trikkeligaen

Vålerenga herjet med Arna-Bjørnar: Scoret åtte mål på bortebane

(Arna-Bjørnar - Vålerenga 0-8) Vålerenga endte nesten med tosifret antall scoringer da de gjestet Arna idrettspark søndag.

Selv om Vålerenga for lengst er ute av gullkampen i Toppserien, har ikke laget mistet all kvalitet fra “The double”-sesongen i fjor. Borte mot Arna-Bjørnar søndag scoret VIF seks ganger, og banket bergenslaget med en maktdemonstrasjon på bortebane.

Med kalasseieren i sekken har Vålerenga fortsatt mulighet til å ta medalje i Toppserien denne sesongen, i tillegg til at VIF-jentene skal spille cupfinale for andre år på rad om to uker.

God kontroll

Vålerenga tok ledelsen tidlig i kampen etter en nydelig langball i bakrom fra Dejana Stefanovic. På løp var VIFs toppscorer Synne Jensen, som scoret sitt tiende mål for sesongen etter å ha rundet keeper og satt ballen i mål fra skrått hold. Dette skulle ikke bli spissens eneste mål for dagen.

Bortelaget var dermed i ledelsen etter kun åtte minutters spill, og det skulle ikke ta lang tid før VIF la på til 2-0.

På en overgang tolv minutter senere la målscorer Jensen inn fra venstre, og Rikke Madsen på høyrekanten mottok ballen så vidt innenfor feltet. Utenfor 16-meteren sto Stefanovic klar og fikk pasningen fra Madsen, og serberen avsluttet med bredsiden av høyrefoten og i mål. Selv om skuddet var plassert nokså midt i mål, maktet ikke Ida Nordstrøm i Arna-Bjørnar-målet å stanse skuddet.

Stefanovics andre målpoeng for dagen, og VIF i 2-0-ledelse før halvspilt første omgang.

Seks minutter senere kunne Vålerenga lagt på til 3-0, da kampens første målscorer ble spilt alene igjennom. Overraskende tidlig avsluttet Jensen, men skuddet gikk en halvmeter til side for mål.

Hjemmelaget skapte ikke stort før hvilen, men hadde et par gode skuddforsøk i omgangens sluttminutter. Blant annet Meryll Abrahamsen var nære med et skudd fra distanse, men Vålerenga hadde ellers svært god kontroll på bjørnene.

Maktdemonstrasjon

Vålerenga fortsatte i samme sport etter hvilen, og Jensen kom til innlegg ti minutter ut i andre omgang. Ballen fikk sprette i feltet da Arna-Bjørnar-forsvaret slurvet da de skulle klarere, og ballen havnet hos Marie Dølvik Markussen. Kanten var iskald i avslutningsøyeblikket og hamret inn 3-0 til gjestene.

Kun to minutter senere fikk VIF hjørnespark, og Andrine Tomter slo et glimrende innlegg fra venstre hjørneflagg. Med perfekt presisjon traff innlegget kaptein Stine Ballisager Pedersens panne, som kontrollert headet inn Vålerengas fjerde scoring for dagen.

På dette tidspunktet hang ikke hjemmelaget med i det hele tatt, og VIF var totalt overlegne på banen og la på til 5-0 kun fire minutter etter å ha gått opp til 3-0 etter pause. Igjen var Madsen nest sist på ballen, og igjen var Jensen sist på ballen da hun scoret for andre gang for dagen innenfor 16-meteren med en god avslutning på førstetouch.

Målfesten fortsatte og fortsatte for VIF. Bare fire minutter etter kampens femte mål kom det sjette. Innbytter Katie Stengel brukte tre minutter på å score fra distanse etter å ha kommet inn, før innbytter nummer to Amanda Andradóttir la på til 7-0 med et nesten identisk mål som Stengel.

Amerikaneren var ikke ferdigscoret, og innbytteren la på til 8-0 noen minutter senere etter å ha blitt spilt igjennom alene med keeper.

Flere enn åtte mål ble det ikke, og VIF ligger på fjerdeplass i Toppserien med to kamper igjen å spille. Foran med to poeng er rival LSK, men Vålerenga har langt bedre målforskjell. VIF møter Stabæk i neste seriekamp i november.

---

Arna-Bjørnar – Vålerenga 0-8 (0-2)

221 tilskuere.

Mål: 0-1 Synne Jensen (7), 0-2 Dejana Stefanovic (21), 0-3 Jensen (57), 0-4 Stine Ballisager Pedersen (59), 0-5 Markussen (61), 0-6 Katie Stengel (65), 0-7 Amanda Andradóttir (69), 0-8 Stengel (76).

Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade.

Arna-Bjørnar (4-2-3-1): Ida Norstrøm – Tanja Myrseth, Tora Ose, Kamilla Aabel, Marte Hjelmhaug – Madeleine Veivåg (Martine Midtbø fra 83.), Yuuka Kurosaki (Ingrid Andreassen fra 83.) – Linnéa Solvoll Laupstad, Meryll Abrahamsen (Julie Madsen fra 67.), Miljana Ivanovic (Madelen Holme fra 67.) – Emma Rolston.

Vålerenga (4-2-3-1): Hannah Seabert – Catherine Bott (Andrine Tomter fra 46.), Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir (Camilla Huseby fra 73.), Janni Thomsen – Rikke Nygard (Amanda Andradóttir fra 46.), Dejana Stefanovic (Ylinn Tennebø fra 67.) – Rikke Marie Madsen, Thea Bjelde, Marie Dølvik Markussen (Katie Stengel fra 61.) – Synne Jensen.

Fotball Toppserien kvinner søndag, 16. runde:

Avaldsnes – Sandviken 0-1, Arna-Bjørnar – Vålerenga 0-8.

Spilt lørdag: Klepp – Rosenborg 0-3, Kolbotn – Lyn 1-0, Stabæk – LSK Kvinner 1-3.