveld.

VIF 2 tok med seg flere spillere fra A-stallen på flyet nordover, og mønstret en kruttsterk ellever på papiret fra start mot bunnlaget. Både Henrik Udahl, Nicolaj Thomsen og Brage Skaret startet for VIF, men selv med et toppet lag fikk rekruttene det tøft som klare forhåndsfavoritter.

Tamt VIF-lag

Det var ikke før halvspilt omgang at sjansene i kampen oppsto, og det var hjemmelaget som kom best i gang. Etter et Senja-angrep sto spillerne i kø for å avslutte innenfor feltet, og etter to blokkerte skudd satte Sverre Skoglund ballen kontant i mål med et solid skudd utenfor Magnus Sjøengs rekkevidde. Banespillet i første halvdel av omgangen var nokså jevnt, men ingen av lagene maktet å skape de store sjansene før Senjas scoring etter 22 minutter.

Avdelingens soleklare bunnlag var uansett det beste laget før hvilen, og var svært nære å øke ledelsen etter 35 minutters spill. Bare en sterk redning av Sjøeng hindret at hjemmelaget gikk opp til 2-0. Få minutter senere kom VIF til sin beste mulighet så langt i kampen, etter et fint raid av Jacob Dicko Eng. Like utenfor 16-meteren avsluttet vingen, men Senjas sisteskanse Erlend Henriksen var med på notene og avverget.

Vålerengas rekrutter hadde også noen halvsjanser på corner før pause, men verken Brage Skaret eller Henrik Udahl avsluttet godt nok innenfor feltet etter gode hjørnespark fra Magnus Bech Riisnæs. Dermed lå Vålerenga 2 under til pause mot laget de slo 5-1 på vårsesongen.

Ingen Holm-effekt

Odin Thiago Holm, som søndag sikret ett poeng for A-laget borte mot Rosenborg med et drømmetreff, ble byttet inn med én gang etter hvilen. Men byttet utløste ingen umiddelbar effekt, og VIF slet også i andre omgang med å komme til gode scoringsmuligheter.

I stedet kunne Senja fort økt ledelsen etter 63 minutters spill, men en god blokkering fra kaptein Skaret stoppet Tom Kristensen Emaus’ skuddforsøk ti meter fra mål. Sju minutter senere var vertene farlig frempå nok en gang på en overgang, og samme mann fikk muligheten på ny. Emaus driblet seg forbi to VIF-forsvarere før han noe presset var alene med keeper, men Sjøeng avverget med en sterk redning.

VIF forsøkte mot slutten av kampen å etablere et trykk på Senja-forsvaret, men var i grunn ganske langt unna å score i det hele tatt. Nicolaj Thomsen leverte et svakt frispark fra meget god posisjon seks minutter før fulltid, og misbrukte en stor mulighet.

På overtid kom midtstopper Aleksander Hammer Kjeldsen til en heading etter en corner, men ballen strøk tverrliggeren. Dermed tapte VIF 2 i fjerde kamp på rad, og Senja tok sin andre seier for sesongen.